Doorgaan naar hoofdcontent

Moeder van dood aangetroffen baby in vijver natuurdomein Willebroek is 17-jarig meisje

HLN
Moeder van dood aangetroffen baby in vijver natuurdomein Willebroek is 17-jarig meisje
In natuurdomein Broek, in Blaasveld bij Willebroek, heeft een wandelaar zaterdag het levenloze lichaam van een pasgeboren meisje aangetroffen. De moeder van de baby is intussen geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket aan VTM NIEUWS. Het gaat om een 17-jarig meisje. Later vandaag geeft het parket meer informatie.
Lees verder

Auto rijdt in op takelwagen op pechstrook Antwerpse ring: bestuurder (55) kritiek
De bestuurder (55) van een personenwagen is zondagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval op de Antwerpse ring.
Lees verder

Achter de schermen van 'Saartje in het bos': "De looks konden Saartje al snel gestolen worden"
Dat Saartje Vandendriessche van geen kleintje vervaard is, weten we al langer. In het VRT-programma 'Op de man af' ging ze menigmaal in competitie met een mannelijke tegenstander. Muurklimmen, formatiespringen, een berg af schaatsen en over rotsen springen, geen uitdaging was haar te wild of te veel. Hoeft het dan te verbazen dat diezelfde Saartje voor twintig dagen het bos in trekt voor een heuse survivaltocht mét een camera in haar kielzog? Hoegenaamd niet. Hoe die overlevingstocht is verlopen, is dezer weken te zien in 'Saar in het bos'.
Lees verder

ROYAL BITS. Zweedse kroonprinses heeft zeldzame aandoening en prins Louis van Luxemburg pronkt met verloofde
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royaltyland passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

Onze chef voetbal stelt vast hoe Eden Hazard de verkeerde speler op de verkeerde plaats op het verkeerde moment is
Eden Hazard speelde in de afgelopen dertig dagen welgeteld 34 minuten. Een halfuurtje voetbal – meer niet. Onze chef voetbal gelooft niet dat Hazard deze winter vertrekt bij Real Madrid. Het heeft er alle schijn van dat Hazard nog zes maanden Galáctico is. Daarna? 'Que Sera Sera'.
Lees verder

Walvis van 19 meter sterft in haven van Calais
Een walvis is in de haven van Calais overleden nadat hij er gewond was geraakt. Een zeldzaam fenomeen aan de kust, merkte AFP op. De vinvis was 19 meter lang en had een gewicht van ongeveer vijftien ton.
Lees verder

LIVE EK VELDRIJDEN. Daar is het eerste Belgische goud! Aaron Dockx wint na knappe solo bij de junioren
Het EK veldrijden kent vandaag haar ontknoping met de titelstrijd bij de heren junioren en vrouwen beloften, maar vooral ook de cross bij de mannen elite. Eli Iserbyt is na zijn sterke seizoensbegin met acht zeges dé topfavoriet, al zal ook Toon Aerts gebrand zijn op een tweede titel. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

INTERVIEW. Burgemeester Piet De Groote over verstrengingen in Knokke-Heist: "Dit is geen pestmaatregel. Iedereen wil zorgeloos feestdagen kunnen vieren met dierbaren"
Verschillende verenigingen in Knokke-Heist reageren ontgoocheld op de beslissing van burgemeester Piet De Groote (GBL) om binnenactiviteiten tot eind deze maand te verbieden voor iedereen ouder dan 13 jaar. De Groote zelf begrijpt de frustratie, maar blijft bij zijn standpunt. "De situatie in onze gemeente is ernstig. Geloof me: ik doe dit niet voor mijn plezier."
Lees verder

Riskante gok met Shiba Inu levert magazijnier (35) genoeg geld op om te stoppen met werken
Een riskante gok met cryptomunten heeft een 35-jarige magazijnier genoeg geld opgeleverd om te stoppen met werken. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Fortune investeerde Rob (35) begin dit jaar in Shiba Inu, een meme-coin die een waanzinnige koersstijging onderging.
Lees verder

Voor Martínez is positie De Ketelaere geen issue: "Maar in ons systeem verliest hij veel potentieel als spits"
Als er één speler is die 'hot' is op dit moment, dan is het wel Charles De Ketelaere (20). Roberto Martínez ziet de aanvaller van Club Brugge niet als een 'negen', zo bleek al. "Maar zijn positie is geen zorg", vertelt de Spanjaard in een uitgebreid gesprek met Gilles De Bilde.
Lees verder

