Doorgaan naar hoofdcontent

Ook tieners omgekomen op festival Astroworld: ‘Ademen werd moeilijk’

Ook tieners omgekomen op festival Astroworld: 'Ademen werd moeilijk'

Acht doden - onder wie tieners - en meer dan driehonderd gewonden vielen te betreuren tijdens het concert van rapper Travis Scott op Astroworld in Texas. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Lees verder

George Clooney vraagt media geen foto's te publiceren van zijn kinderen: 'Voor hun veiligheid'

Acteur George Clooney heeft in een open brief mediabedrijven gevraagd om geen foto's van zijn kinderen te publiceren. Volgens de 60-jarige Clooney brengen de foto's zijn kinderen in gevaar, vooral door het werk van zijn vrouw Amal.

Lees verder

Hoe Magic Johnson 30 jaar geleden het taboe op hiv en aids brak

Op 7 november 1991 – zondag exact dertig jaar geleden – kondigde Earvin 'Magic' Johnson aan dat hij hiv-positief was. De LA Lakers-legende was 32 jaar oud en zijn loopbaan – sterker: zijn leven – leek voorbij. Ondertussen is hij 62 jaar. Nog steeds gezond. Nog steeds een man met veel gezichten.

Lees verder

Ooievaarsjong vliegt tot Sahara, maar sterft daar

Een ooievaar die deze zomer in het Zwin ­Natuur Park als nestjong van een zender werd voorzien en dit najaar de Sahara overstak om in Mali de winter door te brengen, is overleden.

Lees verder

Moeder dood teruggevonden baby geïdentificeerd

De moeder van de baby die zaterdag in een vijver op een natuurdomein dood werd teruggevonden, is gevonden. Het parket meldt dat het om een minderjarig meisje gaat.

Lees verder

Goud voor België: Aaron Dockx soleert op indrukwekkende wijze naar Europese titel bij de junioren

Aaron Dockx (17) heeft zich op en rond de VAM-berg tot Europees kampioen bij de junioren gekroond. Onze landgenoot pakte al snel een voorsprong en gaf die niet meer uit handen.

Lees verder

Idris Elba spreekt op klimaattop: 'Ik wil mijn grote mond gebruiken'

De Britse acteur Idris Elba op de klimaattop in Glasgow over de problemen die de wereld zal krijgen met voedselbedeling door de klimaatverandering. Hij is erg bezorgd over de aanvoer van voeding. 'We zullen rijen mensen zien die aanschuiven voor eten als we nu niets doen.' 

Lees verder

Loena Hendrickx, derde in Turijn, voor het eerst in de prijzen bij Grand Prix

Kunstschaatsster Loena Hendrickx heeft zaterdag tijdens de Gran Premio d'Italia een grootse prestatie geleverd. Hendrickx eindigde in Turijn als derde, achter de Russinnen Anna Shcherbakova en Maiia Khromykh. 'Als je hier een prijs haalt, behoor je tot de wereldtop.'

Lees verder

Mountainbikenetwerk van meer dan 400 kilometer langs kust geopend

Langs de kust - van de Nederlandse tot aan de Franse grens - is een mountainbikeparcours van niet minder van 425 kilometer geopend.

Lees verder

Jambon: 'Rekeningrijden niet voor deze legislatuur'

'Deze legislatuur komt er geen rekeningrijden', zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) bij VTM nieuws. Volgens minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is het een kwestie van tijd tot die er komt.

Lees verder

Open brief en protesttocht tegen 'verkrachtingscultuur' in het Gentse nachtleven

'Wij sluiten ons aan bij het verzet tegen de verkrachtingscultuur, waarin grensoverschrijdend gedrag genormaliseerd wordt', schrijft de organisatie Meldet in een open brief naar het Gents stadsbestuur.

Lees verder

Astrid Stockman is het beu na geannuleerd concert in Knokke-Heist: 'De politiek geeft geen zak om ons'

Zangeres Astrid Stockman klaagt op Twitter de 'pure willekeur' van de coronamaatregelen aan nadat haar concert in Knokke-Heist afgelast werd. Burgemeester Piet De Groote (Gemeentebelangen) verbiedt alle binnenactiviteiten in de kustgemeente door de stijgende coronacijfers. 'Wederom zijn wij het kind van de rekening', schrijft ze boos.

Lees verder

Club Brugge geeft dubbele voorsprong weg tegen Standard na offday Mignolet

Club Brugge ziet leider Union nu al vier punten uitlopen na een gelijkspel (2-2) tegen Standard. Voor de rust kwam Club gevleid op een dubbele voorsprong, maar twee slechte ingrepen van Mignolet brachten de (zwakke) Rouches langszij. Zélf was blauw-zwart ook erg matig: het moet herbronnen tijdens de interlandbreak, want op deze manier verdien je geen derde opeenvolgende landstitel.

