Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 november 2021

Onze auto-expert test de Renault Mégane E-Tech én ontkracht een fabel over elektrische wagens: “De propagandamach...

HLN
Onze auto-expert test de Renault Mégane E-Tech én ontkracht een fabel over elektrische wagens: "De propagandamachine van de autowereld doet het nog altijd"
Bijna alle nieuwe elektrische auto's op de markt schurken aan tegen de hogere prijsklasse. Alleen daarom al is de nieuwe Renault Mégane een verademing: eindelijk nog eens een elektrische middenklasser. Dit is het soort auto dat we over drie à vijf jaar kopen. Onze auto-expert Joost Bolle reed er als eerste mee en geeft zijn ongezouten commentaar. Hij bespreekt ook de huidige markt voor elektrische wagens en de effecten van de nieuwe regels. "De auto neemt in de toekomst een veel grotere hap uit het gezinsbudget."
Lees verder

EXCLUSIEVE TEST. Renault Mégane E-Tech Electric: "Eindelijk nog eens een elektrische middenklasser!"
Bijna alle nieuwe elektrische auto's op de markt schurken aan tegen de hogere prijsklasse. Alleen daarom is de nieuwe Renault Mégane een verademing: eindelijk nog eens een elektrische middenklasser. Dit is het soort auto dat we over drie à vijf jaar kopen. Onze auto-expert Joost Bolle reed er als eerste mee en geeft zijn ongezouten commentaar. Hij bespreekt ook de huidige markt voor elektrische wagens en de effecten van de nieuwe regels. "De auto neemt in de toekomst een veel grotere hap uit het gezinsbudget."
Lees verder

Er was al eens een prins die 'Dancing With The Stars' won
Delphine Van Saksen-Coburg is niet het eerste lid van een koninklijke familie die meedoet aan 'Dancing With The Stars'. In 2009 deed de toen 36-jarige prins van Venetië, Emanuele Filiberto, mee aan de Italiaanse editie 'Ballando Con Le Stelle'. Op de koop toe won hij het tv-programma.
Lees verder

Netflix gaat TikTok achterna met korte filmpjes voor kinderen
Het Amerikaanse streamingplatform Netflix start volgende week een proef in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika met TikTok-achtige filmpjes voor kinderen. Het gaat om korte videos die kinderen in de iPhone-app kunnen bekijken en die delen van bestaande kinderfilms en -series op Netflix laten zien. De 'Kids Clips'-functie is bedoeld om jongere kijkers aan te trekken, die op dit moment vooral filmpjes op YouTube of TikTok kijken.
Lees verder

Ook in België groeit het antisemitisme
Eén op de vier Belgen heeft de neiging om te discrimineren en/of op een antisemitische manier te reageren. Eén op de tien zou iemand discrimineren alleen maar omdat die van Joodse oorsprong is. Dat blijkt uit een enquête van Ipsos voor de ngo Action and Protection League, een partnerorganisatie van European Jewish Association, waarover 'Le Soir' bericht.
Lees verder

Wordt de robot in je app je nieuwe bankier? "Na een ramp kan je er oneindig veel mensen tegelijk mee aanspreken"
Een digitale assistent in je bankapp vertelt je dat je loon gestort is en helpt je bij betalingen of het indienen van een schade-aangifte. KBC was de eerste Belgische bank die vorig jaar met Kate zo'n slimme robot introduceerde. Na een half jaar had de helft van hun app-gebruikers er minstens één keer gebruik van gemaakt. Zullen ook andere Belgische banken binnenkort zo'n chatbot introduceren? En zal die op termijn de rol van de klassieke bankier overnemen? Spaargids.be vroeg het aan bankenexpert Rik Coeckelbergs.
Lees verder

Travis Scott en Kylie Jenner onder vuur omdat ze hun dochtertje meebrachten naar Astroworld-concert
Travis Scott (30) en Kylie Jenner (24) krijgen heel wat commentaar via sociale media, omdat ze hun 3-jarige dochtertje Stormi meebrachten naar het fatale Astroworld-concert. Daar kwamen acht mensen in het publiek om het leven toen er paniek uitbrak.
Lees verder

Meer vaste arbeidscontracten beëindigd dan voor coronacrisis, en meestal door werknemer zelf
In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er bijna 17 procent meer arbeidscontracten van onbepaalde duur beëindigd dan in dezelfde periode in 2019. Dat blijkt uit een analyse van hr-bureau Acerta. Vooral de werknemers zelf zetten het contract stop. Werknemers kunnen gemakkelijker opstappen omdat ze zeker elders aan de slag kunnen. Vooral jongere werknemers zouden hun contract zelf opzeggen.
Lees verder

Bewogen nachtje in de NBA voor de sterren: Curry maakt liefst 50 punten, venijnige beuk van MVP Jokic maakt de tongen los
Spektakel in de NBA. Stephen Curry heeft Golden State Warriors aan een negende overwinning in tien wedstrijden geholpen. De 33-jarige Amerikaan maakte tegen Atlanta Hawks (127-113) maar liefst 50 punten. Curry gaf ook nog eens tien assists. Nikola Jokic, de MVP van afgelopen jaar, eiste dan weer de aandacht op met een veel minder fraaie actie.
Lees verder

Steven Van Gucht over belang griepvaccin: "Kan situatie in ziekenhuizen draagbaar houden"
Nu de winter dichterbij komt, staat ook het griepseizoen voor de deur. "Wie zich tegen de griep kan laten inenten, doet dat beter", zegt viroloog Steven Van Gucht bij HLN LIVE. "Als gezonde veertiger is dat niet nodig", zegt hij. "Maar bij zwangere vrouwen, risicopatiënten en 50-plussers raden we het wel aan." Dit jaar is dat bij die groep zelfs belangrijker dan andere jaren. Herbekijk waarom in de video hierboven.
Lees verder

