Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 november 2021

Ondanks de stevige kritieken: Marvelfilm ‘Eternals’ flopt niet in de Amerikaanse bioscopen

HLN
Ondanks de stevige kritieken: Marvelfilm 'Eternals' flopt niet in de Amerikaanse bioscopen
'Eternals' heeft de op één na beste start van een Hollywoodfilm sinds het begin van de coronacrisis. Daarmee geeft de blockbuster een steek aan alle critici. Op Rotten Tomatoes kreeg de prent namelijk amper 48 procent, een van de laagste scores ooit voor een Marvelfilm.
Lees verder

OKay opent eerste onbemande 24/7 supermarkt
Buurtwinkelketen OKay opent vandaag in Gent de eerste 'personeelloze' selfservicewinkel van het land waar klanten 24/7 voor hun boodschappen terecht kunnen. Moederbedrijf Colruyt Group ziet vooral in de grootsteden veel potentieel in het innovatief winkelconcept.
Lees verder

77-jarige fietsster overleden na aanrijding met trein aan overweg in Bouwel
Een 77-jarige vrouw uit Nijlen overleefde maandagnamiddag een ongeval met een aanstormende trein niet. Ze stak aan Binnenheide in Bouwel bij Grobbendonk de spoorweg over met haar fiets aan de hand. Door het ongeval is het treinverkeer tussen Nijlen en Herentals nog een hele tijd verstoord.
Lees verder

Baby die teruggevonden werd in vijver was levensvatbaar en stierf mogelijk door onderkoeling
De baby die zaterdagmiddag in een vijver van het Broek in Blaasveld (bij Willebroek) gevonden werd, was levensvatbaar. Dat laat het parket weten in een persbericht. Het meisje is mogelijk overleden aan de gevolgen van onderkoeling. De tiener die het kind op de wereld zette, zou daarover echter tegenstrijdige verklaringen afgelegd hebben.
Lees verder

Het geluksrapport van Ruth Beeckmans: "De verhuis van m'n broer naar Australië heeft m'n leven getekend"
Het Geluksrapport van Ruth Beeckmans (39), daar kunnen alleen maar hoge cijfers op staan, toch? "Ik voel me inderdaad goed in mijn vel", zegt de actrice en presentatrice. "Maar ik kan me wel opwinden over de groeiende hardheid in de maatschappij." Verder vertelt Ruth over de dingen die zin geven aan haar leven, de band met haar ouders en haar belangrijkste momenten. "Ik vind het tof dat een zender als VTM verder is gaan kijken dan het uiterlijk."
Lees verder

CELEB 24/7. Madonna supportert voor Juventus en Zac Efron verrast met een nieuwe look
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Lobbyisten fossielebrandstofindustrie vormen grootste delegatie op klimaattop", zo stellen milieuorganisaties
De fossielebrandstofindustrie heeft honderden mensen gestuurd naar naar de internationale klimaatconferentie in Glasgow (COP26). De sector beschikt daarmee over een grotere delegatie dan gelijk welk land, zo stellen milieuorganisaties maandag.
Lees verder

Milieuorganisaties: "Lobbyisten brandstofindustrie vormen grootste delegatie op klimaattop"
De fossielebrandstofindustrie heeft honderden mensen gestuurd naar naar de internationale klimaatconferentie in Glasgow (COP26). De sector beschikt daarmee over een grotere delegatie dan gelijk welk land, zo stellen milieuorganisaties maandag.
Lees verder

Marcel (78) van bijzondere dj-duo Marcel en Vicky overleden: zelfs op Pukkelpop genoot de massa van hun ambiance
Marcel Blomme, wereldberoemd in Vlaanderen als de helft van de act DJ Marcel en Vicky, is zondag op 78-jarige leeftijd overleden. De Oostendenaar stond samen met zijn vriendin op de podia van Pukkelpop en Lowlands en ze waren vaste gasten op Kamping Kitsch.
Lees verder

Aandeel van Tesla zakt stevig op Wall Street na poll op Twitter
Het aandeel van Tesla heeft op de beurs van Wall Street klappen gekregen. Beleggers zetten het aandeel maandag aanzienlijk lager vanwege de opvallende poll op Twitter van topman Elon Musk over de vraag of hij aandelen in Tesla moest verkopen. De miljardair zorgde in het verleden vaker voor ophef met zijn tweets.
Lees verder

