Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 november 2021

OVERZICHT. Koninklijk besluit gepubliceerd: deze coronamaatregelen gaan in vanaf 7 uur

HLN
OVERZICHT. Koninklijk besluit gepubliceerd: deze coronamaatregelen gaan in vanaf 7 uur
Het koninklijk besluit met de coronamaatregelen - zoals beslist door het Overlegcomité van 17 november - is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De maatregelen treden morgen, zaterdag 20 november, om 7 uur 's ochtends in werking. We zetten alle maatregelen op een rij.
Lees verder

BV 24/7. Wim Oosterlinck maakt radio vanuit zijn kot en Niels Destadsbader bereidt zich voor op het Sportpaleis
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Belgische turnsters veroveren zilver op WK tumbling: "Dit hadden we niet verwacht"
Het Belgische tumblingteam bestaande uit Tachina Peeters, Laura Vandevoorde, Louise Van Regenmortel en Sofie Rubbrecht, is vandaag in het Azerbeidzjaanse Bakoe vicewereldkampioen geworden. "Dit hadden we niet verwacht", klonk het na afloop.
Lees verder

Officieel: energieleveranciers mogen voorschotfactuur niet langer eenzijdig verhogen
Energieleveranciers mogen de voorschotfactuur niet langer eenzijdig verhogen. Het wordt goedkoper om van een variabel naar een vast contract over te stappen en wie niet langer van een sociaal tarief geniet, moet voortaan automatisch het goedkoopste tarief krijgen. Dat staat in een wetsontwerp dat vandaag groen licht kreeg van de ministerraad.
Lees verder

70 jaar, maar nog steeds springlevend: Sting stelt zijn nieuw album voor
Sting werd dit jaar 70, maar is het uitbrengen van muziek zeker nog niet verleerd. Op 19 november stelt hij zijn nieuw album 'The Bridge' voor. Het album is in volle coronaperiode geschreven en gaat zowel over de postieve als negatieve dingen in het leven. Ook onderwerpen zoals persoonlijk verlies en zijn ervaringen met de lockdowns gaat hij niet uit de weg. En zijn eigen favoriet liedje op het album? "Dat is er eentje geïnspireerd door Antwerpen", vertelt hij.
Lees verder

Overleg over lonen en arbeidsvoorwaarden van huishoudhulpen mislukt
Het overleg van vrijdag over de lonen en arbeidsvoorwaarden voor de 150.000 huishoudhulpen in ons land die worden tewerkgesteld via dienstencheques, is op niets uitgedraaid. Dat melden zowel de vakbonden als sectororganisatie Federgon in een persmededeling. Terwijl de werkgevers de houding van de bonden als "onbegrijpelijk" bestempelen, hebben de vakbonden het zelf over een "heuse oorlogsverklaring" van de werkgeversfederatie.
Lees verder

Rechtbank veegt schorsingen van onder meer Veljkovic en voormalig KV Mechelen-bestuur van tafel: "Dit zal de bond honderdduizenden euro's kosten"
Ferme opdoffer voor de Belgische voetbalbond. De rechtbank van eerste aanleg van Brussel heeft de schorsingen van de ex-KV Mechelen-bestuurders en makelaars Veljkovic en Mortelmans, die veroordeeld werden voor matchfixing in 'Propere Handen', van tafel geveegd. Meer nog: Veljkovic eist een fikse schadevergoeding van de bond.
Lees verder

Zus van Thimothée Chalamet maakt haar opwachting in 'The Sex Lives Of College Girls': "De personages uit de reeks zijn echt héél herkenbaar"
Thimothée Chalamet (25) is niet meer weg te krijgen uit de schijnwerpers en nu laat ook zijn zus Pauline Chalamet (29) van zich horen. Deze laatste speelt de rol van Kimberly in de nieuwe Streamz-serie 'The Sex Lives of College Girls'. "Toen mijn manager mij het nieuws vertelde, zei ik tegen hem dat hij z'n mond moest houden."
Lees verder

Bioloog filmt speelse wolf die op muizen jaagt: "Blij dat ik eens de 'gewone' kant van het dier in beeld mag brengen"
45 minuten aan beeldmateriaal van een wolf die in zijn natuurlijke habitat op muizen jaagt: dat is op zijn minst bijzonder te noemen. Bioloog Frederik Thoelen kon de beelden maken en heeft zo een primeur voor de provincie Limburg. "We kennen de wolf vaak van beelden van doodgebeten schapen, maar dit doen ze eigenlijk vooral", weet Thoelen.
Lees verder

"In 2022 wil ik Europees kampioen worden": spurter Jonathan Sacoor spreekt hoge ambities uit op olympische stage
"Het is misschien niet allemaal gegaan zoals ik had gehoopt maar ik heb nergens spijt van." Aan het woord: Jonathan Sacoor, spurter van beroep. Twee jaar studeerde en trainde hij voornamelijk in de VS maar sneller werd hij er helaas niet van. En dus begint hij aan een nieuwe olympische cyclus op vertrouwd terrein - in België - al zijn z'n ambities er niet minder om: "Ik wil in 2022 Europees kampioen worden op de 400m."
Lees verder

