Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 november 2021

OVERZICHT. Maandag hoogste aantal nieuwe besmettingen in een dag sinds begin pandemie: “Werkelijke cijfers drie tot...

HLN
OVERZICHT. Maandag hoogste aantal nieuwe besmettingen in een dag sinds begin pandemie: "Werkelijke cijfers drie tot vijf keer hoger"
Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft toenemen en stijgt naar meer dan 16.000. Maandag is zelfs een nieuw record geregistreerd sinds het begin van de pandemie. Voorlopig staat de teller daar al op 23.621 gevallen, en dat cijfer kan nog oplopen. "We zullen ergens tussen de 24.000 en 25.000 bevestigde gevallen eindigen", voorspelt biostatisticus Geert Molenberghs. Er liggen op dit moment ook 686 Covid-patiënten op intensive care, het hoogste aantal sinds 11 mei. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

LIVE. Bart De Pauw kent zo dadelijk zijn straf: "We hopen op een goede uitspraak"
Vandaag valt in Mechelen het doek over het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw. Dan weet hij of de rechtbank hem schuldig acht aan belaging en overlast door middel van elektronische communicatiemiddelen. Negen vrouwen stelden zich burgerlijke partij tegen hem, alsook het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Het parket vroeg een jaar cel met probatie-uitstel voor De Pauw. Volg alles hieronder live.
Lees verder

Mexico en VS nog niet akkoord over 'blijf in Mexico'-regel
De Amerikaanse en Mexicaanse autoriteiten zijn nog niet akkoord over een 'blijf in Mexico'-regel voor migranten die vanuit Centraal-Amerika de grens met de VS proberen over te steken. Ingewijden melden aan CNN dat het beleid mogelijk volgende week geïntroduceerd wordt, al moet de Mexicaanse regering nog akkoord gaan met de invulling van het beleid.
Lees verder

Sarah van Soelen reageert voor het eerst op haar 'breuk' met André Hazes: "Hebben een pauze"
Eind oktober raakte het nieuws bekend dat Sarah van Soelen (25) en André Hazes (27) niet langer een koppel vormen. De twee verdwenen van elkaars sociale media. De Nederlandse zanger trekt ondertussen ook steeds vaker op met zijn ex Monique. Toch blijkt het allemaal niet zo simpel te zijn. In een gesprek met het account Reality FBI laat Sarah weten dat hun breuk niet definitief is.
Lees verder

"Een nachtmerrie, Club Brugge werd compleet overklast": 'oorwassing' van blauw-zwart blijft niet onopgemerkt in Europa
In de Champions League kan je schitteren voor de ogen van heel Europa, maar je kan voor diezelfde ogen ook flink afgaan. Gisteravond was het voor Club Brugge dat tweede. De vernedering op Jan Breydel tegen RB Leipzig bleef niet onopgemerkt, zo leert een rondje langs buitenlandse nieuwsmedia.
Lees verder

"Een nachtmerrie, ze zijn compleet overklast": 'oorwassing' van Club Brugge blijft niet onopgemerkt in Europa
In de Champions League kan je schitteren voor de ogen van heel Europa, maar je kan voor diezelfde ogen kan je ook flink afgaan. Gisteravond was het voor Club Brugge dat tweede. De vernedering op Jan Breydel tegen RB Leipzig bleef niet onopgemerkt, zo leert een rondje langs buitenlandse nieuwsmedia.
Lees verder

Tientallen mijnwerkers vast onder de grond na brand in Russische kolenmijn
Door een brand in een kolenmijn in Rusland zitten tientallen mijnwerkers vast onder de grond. De Russische autoriteiten melden dat nog zeker 45 mijnwerkers worden vermist, nadat zeventig medewerkers zijn geëvacueerd. Het Russische persbureau Interfax meldt op basis van een medewerker van de mijn dat er nog 75 mijnwerkers vermist zouden zijn.
Lees verder

"Scar uit 'The Lion King' was homoseksueel", zo meent de acteur die hem speelde
Acteur Jeremy Irons heeft de prangende vraag beantwoord die veel fans van de Disney-hit 'The Lion King' al jaren hebben, namelijk of de gemene oom Scar die hij insprak wel of niet homoseksueel was. De 73-jarige Oscarwinnaar gaf het definitieve antwoord vandaag in een interview met de website Qeerty over zijn nieuwe film 'House of Gucci'.
Lees verder

"Op een paar jaar tijd kunnen de kaarten dubbel tot driedubbel zoveel waard zijn": expert vertelt hoe je geld kunt verdienen met je Pokémoncollectie
Het immer populaire Pokémon is terug van (nooit) weggeweest. Niet alleen bij kinderen maar ook bij een groeiend aantal investeerders. De kaarten kunnen je, mits de juiste conditie en kenmerken, namelijk een flinke duit opleveren. Maar hoe begin je aan zoiets? En hoe bepaal je de waarde van zo'n kaart? Ervaringsdeskundige Yves Bruynen (30) zet je op weg met alles wat je moet weten.
Lees verder

