Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 november 2021

Niet te stoppen: deze zomeraanwinsten scoren goed in de Gouden 11

HLN
Niet te stoppen: deze zomeraanwinsten scoren goed in de Gouden 11
Na vijftien speeldagen in de Jupiler Pro League staat Union nog steeds autoritair op kop. Ook KV Mechelen is goed aan het seizoen begonnen. De troepen van Wouter Vrancken staan knap vierde in de klassering. Onder meer spits Hugo Cuypers gooit hoge ogen. Hij scoorde al vijf keer en gaf ook al zes assists. Welke zomeraanwinsten waren eveneens een schot in de roos en scoorden al veel punten in de Gouden 11? Een overzicht.
Lees verder

Tot meer dan 2 meter sneeuw in het noorden van Spanje
Een klein lagedrukgebied zorgt de komende dagen voor een dik pak sneeuw in het noorden van Spanje. In de Pyreneeën en het Iberisch randgebergte kan tot 80 cm sneeuw vallen, maar in het Cantabrisch gebergte kunnen de hoeveelheden oplopen tot 250 cm sneeuw. "Het zwaartepunt lijkt te liggen in de Picos de Europa", zegt Lander Van Tricht, klimatoloog aan de VUB en weeranalist bij NoodweerBenelux.
Lees verder

ASSISEN. Helikopterbruid krijgt laatste woord voor jury in beraad gaat: "Mijn oogkleppen zijn afgevallen"
Net voor de beraadslaging van de jury hebben de twee beschuldigden in het Leuvense assisenhof het laatste woord gekregen. "Er zijn vandaag geen winnaars", richtte Björn De Candt (31) zich tot de burgerlijke partijen.
Lees verder

Kostbaar mozaïek uit tijd van Caligula weer thuis in Italië na 45 jaar dienst als salontafel in New Yorkse flat
Een waardevol mozaïek, oorspronkelijk een stuk vloer op een 'partyschip' van de Romeinse keizer Caligula, is weer 'thuis' in het Italiaanse museum in Nemi. Expert Dario Del Bufalo kwam het mozaïek toevallig op het spoor. Bleek dat een New Yorks koppel het zo'n 45 jaar gebruikt had als salontafel in hun appartement in Manhattan.
Lees verder

OPROEP: Doneert uw kind ook speelgoed voor Sinterklaas?
De lieve goede Sint is alweer in het land, maar niet overal kan hij splinternieuw speelgoed in de schoentjes verstoppen. Overal in ons land worden dan ook inzamelacties georganiseerd voor kansarme gezinnen. De redactie van Het Laatste Nieuws is op zoek naar kinderen die hun speelgoed hebben geschonken aan zulke organisaties. Want, met speelgoed waar de kinderen thuis niet meer mee spelen, kan je nog altijd iemand gelukkig maken. Heb jij samen met je kleine spruit speelgoedspullen gedoneerd? We horen graag uw verhaal! Uiteraard mikken we ook op een familieportretje.
Lees verder

Gunstige loting voorronde WK 2022 voor Belgian Cats
Het zat de Belgian Cats dinsdag mee bij de loting in Genève: om zich in februari te kwalificeren voor het WK van 2022 in Australië, moeten ze langs de VS, Rusland en Puerto Rico. In de wetenschap dat drie van de vier landen een WK-ticket krijgen, is dat een heel haalbare opdracht.
Lees verder

Ronald Koeman krijgt steun van Messi: "Hij is oneerlijk behandeld"
Lionel Messi (34) is niet te spreken over hoe FC Barcelona het ontslag van Ronald Koeman (58) heeft afgehandeld. Dat zegt de superster van Paris Saint-Germain in een groot video-interview met de Madrileense sportkrant Marca. "Net als Ernesto Valverde is Koeman in Camp Nou oneerlijk behandeld."
Lees verder

Ook inval bij pakjesdienst DPD, De Sutter wil pakjessector hervormen: "Daens-toestanden"
Minister van Post Petra De Sutter (Groen) komt met een wetsvoorstel naar aanleiding van de wantoestanden bij PostNL. "We moeten zorgen dat de lat hoog genoeg gelegd wordt qua voorwaarden voor de mensen die in deze boomende sector van e-commerce werken", zegt De Sutter. "Het aantal online bestellingen neemt enorm toe. Maar het wordt hoog tijd dat we het ook gaan reguleren. Dat is duidelijk onvoldoende het geval op dit moment." Intussen staat VTM NIEUWS-journaliste Greet Henderix in Lummen waar net ook een inval bij DPD geweest is.
Lees verder

Woedende royals plannen boycot van BBC na docu over Harry en William: "Verraden door hun 'trouwe' bondgenoot"
Geen dag rust voor de Britse Queen: naast de schandalen rond prins Andrew en prins Charles hangt haar nu ook een heuse vete met de BBC boven het hoofd. De overheidszender bracht maandag het eerste deel van een veelbesproken docu over de 'administratieve oorlog' tussen Harry en William, waarin ze paleismedewerkers aan het woord laten. De royals zijn woedend en dreigen zelfs met een boycot, wat het einde zou betekenen van een bondgenootschap dat al decennia lang duurt. Wat werd er precies gezegd in die docu? Waarover gaat deel twee? En waarom neemt de BBC dit risico?
Lees verder

