Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 27 november 2021

Ouders van Loes over liedje met Koen Wauters: “Voor Loes en alle sterretjes in de hemel”

HLN
Ouders van Loes over liedje met Koen Wauters: "Voor Loes en alle sterretjes in de hemel"
De opnames van het album 'Voor Loes' als eerbetoon voor het verongelukte meisje Loes de Laat (7) uit Schoten zijn klaar. De cd-voorstelling die gepland stond op 18 december gaat ook gewoon door met de geldende coronamaatregelen. Vooral het nummer met Koen Wauters, Jean-Bosco Safari en de klasgenootjes van Loes is ontroerend. "Voor Loes en alle kindjes die 's avonds onze sterretjes in de hemel aansteken."
Lees verder

Eerste sneeuw valt in het zuiden van West-Vlaanderen: voor het echte sneeuwtapijt moet je naar de Ardennen
Het was al aangekondigd dat de eerste (smeltende) sneeuw zou vallen vandaag in Vlaanderen, en die voorspelling is deze morgen uitgekomen. In het zuiden van West-Vlaanderen valt op dit moment de eerste sneeuw, onder meer in deze tuin in Avelgem. Ook in het Kortrijkse en in de streek rond Ieper viel hier en daar al het eerste bescheiden vlokje sneeuw.
Lees verder

Stijn Meuris kreeg een hartstilstand: "Ik dacht: dit is de finale klap, het is gedaan"
Stijn Meuris (56) heeft vorig jaar een hartstilstand gekregen. Dat vertelt hij in de kranten Het Belang van Limburg en De Morgen. "Ik besefte: als ik nu niet in het ziekenhuis raak, overleef ik het niet."
Lees verder

"Kanye West en Beyoncé zijn ook maar gewone mensen, met stress als ze kleding moeten kiezen": Glenn Martens, de Bruggeling die aan het hoofd staat van Diesel en nu ook collectie maakt voor Jean-Paul Gaultier
Alle ogen in Parijs en Milaan zijn de komende weken op Glenn Martens (38) gericht. De Bruggeling lanceert in januari 2022 namelijk drie belangrijke collecties: eentje voor zijn eigen prestigieuze label Y/Project, een collectie voor het Italiaanse Diesel, waarvoor hij creatief directeur is en - alsof dat niet genoeg is - ook nog een gastcollectie voor Jean-Paul Gaultier. "Als Rihanna of Kim Kardashian iets van mij willen dragen, is dat even kicken, ja."
Lees verder

SFEERREPO. Op bezoek bij revelatie en traditieclub Union Sint-Gillis: "Er is maar één team in Brussel"
Brussel heeft een nieuw Feestpaleis: Union Sint-Gillis. Het Dudenpark swingt op en naast het veld, de 1-3-nederlaag tegen OHL gisteren brengt de Brusselse cultclub en herfstkampioen amper uit zijn roes: "Wij zijn niet vijandig, al lachen we nu wel wat met wonderploeg Anderlecht."
Lees verder

Met Gilles De Bilde naar de persconferentie van Kompany: "Er zijn voldoende elementen om op gezonde manier door te gaan met Vincent"
Gilles De Bilde is geen gewone journalist: zet hem in een perszaal en je krijgt een andere dynamiek. Al zeker op bezoek bij Vincent Kompany, die de vormdip van Anderlecht een halt wil toeroepen op Mambourg. Het ene ketje zei tot het andere: "Aanvallers denken anders dan verdedigers, Vincent..."
Lees verder

Muziekdocu's, drama en de jongste Marvel-reeks: deze nieuwe titels moet je streamen
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series. Dit weekend vullen we onze Kijkgids onder meer aan met muziekdocu's over The Beatles (Disney+) en Angèle (Netflix), de gloednieuwe Marvel-reeks 'Hawkeye' (Disney+) en bijzonder advies in 'How to with John Wilson' (Streamz). Dit is onze streaming top 5!
Lees verder

Hernieuwde vete met z'n ex en Charlène is alweer verdwenen: drama blijft prins Albert van Monaco achtervolgen
De terugkeer van prinses Charlène (43) naar Monaco was van korte duur. De vorstin voelde zich bij haar thuiskomst fysiek en mentaal uitgeput en herstelt daarom in een gespecialiseerde kliniek, ergens in Europa. Terwijl er allerlei wilde geruchten de ronde doen over haar gezondheidstoestand zit prins Albert (63) intussen in een vete verwikkeld met zijn ex Nicole Coste (49), de moeder van zijn oudste zoon. Zij gebruikte de lange afwezigheid van Charlène om zichzelf in de kijker te werken, in die mate dat de prins haar openlijk op haar plaats zette.
Lees verder

LA Lakers verliezen opnieuw na drie verlengingen, LeBron James krijgt boete
De Los Angeles Lakers hebben vrijdagavond na drie verlengingen het hoofd moeten buigen voor de Sacramento Kings. LeBron James en co gingen in het Staples Center onderuit met 137-141.
Lees verder