Lees verder

Politie zocht eerder al naar pasgeboren meisje in Willebroeks natuurdomein, maar zoekactie leverde niets op

Buurtbewoners deden zaterdagmiddag een lugubere ontdekking in natuurdomein Blaasveldbroek in Willebroek. Het levenloze lichaampje van een pasgeboren, volgroeide baby was er aan het wateroppervlak van een vijver komen te drijven. Bijna twee weken geleden werd al eens zonder resultaat gespeurd naar het lijkje, nadat er een zorgwekkende melding van artsen uit een ziekenhuis kwam. Een minderjarig meisjes is inmiddels geïdentificeerd als de moeder van het kind.

Lees verder

Lars van der Haar kroont zich voor tweede keer tot Europees kampioen na duel met Quinten Hermans

Lars van der Haar (Telenet Baloise Lions) heeft zich voor de tweede keer in zijn carrière de Europese titel veldrijden gepakt. De Nederlander won in eigen land op de VAM-berg na een solo van twee ronden, afgewerkt na een duel met man-in-vorm Quinten Hermans. Michael Vanthourenhout werd afgescheiden derde.

Lees verder

Schipper ontdekt lijk in Schelde in het Waalse Pecq

Een schipper heeft zondag in de Schelde in het Henegouwse Pecq een levenloos lichaam ontdekt. De lichaamsdelen bevonden zich tussen de poorten van de sluis van Hérinnes. Over de identiteit en de omstandigheden van het overlijden is nog niets bekend.

Lees verder

Geen medaille voor Maxime 'Madmax' Blieck op WK breaking

Maxime 'Madmax' Blieck heeft haar tweede plaats op het WK breaking van vorig jaar niet kunnen evenaren. De 23-jarige Brusselse sneuvelde in de achtste finales.

Lees verder

CrossCup Mol | Mieke Gorissen tweede na valpartij, Michael Somers nipt tweede

De Nederlandse Julia van Velthoven heeft zondag bij de vrouwen de CrossCup aan het Zilvermeer in Mol in gewonnen. Ze haalde het voor Mieke Gorissen, die op weg leek naar de zege toen ze zwaar tegen de grond ging. Bij de mannen ging de winst naar Samuel Fitwi. Bij de korte cross demonstreerden Elise Vanderelst en Ruben Querinjean.

Lees verder

Moeskroen mag capaciteit asielcentrum afbouwen

De stad Moeskroen mag het aantal bewoners in het lokale asielcentrum verminderen. Dat heeft de Raad van State beslist in een arrest. De gemeente blijft wel in dialoog met het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers Fedasil in de zoektocht naar een oplossing.

Lees verder

Wijwater en gebed herstellen altaar in ere na seksfilmpje

Nadat een seksfilmpje uitlekte waar het altaar van de Sint-Michielskerk in Bree als decor gold, is dat altaar nu in ere hersteld.

Lees verder

AA Gent geraakt op bezoek bij Seraing niet verder dan 0-0

RFC Seraing en AA Gent hebben op de veertiende speeldag de punten gedeeld na een brilscore (0-0). De promovendus blijft op die manier zestiende, terwijl Gent de opmars naar boven niet kan inzetten vanop de tiende plaats.

Lees verder

Ierse minister klaagt Van Morrison aan wegens smaad

De Ierse minister van Volksgezondheid Robin Swann klaagt de zanger Van Morrison aan wegens smaad, zo meldt de Ierse krant The Sunday Life. De 76-jarige artiest noemde de minister onder meer 'heel gevaarlijk' en 'een oplichter' vanwege de manier waarop hij de coronapandemie aanpakt.

Lees verder

Antwerp spoelt Europese pandoering door met zege tegen onmondig Anderlecht

Antwerp heeft de crisissfeer die deze week heerste op de Bosuil op zijn minst tijdelijk achter zich gelaten. Het won met 2-0 van Anderlecht, dat vooral in aanvallend opzicht bijzonder slap was. Paars-wit creëerde zo goed als geen kansen. Terwijl The Great Old naar de tweede plaats opschuift, blijft RSCA op een zevende plaats hangen na een schamele 8 op 21. Misschien neemt het de crisissfeer wel mee op de bus naar Anderlecht.

Lees verder

Max Verstappen weer stapje dichter bij eerste wereldtitel na makkelijke zege in GP van Mexico

Max Verstappen heeft met een zege in de Grote Prijs van Mexico opnieuw een stap naar de wereldtitel Formule 1 gezet. De 24-jarige Nederlander vertrok op de Autodromo Hermanos Rodriguez pas als derde, maar greep bij de start meteen de leiding.

Lees verder

Is er een Belgisch 'Leicester City'-sprookje in de maak?

Union gaat met vier punten voorsprong de interlandbreak in. Ook na de volgende speeldag zal de Brusselse promovendus dus nog alleen leider zijn. Een merkwaardig succesverhaal dat steeds mooier lijkt te worden.

Lees verder

Thuisland België behaalt zeventien medailles op World Choir Games

In Antwerpen is zondag de elfde editie van de World Choir Games afgesloten met een prijzenceremonie. De Belgische koren haalden in totaal zeventien medailles binnen.

