Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 november 2021

PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Wat doet Huybrechts tegen tweevoudig wereldkampioen Lewis? - Van den Bergh toont hoog ni...

HLN
PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Wat doet Huybrechts tegen tweevoudig wereldkampioen Lewis? - Van den Bergh toont hoog niveau bij terugkeer en stoot door
De Players Championship Finals zijn op gang getrapt in het Engelse Minehead. Met Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts komen in de namiddagsessie meteen de twee aanwezige Belgen in actie. Stoten ze na drie edities nog eens door naar de tweede ronde?
Lees verder

Dertigduizend ziekenhuisopnames voorkomen door vaccinatie
Sinds het begin van de vaccinatiecampagne zijn tot en met half oktober naar schatting 30.000 ziekenhuisopnames voorkomen dankzij vaccinatie. De bescherming tegen besmetting is de jongste tijd lager - vooral bij 65-plussers - maar de bescherming tegen ernstige ziektevormen en ziekenhuisopname blijft hoog en is sinds oktober 2021 slechts licht gedaald. Dat blijkt uit een nieuw rapport over de vaccinatie-impact van Sciensano. De resultaten ondersteunen de campagne voor het toedienen van een boosterdosis.
Lees verder

Vaccinfabrikanten beloven vaccins aan te passen aan nieuwe Zuid-Afrikaanse variant
De fabrikanten van de coronavaccins die in de Europese Unie worden gebruikt, hebben beloofd hun vaccin "onmiddellijk" aan te passen aan nieuwe virusvarianten. "Er zijn voorzorgsmaatregelen genomen voor de komst van virusmutaties, zoals de nieuwe meer besmettelijke variant uit zuidelijk Afrika", verzekert Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Lees verder

REALITYCHECK. Dikke pech voor 'Big Brother'-finalist Nick en het eerste interview van kersvers 'Temptation Island'-koppel Chelsy en Joop
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Een plan van 78 pagina's, maar geen tenniservaring: zo maakte 'King Richard' van Venus en Serena echte sterren
Een tenniscarrière zoals die van Venus (41) en Serena Williams (40), die krijg je alleen door kei- en keihard te werken. Niet alleen door de dames zelf, maar ook door hun vader, Richard Williams (79). Ondanks een volslagen gebrek aan ervaring slaagde hij erin om dankzij een uitgekend plan wereldsterren te maken van zijn dochters. Geen wonder dat z'n leven nu in een biopic gegoten werd, met Will Smith (53) in de hoofdrol. Het verhaal van gepassioneerd man, die echter ook op veel kritiek kon rekenen door zijn bizarre gedrag en straffe uitspraken. "Hij was een extreem iemand."
Lees verder

Regering moedigt gebruik volop aan, maar meeste supermarkten passen (voorlopig?) voor zelftests
De regering heeft vrijdagmiddag bij de aankondiging van de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus het gebruik van zelftests aangeraden. Er gaan steeds meer stemmen op om die zelftests veel makkelijker (en ook goedkoper) beschikbaar te maken. Toch staan supermarkten momenteel nog niet te springen om ze te verkopen.
Lees verder

Meer dan een op de tien Vlamingen kreeg al boosterdosis toegediend
Meer dan een op de tien Vlamingen heeft al een herhalingsvaccin toegediend gekregen. Dat blijkt vrijdag uit een update van de vaccinatiecampagne in Vlaanderen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Nog zowat 300.000 Vlamingen uit de prioritaire doelgroepen wachten op een uitnodiging voor een boosterprik.
Lees verder

Nederlandse politie voorbereid op manifestaties en rellen na persconferentie over bijkomende coronamaatregelen
De Nationale Politie van Nederland houdt rekening met onaangekondigde manifestaties, ongeregeldheden en mogelijke rellen na de persconferentie deze avond over een aanscherping van de coronamaatregelen in het land. Een woordvoerder van de korpsleiding zegt dat de politie voorbereid is.
Lees verder

Italië of Portugal ontbreekt straks zéker in Qatar: toplanden belanden op zelfde spoor in WK-barrages
Vanmiddag is geloot voor de Europese barrages voor het WK van volgend jaar. De opvallendste vaststelling: Italië of Portugal is er straks zeker niét bij in Qatar. De laatste twee Europese kampioenen belandden op hetzelfde spoor.
Lees verder

Franse gerecht opent vooronderzoek over zedenklachten tegen voormalig minister Hulot
Het Franse gerecht heeft een vooronderzoek voor verkrachting en seksuele agressie geopend, daags nadat de voormalige Franse minister en milieu-activist Nicolas Hulot tijdens een televisie-uitzending werd beschuldigd van zedenfeiten.
Lees verder