Lien Willaert en Darya Gantura van 'Red Sandra' zijn bezorgde mama's: "Ik ben al vaak met m'n zoontje naar spoed gegaan"
'Red Sandra', de film van Jan Verheyen (58) en zijn vrouw Lien Willaert (45) die nu in de bioscoopzalen speelt, vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart. William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog een jaar te leven. De vader weigert op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie. In een eerlijk dubbelinterview praten regisseur Lien Willaert en hoofdrolspeelster Darya Gantura (35) over het moederschap, loslaten en hoe ver ouderliefde kan gaan.
Lees verder

De overgang van Refaelov naar RSCA ligt de Great Old niet meer op de maag: "Zie niet in waarom het niet hartelijk zou zijn"
Hoe zal de Bosuil Lior Refaelov (35) ontvangen: als een judas of als een voormalige chouchou? Het zou de fans sieren, mocht het het tweede worden. En dat lijkt het ook te worden: de exit is op alle niveaus verteerd.
Lees verder

Scheiden zonder strijden: 2 experts over hoe je een huwelijk gezond beëindigt. "Zorg dat het zakelijke geregeld is voor je de kinderen inlicht"
Een huwelijk dat vandaag gesloten wordt, heeft tegen 2050 één kans op de twee om te stranden. Veel liefdesverhalen eindigen dus niet met een "en ze leefden nog lang en gelukkig". Maar een pijnlijke strijd hoeft het einde evenmin te worden. Relatietherapeut Wim Slabbinck en echtscheidingsadvocate Claudia Van de Velde leggen uit hoe je van je scheiding een 'happy end' maakt, ook als er kinderen betrokken zijn. "Hoe sneller je de praktische regelingen met je ex rondkrijgt, hoe beter."
Lees verder

BV 24/7. Eva De Roo ging uitwaaien aan zee en Victor & Line uit 'Blind Getrouwd' gingen uit hun dak
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE (13u30). Geen geschorste Lang, wel Dost aan de aftrap - Standard moet het doen zonder Klauss
• Jupiler Pro League • Jan Breydelstadion • Aftrap: 13u30 • Lang (Club Brugge) en Klauss (Standard) geschorst.
Lees verder

Huidig president Ortega (75) al winnaar nog voor de stembussen in Nicaragua opengaan
In Nicaragua openen om 7 uur lokale tijd de stembussen voor de presidentsverkiezingen. De uitslag belooft weinig verrassingen. Met zijn rivalen in de cel is het zo goed als zeker dat huidig president Daniel Ortega herkozen wordt voor een vierde opeenvolgende termijn. Ortega is al veertien jaar aan de macht.
Lees verder

Waarom een extra vaccin na AstraZeneca en J&J? En waarom is er nu al sprake van een vierde prik? Vier vragen beantwoord
De ministers van Volksgezondheid beslissen deze week of Belgen die ingeënt zijn met AstraZeneca of Johnson & Johnson, een extra prik kunnen krijgen. "We bieden deze mensen geen bijkomend coronavaccin aan omdat er nu een vierde golf woedt", zegt Dirk Ramaekers, topman van de taskforce vaccinatie. Maar waarom dan wel? Beschermen AstraZeneca en Johnson & Johnson ons toch onvoldoende? En wie komt er nog in aanmerking voor een derde vaccin?
Lees verder

Dockx dolgelukkig na Europese titel: "Heb hier geen woorden voor"
Daar is ze dan, die eerste Belgische gouden plak op het EK veldrijden in Nederland. Met dank aan Aaron Dockx (17), die bij de junioren al z'n tegenstanders tot figuranten herleidde. "Het was een rondje op de power en mijn benen waren goed, dus dat kwam mooi uit."
Lees verder

LIVE EK VELDRIJDEN. Aaron Dockx wint na knappe solo bij de junioren - Volgt topfavoriet Iserbyt zichzelf op?
Het EK veldrijden kent vandaag haar ontknoping met de titelstrijd bij de heren junioren en vrouwen beloften, maar vooral ook de cross bij de mannen elite. Eli Iserbyt is na zijn sterke seizoensbegin met acht zeges dé topfavoriet, al zal ook Toon Aerts gebrand zijn op een tweede titel. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

Nu Knokke-Heist binnenactiviteiten verbiedt: mogen we opnieuw verstrengingen verwachten? VTM NIEUWS vraagt het aan Jan Jambon
Alle georganiseerde cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten die binnen plaatsvinden in Knokke-Heist, worden tot eind deze maand verboden voor iedereen ouder dan 13 jaar. Dat besliste burgemeester Piet De Groote (GBL) eerder deze week. Is dat een voorbode van algemene verstrengingen nu de coronacijfers verder stijgen? Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) geeft meer uitleg in de VTM NIEUWS-studio.
Lees verder