Lees verder

Vlaamse ouders verdeeld over kortere zomervakantie

Iets meer dan de helft van de ouders is voorstander van een kortere zomervakantie.

Lees verder

KRC Genk pakt in extremis punt tegen Cercle Brugge

Cercle Brugge leek op weg naar een belangrijke driepunter op bezoek bij KRC Genk, maar andermaal ging het fout voor De Vereniging. Het stond 0-1 voor, kende twee afgekeurde goals maar kreeg in de 89ste minuut nog het deksel op de neus door Theo Bongonda. KRC Genk komt goed weg op deze veertiende speeldag.

Lees verder

Commotie bij Amerikaanse conservatieven nadat Big Bird zich laat vaccineren

In de Verenigde Staten is in het conservatieve kamp commotie ontstaan over de coronavaccinatie van Big Bird van 'Sesame Street'. Conservatieven beschuldigen de grote gele vogel ervan een propagandamachine te zijn voor de overheid.

Lees verder

Noord-Ierse bus gekaapt en in brand gestoken

Vier mannen hebben een bus in Noord-Ierland gekaapt en in brand gestoken. Het incident vond plaats in een pro-Britse buitenwijk van Belfast. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De passagiers en chauffeur werden door de kapers de bus uitgestuurd.

Lees verder

Eerste klachten ingediend tegen organisatoren Astroworld

In de Verenigde Staten zijn de eerste klachten ingediend nadat zaterdag op het festival Astroworld acht mensen stierven en tientallen anderen gewond raakten. In de media is sprake van zeker twee klachten tegen onder meer bedenker en rapper Travis Scott en organisator Live Nation.

Lees verder

Jurk die Amy Winehouse droeg tijdens laatste concert geveild voor 243.000 dollar

Een mini-jurk die de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse droeg tijdens haar laatste officiële concert, is zondag in Beverly Hills voor meer dan 243.000 dollar (ongeveer 210.000 euro) onder de hamer gegaan. Veilinghuis Julien's Auction had op voorhand geschat dat de jurk 15.000 tot 20.000 dollar zou opbrengen.

Lees verder

Hoe Salah Abdeslam uitgroeide van 'brave' ket tot terrorist

Het proces over de terreuraanslagen in Parijs op 13 november 2015 is exact twee maanden bezig en vorige week kregen de beklaagden voor het eerst het woord. Alle ogen waren gericht op Salah Abdeslam uit Molenbeek, de enige overlevende dader.

Lees verder

Hoe Salah Abdeslam uitgroeide van 'brave ket' tot terrorist

Het proces over de terreuraanslagen in Parijs op 13 november 2015 is exact twee maanden bezig en vorige week kregen de beklaagden voor het eerst het woord. Alle ogen waren gericht op Salah Abdeslam uit Molenbeek, de enige overlevende dader.

Lees verder

Gemeenten schrappen evenementen, cultuur­sector houdt adem in

Door de stijgende coronacijfers hebben sommige gemeenten besloten evenementen in te perken of te schrapen. De cultuursector kijkt met lede ogen toe.

Lees verder

Explosie in militaire radar in Ecuador, autoriteiten sluiten terreuraanslag niet uit

In Ecuador heeft een ontploffing plaatsgevonden in een militaire radar die de overheid onlangs heeft geïnstalleerd om de strijd tegen drugshandel op te voeren. Er vielen geen slachtoffers. De overheid sluit een terreuraanslag niet uit, meldt het ministerie van Defensie.

Lees verder

Nederlandse overheid geeft KLM ruim miljard aan belastingsteun

Uit onderzoek van de Nederlandse krant NRC blijkt dat de Nederlandse overheid geen enkel ander bedrijf zoveel loonsubsidie en uitstel van belastingbetaling gaf als aan luchtvaartmaatschappij KLM.

Lees verder

Opklaringen worden steeds breder

We krijgen maandag afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Op een lokaal buitje in het noordoosten of de Ardennen na blijft het droog. De maxima gaan van 7 tot 12 graden. De wind wordt zwak, aan zee matig, uit west tot noordwest. Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie.

Lees verder

Chinese Communistische Partij zet deur open voor derde ambtstermijn Xi Jinping

De centrale commissie van de Chinese Communistische Partij wil de weg vrijmaken voor een derde ambtstermijn voor partijleider en president Xi Jinping. De zowat 370 leden van de partijcommissie kwamen maandag in Peking samen voor een vierdaagse bijeenkomst om een 'historische resolutie' te bespreken.

Lees verder

Mondmaskers in het vijfde en zesde, en wat er nog verandert na de herfstvakantie

Nu de herfstvakantie voorbij is, treden nieuwe coronaregels in werking. In het vijfde en zesde leerjaar van de lagere school moeten leerlingen een mondmasker dragen. Daarnaast wordt de teststrategie in het onderwijs aangepast. Los van het onderwijs mag reizen naar de Verenigde Staten weer.

Lees verder