Historisch lage werkloosheid in Vlaanderen. Werkexpert: "Probleem van onze arbeidsmarkt ligt elders"
Ondanks de voorspellingen bij het begin van de coronacrisis, is er geen toename van de werkloosheid te zien. Integendeel zelfs: de werkloosheid is lager dan ooit. Toch hoeven we ons niet al te hard op de borst te kloppen, zegt werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent. "Ongeveer 20 procent van de Vlamingen tussen de 25 en 64 jaar is noch aan het werk, noch op zoek naar een baan."
Lees verder

Hamilton zwakt kritiek op Bottas af: "We hebben allemaal weleens een slechte dag"
Lewis Hamilton (36) heeft in een bericht op Instagram zijn kritische woorden over teamgenoot Valtteri Bottas (32) wat afgezwakt. De zevenvoudige wereldkampioen in de Formule 1 zei zondag na de Grote Prijs van Mexico dat Bottas bij de start "de deur liet openstaan" voor Max Verstappen (24). De Nederlander passeerde beide Mercedessen en legde daarmee de basis voor zijn overwinning in Mexico-Stad.
Lees verder

Lorenzo krijgt geen Covid Safe Ticket door reactie op eerste prik: "Ik voel me gegijzeld en met mijn rug tegen de muur gezet"
Lorenzo D'haese ontwikkelde na zijn eerst Moderna-prik een hartspierontsteking met een ziekenhuisopname tot gevolg. De artsen vonden een tweede prik te gevaarlijk en raden die dus af. Het gevolg? Lorenzo heeft geen geldig Covid-certificaat en moet zich telkens laten testen voor hij iets kan doen. Die testen kostten hem ondertussen al meer dan 500 euro. Volgens coronacommissaris Pedro Facon zijn er in België niet meer dan honderd personen met een gelijkaardig verhaal. "Maar waarom zorgen ze dan niet voor een oplossing?", vraagt Lorenzo zich af.
Lees verder

Lorenzo krijgt geen Covid Safe Ticket ondanks risicovaccinatie: "Ik voel me gegijzeld en met mijn rug tegen de muur gezet"
Lorenzo D'haese ontwikkelde na zijn eerst Moderna-prik een hartspierontsteking met een ziekenhuisopname tot gevolg. De artsen vonden een tweede prik te gevaarlijk en raden die dus af. Het gevolg? Lorenzo heeft geen geldig Covid-certificaat en moet zich telkens laten testen voor hij iets kan doen. Die testen kostten hem ondertussen al meer dan 500 euro. Volgens coronacomissaris Pedro Facon zijn er in België niet meer dan honderd personen met een gelijkaardig verhaal. "Maar waarom zorgen ze dan niet voor een oplossing?", vraagt Lorenzo zich af.
Lees verder

Op welk schilderij of beeldhouwwerk lijkt jouw huisdier? Je kan het vanaf vandaag ontdekken met Google
Filters, je kan er wat mee. Puistjes en oneffenheden doen verdwijnen, foto's zwart-wit maken of je gezicht omtoveren tot een schattig konijn of een poes. Meer zelfs: sinds kort kan je huisdier evengoed het model zijn. Google Arts & Culture lanceert #PetPortraits, een functie waarmee je de lookalike van je huisdier kan ontdekken tussen duizenden historische kunstwerken.
Lees verder

Dit zijn de 4 grootste knelpuntberoepen in techniek
Technische jobs behoren tot de zwaarste knelpuntberoepen. De diplomavereisten en gevraagde ervaring vormen voor veel kandidaten een drempel. Maar wie het geschikte profiel heeft, kan aan de slag in een wereld met veel uiteenlopende jobs. Jobat.be geeft een overzicht van de vier meest gezochte profielen.
Lees verder

Dit zijn de vier grootste knelpuntberoepen in techniek
Technische jobs behoren tot de zwaarste knelpuntberoepen. De diplomavereisten en gevraagde ervaring vormen voor veel kandidaten een drempel. Maar wie het geschikte profiel heeft, kan aan de slag in een wereld met veel uiteenlopende jobs. Jobat.be geeft een overzicht van de vier meest gezochte profielen.
Lees verder

Evra wilde Suárez aanvallen op straat: "Denk dat het slecht afgelopen zou zijn"
Patrice Evra heeft ooit op het punt gestaan om Luis Suárez aan te vallen op straat, als wraak voor een racisme-incident in de wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool in 2011. Dat onthulde de Fransman in de podcast Diary of a CEO. Suárez zou Evra in het bewuste duel racistisch hebben bejegend. De Uruguayaan werd daar acht duels voor geschorst.
Lees verder

Meerdere aanhoudingen bij grote politieactie tegen Belgisch-Nederlandse drugsbende
Bij een grote politieactie in het kader van een onderzoek naar een Belgisch-Nederlandse drugsbende zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere mensen aangehouden. De hoofdverdachte — mogelijk Stefan P. — is een 32-jarige man uit de Nederlandse gemeente Bergeijk. Hij werd rond 5 uur door de politie opgepakt.
Lees verder

De o zo moeilijke zoektocht van Club Brugge naar het laatste puzzelstukje: een goeie linksback
Op zijn palmares als CEO van Club Brugge – een waar succes – ontbreekt nog één iets. Een goeie linksachter. Nietwaar, Vincent Mannaert? Een inkijk in het missende laatste puzzelstukje van blauw-zwart.
Lees verder