Alarmfase rood, maar Philippe Clement minimaliseert crisis: "Zo dramatisch is het niet"
Philippe Clement staat met de rug tegen de muur - een resultaat halen in Genk is zondag eigenlijk een must, wil de coach zijn positie bij Club Brugge handhaven. "We moeten koel blijven in alle omstandigheden", probeert Clement de druk af te houden.
Lees verder

Oekraïense president vreest voor staatsgreep door Rusland
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft Rusland beschuldigd van het plannen van een staatsgreep in zijn land. "Ik heb informatie gekregen dat op 1 december een staatsgreep in ons land zal plaatsvinden", zei Zelensky vrijdag aan journalisten in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Het Kremlin wees de beweringen van Zelensky meteen van de hand. "Rusland heeft geen plannen om daaraan deel te nemen en houdt zich nooit met zulke aangelegenheden bezig", stelde Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov.
Lees verder

Drukte op luchthaven Kaapstad na nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant: "Alles achtergelaten om zo snel mogelijk het vliegtuig te kunnen nemen"
Op de luchthaven van Kaapstad is het vrijdag heel druk geworden. Verschillende reizigers proberen zo snel mogelijk het land te verlaten, omdat ze vrezen voor een nieuwe lockdown. Nu er een nieuwe coronavariant uit zuidelijk Afrika rondgaat, nemen verschillende Europese landen al extra maatregelen. Een van de reizigers vertelt dat ze "alles achterliet om zo snel mogelijk het vliegtuig richting haar familie te kunnen nemen."
Lees verder

NMBS verhoogt tarieven in februari
Naar jaarlijkse gewoonte past de NMBS haar tarieven aan op 1 februari. De woon-werkabonnementen en de schoolabonnementen worden 2,14 procent duurder, de andere tarieven stijgen met gemiddeld 1,14 procent.
Lees verder

PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Huybrechts gaat ondanks sterke partij de boot in tegen Lewis - Van den Bergh toont hoog niveau bij terugkeer en stoot wel door
Dimitri Van den Bergh heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Players Championship Finals in het Engelse Minehead. Hij haalde een hoog niveau tegen de Let Madars Razma en won met 6-3. Kim Huybrechts moest de duimen leggen tegen de uiterst sterke Adrian Lewis en moet vroegtijdig inpakken. Vanavond staan nog zestien wedstrijden op de agenda.
Lees verder

Vlaamse regering wil bijkomende steun voor nachtleven: "Maar dezelfde maatregelen als voorheen zullen niet voldoende zijn"
Nachtclubs zullen kunnen rekenen op extra steunmaatregelen. Daarover is binnen de Vlaamse regering een principieel akkoord bereikt, volgens minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Ook het dubbel overbruggingsrecht voor zelfstandigen maakt mogelijk zijn rentree.
Lees verder

Bekijk hier de eerste beelden van 'Jurassic World 3'
De derde film van 'Jurassic World' is pas volgend jaar in de zalen te zien, maar Universal lost nu al een exclusieve proloog. In 'Jurassic World Dominion' zullen zeven nieuwe dinosaurussoorten hun intrede maken.
Lees verder

Dit weten we over eerste Belgische besmetting met nieuwe variant: "We kunnen niet uitsluiten dat ze in ons land besmet raakte"
Ons land heeft een spijtige Europese primeur te pakken: we zijn het eerste land in Europa waar de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant vastgesteld is. Het gaat om een jonge vrouw die onlangs vanuit Egypte via Turkije was gereisd, elf dagen na het reizen kreeg ze milde symptomen. "Maar we kunnen niet uitsluiten dat de infectie in Belgie is gebeurd", zeggen virologen.
Lees verder

Dakloze slachtoffers van overstromingen kunnen tweede installatiepremie krijgen, Chaudfontaine plaatst dertig modulaire noodwoningen
Wie door de overstromingen van de afgelopen zomer dakloos is geworden, kan in bepaalde gevallen een tweede installatiepremie krijgen, een premie waarmee (gewezen) daklozen hun nieuwe woning kunnen inrichten. De gemeente Chaudfontaine heeft vrijdag ook enkele modulaire noodwoningen geïnstalleerd om slachtoffers in onder te brengen tot ze opnieuw naar hun getroffen woning kunnen. "De woningen zijn uitgerust met een keukentje en een douche, zodat de mensen in goede omstandigheden kunnen worden ondergebracht", zegt burgemeester Daniel Bacquelaine (MR).
Lees verder

Een smartphone met 5G hoeft niet duur te zijn: drie toptoestellen voor minder dan 250 euro
Razendsnel mobiel internetten, wie wil dat nu niet? Helaas zijn 5G-smartphones vaak nog duur. Of niet? Frank Everaardt van Tweakers.net zocht, vond en testte drie toestellen die ongeveer 200 euro kostten.
Lees verder