"Een kaart met de hoogste score is algauw 400.000 euro waard, met één punt minder nog 30.000 euro": expert geeft advies voor beleggen in Pokémonkaarten
Het immer populaire Pokémon is terug van (nooit) weggeweest. Niet alleen bij kinderen maar ook bij een groeiend aantal investeerders. De kaarten kunnen je, mits de juiste conditie en kenmerken, namelijk een flinke duit opleveren. Maar hoe begin je aan zoiets? En wat (of hoe) bepaal je de waarde van zo'n kaart? Ervaringsdeskundige Yves Bruynen (30) zet je op weg met alles wat je moet weten.
Lees verder

Tencent moet nieuwe apps laten goedkeuren door Chinese overheid
Het Chinese techbedrijf Tencent moet al zijn nieuwe apps en updates van bestaande apps eerst laten goedkeuren door de Chinese overheid, voordat die gebruikt mogen worden door consumenten. Dat meldt de Chinese staatszender CCTV. De stap is een verdere aanscherping van de harde aanpak van Beijing van de binnenlandse technologiesector.
Lees verder

Meer dan 30 topartiesten brengen 10 uur lang live muziek voor Rode Neuzen Dag
Nu vrijdag vindt de apotheose plaats van de slotweek van Rode Neuzen Dag. Qmusic ontvangt de crème de la crème van de Vlaamse en internationale muziekscene die hun steentje willen bijdragen. We horen onder andere Clouseau, Bart Peeters, Gers Pardoel, Regi en Pauline, Milow, Davina Michelle, Portland, Cleymans & Van Geel, Hooverphonic, Benson Boone, Helmut Lotti en vele anderen. Tien uur lang maken zij muziek voor de speciale uitzending De Rode Neuzen Dag Playlist. Alles is live te volgen via de radio van Qmusic, online via qmusic.be en hln.be, via de Q-app, maar ook op televisie bij VTM en op het Qmusic-kanaal.
Lees verder

Familie Meiland onder vuur na islamofobe uitspraken: Hallmark zet samenwerking stop
Erica Meiland (57) kwam eind vorige maand onder vuur te liggen na een aantal anti-islamitische uitspraken. De echtgenote van Martien zei onder meer dat een hoofddoek voor haar een vorm van onderdrukking is. "Pinguïns zijn dat. Ik kan niet tegen een hoofddoek", klonk het toen. Ondertussen blijkt dat Erica's uitspraken wel niet zonder gevolgen zijn. In een reactie aan Shownieuws laat ze weten dat ze hun samenwerking met Hallmark kwijt zijn.
Lees verder

"Hallmark stopt samenwerking met familie Meiland na anti-islamitische uitspraken van Erica"
Erica Meiland (57) kwam eind vorige maand onder vuur te liggen na een aantal anti-islamitische uitspraken. De echtgenote van Martien zei onder meer dat een hoofddoek voor haar een vorm van onderdrukking is. "Pinguïns zijn dat. Ik kan niet tegen een hoofddoek", klonk het toen. Ondertussen blijkt dat Erica's uitspraken wel niet zonder gevolgen zijn. In een reactie aan Shownieuws laat ze weten dat ze hun samenwerking met Hallmark kwijt zijn.
Lees verder

Functioneringsgesprek voorbereiden: 5 concrete tips
Breekt het angstzweet je uit als je denkt aan je volgende functioneringsgesprek? Daar is helemaal geen reden toe! Met deze 5 tips van Jobat.be kom je goed voorbereid aan de tafel.
Lees verder

Geert Molenberghs: "1 procent van Belgen raakte op één dag besmet"
De coronacijfers blijven de verkeerde kant opschieten, en dan vooral in Vlaanderen. "Als we de bevestigde en niet-bevestigde nieuwe besmettingen samentellen, raakte op één dag één procent van de Belgische bevolking besmet", zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN Live. "We moeten alles proberen om de lagere scholen open te houden, maar het wordt moeilijk", stelt hij vast.
Lees verder

IKEA opent zijn grootste winkel ter wereld in de Filipijnen
IKEA heeft bij de Filipijnse hoofdstad Manilla donderdag zijn grootste woonwarenhuis ter wereld geopend. In het grote winkelcentrum Mall of Asia neemt de vestiging een oppervlakte van ongeveer 65.000 vierkante meter in. Dat is vergelijkbaar met zo'n tien voetbalvelden.
Lees verder

'Daens'-acteur Peter Van de Velde besmet met corona: musical gaat gewoon door
Pech voor Peter Van de Velde (54). De musicalacteur heeft positief getest op corona. Als gevolg is hij voorlopig niet te zien in de Studio 100-musical 'Daens'. Van de Velde wordt nu vervangen door Jan Schepens.
Lees verder

LeBron James loodst Lakers bij terugkeer voorbij Indiana Pacers
Los Angeles Lakes heeft een 116-124-zege geboekt op bezoek bij Indiana Pacers in de NBA. In het Grainbridge Fieldhouse in Indianapolis was het LeBron James die aan het commando stond bij de bezoekers. James zat eerder deze week een schorsing uit na een aanvaring met Isaiah Stewart van Detroit Pistons.
Lees verder

Klassiek sparen bij een grootbank: zo lang duurt het voor je spaargeld verdubbelt
De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
Lees verder