Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 november 2021

Minister Vandenbroucke pleit voor mondmaskerplicht vanaf 9 jaar en strengere controle op huidige maatregelen

HLN
Minister Vandenbroucke pleit voor mondmaskerplicht vanaf 9 jaar en strengere controle op huidige maatregelen
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit voor een mondmaskerplicht vanaf 9 jaar en een strengere controle op de huidige maatregelen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Estland wil vernedering zoals in 2016 (8-1) absoluut vermijden: "Wij zullen de perfecte prestatie moeten leveren"
Thomas Häberli, sinds januari bondscoach van Estland, gelooft niet dat de Rode Duivels door het uitvallen van enkele basispionnen echt verzwakt zullen zijn morgenavond.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels met meer dan 100 caps laten voetafdrukken vereeuwigen - Martínez: "Zien hoelang Eden het volhoudt. We gaan traag met hem"
Mits winst tegen Estland beuken de Rode Duivels de poorten open naar het WK van Qatar, in de winter van 2022. Voor de vijfde opeenvolgende keer zal België dan present tekenen op een groot toernooi. Een dag voor de match in het Koning Boudewijnstadion spraken Kevin De Bruyne en bondscoach Roberto Martínez met de pers. De bondscoach liet al weten dat Benteke morgen start diep in de spits. Om 19u15 volgt een laatste training.
Lees verder

Oude sms'en van Meghan Markle opnieuw opgedoken: "Harry was het slachtoffer van constante kritiek"
Volgens Meghan Markle (40) werd haar echtgenoot prins Harry (37) constant bekritiseerd door andere leden van de Britse koninklijke familie. Dat blijkt uit enkele oude berichten die de hertogin van Sussex verstuurd heeft naar Jason Knauf, hun ex-perschef. Aanleiding voor de kritiek was Meghans moeilijke relatie met haar vader Thomas Markle (77).
Lees verder

Zangeres en Ment-presentatrice Micha Marah: "Ik zal niet verzuren in de herfst van mijn leven"
In de jaren 70 was Micha Marah (68) die van 'Tamboerke'. Ze presenteerde in de jaren tachtig met Marijn Devalck 'Stad op stelten', en weer een decennium later maakte ze furore als jurylid in 'De Soundmix Show' op VTM. Anno 2021 is ze nog steeds volop bezig, al hebben de lockdown en het verlies van haar moeder Lisa er wel ingehakt.
Lees verder

Besmettingen op Vlaamse scholen quasi verdubbeld
Het aantal besmettingen bij leerlingen in het Vlaams onderwijs is tussen 25 oktober en 7 november bijna verdubbeld, en dat ondanks de herfstvakantie. Dat blijkt uit cijfers van de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's). Een gelijkaardige trend valt waar te nemen bij de personeelsleden.
Lees verder

Een van de betrokken vrouwen wil niet langer getuigen in Berlusconi-proces
In het corruptieproces tegen de vroegere Italiaanse premier Silvio Berlusconi ziet een vrouw af van haar voornemen om te getuigen over de bunga bunga-feestjes, zo hebben de persbureaus Ansa en Adnkronos vrijdag gemeld.
Lees verder

5 jaar na zijn coming-out in 'The Simpsons': Smithers loopt eindelijk de liefde tegen het lijf
Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat het personage van Smithers uit de kast kwam in een aflevering van 'The Simpsons'. De prins op het witte paard bleef al die jaren uit, maar eind november staat er fans van de iconische reeks nog een historisch moment te wachten. Binnen enkele weken loopt de persoonlijke assistent van Mr. Burns namelijk eindelijk de liefde tegen het lijf.
Lees verder

Brigitte biecht op dat Leon haar verkracht heeft: "Hij is een monster"
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar ondertussen heeft Brigitte eindelijk de moed gevonden. In 'Familie' vertelde de moeder van Lars vanavond eindelijk de waarheid aan haar zoon en aan haar kleinzoon Raven. "Hij is een monster."
Lees verder

Vrouwen aan de macht in 'Thuis': Femke en Karin gaan samen in de aanval tegen Peter
Op donderdag zagen in 'Thuis' dat Karin belde naar Femke. Of ze het voorstel van Peter voor de echtscheiding al ondertekend had? Karin voelt doorgaans weinig affiniteit met Femke, dus dat dit telefoontje niet veel goeds zou betekenen voor Peter konden we al raden. Femke en Peter zitten namelijk verwikkeld in een echtscheiding waar ook Karins zoon Kobe de dupe van dreigt te worden.
Lees verder