Woedende royals plannen boycot BBC na docu over Harry en William: "Verraden door 'trouwe' bondgenoot"
Geen dag rust voor de Britse Queen: naast de schandalen rond prins Andrew en prins Charles hangt haar nu ook een heuse vete met de BBC boven het hoofd. De overheidszender bracht maandag het eerste deel van een veelbesproken docu over de 'administratieve oorlog' tussen Harry en William, waarin ze paleismedewerkers aan het woord laten. De royals zijn woedend en dreigen zelfs met een boycot, wat het einde zou betekenen van een bondgenootschap dat al decennia lang duurt. Wat werd er precies gezegd in die docu? Waarover gaat deel twee? En waarom neemt de BBC dit risico?
Lees verder

Microsoft bouwt drie datacenters in België
Technologiebedrijf Microsoft gaat drie datacenters openen in België, om bedrijven en overheden toegang te geven tot lokale cloudinfrastructuur. De investering maakt deel uit van een meerjarig investeringsplan, genaamd "Digital AmBEtion", zo kondigde Microsoft aan.
Lees verder

VS leggen extra sancties op wegens Nord Stream 2
De Verenigde Staten leggen nieuwe sancties op in verband met de omstreden Duits-Russische gaspijplijn Nord Stream 2. De maatregelen treffen het in Cyprus gevestigde bedrijf Transadria, dat aan de pijplijn werkt en aan Rusland gelinkt zou zijn, en zijn schip "Marlin", zo deelde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken mee. Daarmee zijn intussen acht mensen of organisaties en zeventien schepen door sancties getroffen. Rusland noemt de sancties in strijd met het internationale recht.
Lees verder

Nieuw album Adele nu al bestverkochte plaat van het jaar
Het nieuwe album van Adele is nog maar net uit, maar breekt nu al records. In de Verenigde Staten zijn na drie dagen al meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is '30' nu al het bestverkochte album van het jaar, meldt 'Billboard'. Koploper was tot dusver 'Evermore' van Taylor Swift, dat in de afgelopen elf maanden 462.000 keer werd verkocht.
Lees verder

Kim Clijsters gunt CoCo Vandeweghe geen enkele game op World Team Tennis
Dankzij onder meer overwinningen van Kim Clijsters in het enkelspel en van Kirsten Flipkens in het gemengd dubbel, heeft New York Umpire afgelopen nacht zijn tweede zege geboekt in acht duels op het World Team Tennis. New York Umpire haalde het met 20-16 van de San Diego Aviators.
Lees verder

Lyon-fan die glazen flesje op hoofd Payet gooit, krijgt even later zelf een klap van collega-supporter
Een beeld dat gretig de ronde doet op de sociale media. De 'supporter' die zondagavond een glazen flesje gooide tegen het hoofd van Dimitri Payet, waardoor de match Lyon-Marseille al na 4 minuten gestaakt werd, kreeg tijdens het oponthoud erna een klap van een collega-fan. Het parket besliste maandagavond de aanhouding van de man van 32 te verlengen, vandaag verschijnt hij voor de correctionele rechtbank in Lyon wegens gewapend geweld.
Lees verder

Turkse lira bereikt nieuw dieptepunt na uitspraken Erdogan over rente
De Turkse lira is dinsdag naar nieuwe laagterecords gedoken tegenover de dollar en de euro. Dat gebeurde nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan maandagavond lagere rentevoeten had verdedigd. Die zullen volgens hem economische groei stimuleren en tot extra jobs leiden.
Lees verder

Sven De Leijer verliest ongeboren kindje, Siska Schoeters springt in tijdens opnames 'Vrede op aarde'
Deze kerstperiode brengt Eén het vijfde seizoen van 'Vrede op aarde', waarin Sven De Leijer (42) opnieuw eigenzinnig terugkijkt op het afgelopen jaar. Sven krijgt dit seizoen versterking van Siska omdat hij en zijn partner droevig nieuws in privésfeer te verwerken kregen. Hun zwangerschap verliep niet zoals gepland en ze verloren hun ongeboren kindje tegen het einde van de zwangerschap aan.
Lees verder

ASSISEN. Advocaat Miquel Bouterse: "Wie wilde wie bestelen? Als we dat weten is moord opgehelderd"
Wie wilde wie bestelen bij de fatale drugsdeal over 6 kg cocaïne in Grobbendonk? Die vraag leverde dinsdagmorgen op het assisenproces een pittig debat op tussen advocaat Frédéric Thiebaut, die verdachte Miquel Bouterse bijstaat, en de gepensioneerde speurder Guy V.E. Ze gaven mekaar geen duimbreed toe. "Verdorie, u bent met pensioen maar u bent de vossenstreken van een speurder nog niet verleerd", merkte Thiebaut monkelend op.
Lees verder

LIVE. "Druk? Is die er niet altijd bij een topclub?" - Van der Brempt opnieuw fit - Straks spreekt Clement
Club Brugge staat voor een cruciale week, te beginnen met de levensbelangrijke Champions League-confrontatie van morgen tegen RB Leipzig. Vandaag wordt er nog getraind en zijn er nog persconferenties, maar ook voor het overige nieuws in en rond het Basecamp zit u gebeiteld in deze liveblog!
Lees verder

Nieuwe lockdown in Oostenrijk kost 1,2 miljard euro per week
De laatste inspanningen van Oostenrijk om de coronapandemie te beteugelen kunnen 1,2 miljard euro per week kosten. Daarnaast kunnen door de nieuwe lockdown in het land zo'n 400.000 werknemers gedwongen worden gebruik te maken van een door de overheid gesubsidieerd banenprogramma.
Lees verder