Waarom parfum het beste cadeau blijft, en tips van de parfumeur om de perfecte geur te kiezen
Origineel is parfum allerminst. En toch... zo'n klein flesje kan net een heel bijzonder geschenk zijn. Parfumeur Kristof legt uit waarom parfum zo emotioneel beladen is. En hoe je tussen alle eau de parfums, eau de colognes, eau de toilettes en noem maar op dan ook het perfecte geurtje vindt om cadeau te doen, licht beautyredactrice Sophie toe. "Door een geur te geven die bij de ontvanger past, zeg je: 'Ik kén jou'."
Lees verder

Zo lossen de makers van 'And Just Like That' de afwezigheid van Kim Cattrall op
Het was al langer bekend: Kim Cattrall (65) zal niet terugkeren naar 'And Just Like That', de reboot van 'Sex and the City' die in december te zien zal zijn op Streamz. Nu denkt de Daily Mail te weten hoe de makers met die afwezigheid zullen omgaan.
Lees verder

Motivatiebarometer: ben jij nog gemotiveerd om de nieuwe maatregelen te volgen?
Anderhalve week na het vorige Overlegcomité zijn er opnieuw nieuwe maatregelen aangekondigd. De horeca moet vanaf vandaag sluiten om 23 uur en het nachtleven gaat (tijdelijk) weer op slot.
Lees verder

Football Talk. Italiaans gerecht doorzoekt kantoren van Juventus - Vermaelen onderuit in Japanse topper
Voetbalclub Juventus heeft bezoek gehad van opsporingsdiensten. In opdracht van justitie werden kantoren van de Italiaanse recordkampioen in Turijn en Milaan doorzocht. Juventus zou tussen 2019 en 2021 hebben gerommeld met de transferwaardes van spelers, om zo in financieel opzicht de balans op orde te krijgen.
Lees verder

Flipkens wint in enkel- en dubbelspel op World Team Tennis
Kirsten Flipkens heeft vrijdag op de World Team Tennis in het Amerikaanse Indian Wells zowel in het enkel- als het dubbelspel een zege geboekt. Ze had zo een ruime bijdrage in de overwinning van haar team New York Empire tegen Chicago Smash.
Lees verder

Dit is het moment om bomen en struiken te planten: "Zorg dat de wortels kunnen groeien in de breedte"
Vanaf nu kun je volop bomen, struiken, rozen en hagen planten. Hoe diep en breed moet een plantgat zijn? Moet je bodemverbeteraar of compost toevoegen? Is een boompaal echt nodig? En hoe ver moet je van de burengrens blijven? Onze tuinexperte Laurence Machiels weet raad. "Kies voor planten met blote wortels, dan betaal je tot een derde minder."
Lees verder

24-jarige vrouw geïdentificeerd als een van de slachtoffers van migrantendrama op Kanaal
Het is na de ramp met een migrantenboot in Het Kanaal voor het eerst gelukt een slachtoffer te identificeren, schrijft de Britse omroep BBC. Het gaat om een 24-jarige Koerdische vrouw uit het noorden van Irak. Die zou vanuit haar zinkende boot nog berichten hebben gestuurd aan haar verloofde in het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

Alec Baldwin neemt advocaat in de arm na ongeluk op de set van 'Rust'
Alec Baldwin (63) heeft de hulp ingeroepen van een voormalig openbaar aanklager om hem te verdedigen in de rechtszaken die na het schietincident op de set van 'Rust' tegen hem werden aangespannen. Daarbij overleed één cameravrouw, Halyna Hutchins. Dat schrijft Variety.
Lees verder

Storm Arwen raast over VK: zeker 2 doden en grootschalige stroomuitval
De storm Arwen heeft in het Verenigd Koninkrijk voor veel overlast gezorgd. In Schotland en het noorden van Engeland kwamen tienduizenden huishoudens en bedrijven zonder stroom te zitten. Ook vielen volgens het Britse media zeker twee doden doordat bomen omvielen.
Lees verder

Vakantiehuisje huren met vrienden mag en zitten aan de toog blijft toegelaten: dit staat in koninklijk besluit over nieuwe maatregelen
Het koninklijk besluit met de nieuwe coronamaatregelen die het Overlegcomité gisteren nam, is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Ze zijn sinds vanmorgen 11 uur van kracht.
Lees verder

Wat zit er achter de grote verdwijntruc van 'Big Rom': alomtegenwoordig op sociale media tijdens revalidatie, nu niet eens meer op Twitter
Na de storm aan tweets tijdens zijn revalidatie plots de grote verdwijntruc voor zijn comeback als invaller, zondag tegen ex-club Man United. Zoek niet meer naar @RomeluLukaku9 op Twitter. Zijn account, met bijna drie miljoen volgers, is niet meer. Wat zit er achter die black-out?
Lees verder