Sport weer zonder fans in Nederland na nieuwe coronamaatregelen, KNVB reageert woest: "Voetbal is niet het probleem, maar wordt wel gestraft"
De komende drie weken zal er in Nederland geen publiek meer toegestaan zijn bij sportwedstrijden- en trainingen. Dat is een van de maatregelen van de Nederlandse overheid om verdere besmettingen met het coronavirus tegen te gaan. Onder meer de Nederlandse nationale voetbalploeg en de Nederlandse hockeyers, die in de Pro League tegen België spelen, moeten het zonder fans stellen. De KNVB, de Nederlandse voetbalbond, reageert furieus op de nieuwe maatregelen. "Wij zijn opnieuw de dupe van een falend overheidsbeleid."
Lees verder

Magnette: "De kerncentrales sluiten, dat debat is gesloten"
"De Belgische kerncentrales sluiten de deuren. Omdat dat in het regeerakkoord staat en omdat de omstandigheden er niet naar zijn om erop terug te komen." Dat zei PS-voorzitter Paul Magnette in de marge van de klimaattop in Glasgow.
Lees verder

Magnette (PS): "De kerncentrales sluiten, dat debat is gesloten"
"De Belgische kerncentrales sluiten de deuren. Omdat dat in het regeerakkoord staat en omdat de omstandigheden er niet naar zijn om erop terug te komen." Dat zei PS-voorzitter Paul Magnette in de marge van de klimaattop in Glasgow.
Lees verder

Nederlandse politie bekogeld met stenen en vuurwerk tijdens persconferentie van premier Rutte
Demonstranten hebben in Den Haag stevig geprotesteerd tegen de nieuwe coronamaatregelen. Dat deden ze terwijl de Nederlandse premier Mark Rutte zijn persconferentie aan het houden was. De politie werd bekogeld met vuurwerk en stenen.
Lees verder

Politie bekogeld met stenen en vuurwerk tijdens persconferentie van premier Rutte
Demonstranten hebben in Den Haag stevig geprotesteerd tegen de nieuwe coronamaatregelen. Dat deden ze terwijl de Nederlandse premier Mark Rutte zijn persconferentie aan het houden was. De politie werd bekogeld met vuurwerk en stenen.
Lees verder

Dani Alves keert op z'n 38ste terug naar FC Barcelona
Meer dan vijf jaar na zijn vertrek keert Dani Alves (38) terug bij FC Barcelona. De ervaren Braziliaan moet nieuwe coach Xavi een extra optie bieden op de rechtsachter. Alves zat zonder club nadat hij in september z'n contract met São Paulo verbrak.
Lees verder

IN BEELD. Bekend Vlaanderen kiest voor een touch of red voor de rode loper van de 'THX To You'-awardshow
Qmusic viert vandaag zijn 20ste verjaardag met een awardshow en live optredens. Een event dat bekend Vlaanderen niet aan zijn neus laat voorbijgaan. Op de rode loper konden we alvast heel wat BV's spotten en een groot deel van hen koos - toepasselijk - voor een touch of red.
Lees verder

Een duivelse playlist, gebroken vertrouwen en bikkelharde conclusies: dit was 'Temptation Island: Love or Leave'
De ultieme relatietest zit erop, en voor twee setjes koppelhelften houdt dat een hereniging met hun respectievelijke partners/exen in. Dat roept heel wat verschillende emoties op. Aflevering dertien is aangebroken, en die voorlaatste episode zag er zo uit!
Lees verder

Elon Musk verkoopt nieuwe reeks Tesla-aandelen
Tesla-baas Elon Musk heeft gisteren opnieuw 640.000 aandeelbewijzen verkocht ter waarde van 687 miljoen dollar (ongeveer 600 miljoen euro). Dat blijkt vandaag uit verplichte kennisgeving aan de Amerikaanse toezichthouder SEC.
Lees verder

COP26 gaat andermaal "tot diep in de nacht" in overtime
De VN-klimaatconferentie COP26 in Glasgow loopt andermaal langer uit dan oorspronkelijk gepland was. De COP-voorzitter Alok Sharma had gehoopt tegen 18 uur plaatselijke tijd (19 uur in België) te kunnen landen, maar een lange plenaire vergadering maakte duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is.
Lees verder