Boris Johnson stuurt kat naar spoeddebat over lobbyaffaire
Boris Johnson (57) ontloopt een parlementair spoeddebat dat volgt op een lobbyaffaire en andere schandalen. De Britse premier stond onder druk om zich tegenover parlementariërs te verantwoorden na zijn poging om de in opspraak geraakte parlementariër Owen Paterson te beschermen.
Lees verder

Werkster of koningin? Slechts 1 molecuul bepaalt de sociale status bij deze mierensoort
In een mierenkolonie draait het allemaal om de koningin: ze is de grootste en is meestal als enige verantwoordelijk voor het nageslacht. Bij de meeste soorten worden mieren geboren als werkster of als koningin, maar bij de soort Harpegnathos saltator vechten de mieren het uit. Vervolgens transformeert het brein van de winnares waardoor het insect zich 'koninginnengedrag' aanmeet. Dat schrijven onderzoekers in een nieuwe studie.
Lees verder

Politie organiseert enorme stakingsgolf: "Dit zullen ze nog nooit gezien hebben"
"Men beseft niet hoe diep het zit bij ons." Dat zeggen de politievakbonden nadat er een stakingsaanzegging gedaan werd voor alle 185 politiezones in ons land. Zowel lokaal als federaal zullen er dagelijks tot eind januari acties opgezet worden: van stiptheidsacties en wegblokkades tot boetevrije periodes. De reden van de staking is het uitblijven van een loonsverhoging voor politieagenten.
Lees verder

DPG Media wil drukkerij in Lokeren sluiten
DPG Media België kondigt vandaag de intentie aan om haar drukkerij Eco Print Center (EPC) in Lokeren te sluiten. In de drukkerij worden onder meer Het Laatste Nieuws en De Morgen gedrukt en werken 63 arbeiders en 15 bedienden. Het Laatste nieuws, De Morgen en andere publicaties worden in de toekomst elders gedrukt. Het Laatste Nieuws zal dan in een handiger formaat verschijnen.
Lees verder

Homoseksuele voetballer Cavallo zou "vrezen voor zijn leven" op het WK in Qatar
Josh Cavallo (21), de Australische voetballer uit de hoogste klasse die eind oktober openbaarde homoseksueel te zijn, zegt "bang" te zijn om op het WK in Qatar te spelen. Het emiraat hanteert strenge regels tegen homoseksualiteit, waarbij de doodstraf niet uitgesloten is.
Lees verder

Vin Diesel vraagt 'rivaal' Dwayne Johnson om terug te keren in 'Fast & Furious 10'
Vin Diesel (54) deed op Instagram een emotionele oproep aan Dwayne Johnson (49). Hij wil hun vete bijleggen en vraagt aan The Rock om terug te keren als Luke Hobbs in de laatste 'Fast & Furious'-film. "Ik heb je jaren geleden verteld dat ik mijn belofte aan Paul Walker zou nakomen."
Lees verder

Sardines worden door klimaatverandering almaar kleiner
De sardines in de Middellandse Zee worden almaar kleiner als gevolg van de klimaatverandering. Dat blijkt uit een onderzoek van het Franse maritieme onderzoeksinstituut Ifremer. Sinds het midden van de jaren 2000 is de gemiddelde lengte van sardines in de Middellandse Zee aanzienlijk gedaald, van 15 tot 11 centimeter. Onderzoekers van Ifremer probeerden te achterhalen wat daar de oorzaak van is.
Lees verder

Europees Mensenrechtenhof spreekt nieuwe veroordeling uit voor Poolse justitiehervorming
Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft Polen opnieuw veroordeeld voor de juridische hervormingen in het land. Warschau moet snel een oplossing uitwerken om de onafhankelijkheid van de nationale raad voor de rechtspraak (KRS) te garanderen.
Lees verder

RECENSIE. 'Dr. Brain': "Niet de mindfuck waarop we gehoopt hadden"
Hoe een tv-show hypen met één enkel woord? Simpel, gewoon 'Zuid-Korea' zeggen en de kijkers vliegen erop af als haters op een West-Vlaamse youtuber. Maar kan 'Dr. Brain', het gloednieuwe zesdelige scifi-drama op Apple TV+, ook de volgende 'Squid Game' worden? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Roberto Martínez op longlist van Aston Villa, bondscoach is niet happig
Liverpool-icoon Steven Gerrard is kandidaat nummer één om de nieuwe trainer van Aston Villa te worden. Die andere bekende naam op de longlist, Roberto Martínez, is voorlopig niet happig. De bondscoach zit nog altijd waar hij zat, maar elke interlandperiode moet hij toekomstvragen counteren.
Lees verder