Michel Barnier, de man die Macron kan onttronen als Frans president door de verdeeldheid bij extreemrechts
In Frankrijk komt de herverkiezing van president Macron op losse schroeven te staan. Want met de tweestrijd die er bij extreemrechts lijkt te ontstaan, dreigt geen van beide kandidaten daar in de beslissende ronde te raken. Terwijl Macron wel aan het langste eind zou trekken tegen Marine Le Pen of Eric Zemmour, is hij daar minder zeker van als zijn rivaal gematigder is. En dan komt brexit-onderhandelaar Michel Barnier steeds meer in beeld.
Lees verder

Anouk Matton en haar zus bekomen van harde kritiek op docureeks: "Hilke was de ster, ik de pispaal"
Sinds haar realityreeks weten we dat Anouk Matton (28), de vrouw van Dimitri Vegas (39), een drie jaar oudere zus heeft, Hilke (31). Die werkt bij een traiteur en dus liggen hun levens eigenlijk mijlenver uit elkaar. In dit exclusieve dubbelinterview vertellen de twee honderduit over hun band, hun kindertijd, de gevaren van de roem - "Anouk stresst al van een natuurlijk slaappilletje" - en counteren ze de harde kritiek op docusoap 'Anouk Matton Privé'. "Bepaalde dingen zijn door montage wel uit hun context gehaald."
Lees verder

EMA geeft versneld groen licht voor coronamedicijn Merck
Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zet versneld het licht op groen voor het gebruik van de coronapil die ontwikkeld werd door farmabedrijf Merck. Dat deelt het vrijdagmiddag mee.
Lees verder

Beelden tonen hoe Canadese boeren eigen koeien moeten redden na zware overstromingen in British Columbia
In de Canadese provincie British Columbia hebben boeren hun koeien moeten redden uit ijskoud water na de ernstige overstromingen in de regio. Een van de zwaarst getroffen steden is Abbotsford, die grotendeels bestaat uit boerderijen en akkers. Boeren en andere inwoners bundelden hun krachten om het vee massaal te redden, met onder andere bootjes, jetski's en luchtkussens.
Lees verder

Dankzij Spotify Lyrics zing je ze nooit meer verkeerd: Dit zijn de tien meest misbegrepen lyrics
Spotify introduceerde donderdag een nieuwe functie: Spotify Lyrics. De naam spreekt al wat voor zich, vanaf nu kan je de lyrics te zien krijgen bij het nummer dat wordt afgespeeld. Handig, want je zal het zeker al wel eens hebben voorgehad: Je zingt uit volle borst een liedje mee maar blijkbaar gebruik je niet de juiste tekst. Ook bij deze bekende liedjes heb je waarschijnlijk al wel eens iets verkeerds gezongen.
Lees verder

Limburgse gouverneur: "Beperk je contacten en volg alle basisregels"
Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters roept op om sociale contacten zo veel mogelijk te beperken en om alle basisregels na te leven. Het overleg van de provinciale crisiscel leert dat de toestand in Limburg bijzonder ernstig is. Verschillende instanties die deel uitmaken van de crisiscel hebben zelf het initiatief genomen om hun geplande activiteiten af te gelasten.
Lees verder

Echtgenote van "vermiste" Chinese topman Interpol wil weten "of hij nog leeft"
De echtgenote van Meng Hongwei, de "vermiste" Chinese oud-voorzitter van Interpol, heeft gevraagd aan de internationale politieorganisatie of haar man nog leeft.
Lees verder

Plots staat Union in het groot in Spaanse sportkrant Marca: "Het nieuwste wonder van het Europese voetbal"
Daar pronk je dan, Union zijnde op een van de grootste Spaanse sportwebsites. Marca wijdt een uitgebreid stuk aan de verrassende koploper in onze Belgische competitie. "Wat werkelijk uitzonderlijk is, is niet zozeer datgene wat er óp het veld gebeurt, maar wel ernaast."
Lees verder

Samson & Marie komen met nieuwe clip 'Het lachlied'
Goed nieuws voor fans van Samson & Marie. Vandaag komt de clip van hun tweede single 'Het lachlied' uit. Samen lachen, dansen en zingen ze erop los in hun nieuwe clip. 'Het lachlied' is één van de twaalf liedjes op het album 'Samson & Marie 2' dat onlangs uitkwam.
Lees verder

Burgemeester: "Regionale hulp na overstroming is immens, maar Verviers komt altijd als laatste"
"De hulp die het Waals gewest biedt is immens, maar Verviers komt altijd als laatste. Dat is tenminste wat de getroffen bevolking zegt." Dat heeft Muriel Targnion, de burgemeester van Verviers, gezegd in de onderzoekscommissie van het Waals parlement naar aanleiding van de overstromingen van afgelopen zomer.
Lees verder