Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 november 2021

Marthe van K3 test positief op coronavirus, finale komt niet in het gedrang: “We hebben de leukste oplossing gekoze...

HLN
Marthe van K3 test positief op coronavirus, finale komt niet in het gedrang: "We hebben de leukste oplossing gekozen"
Marthe De Pillecyn van K3 heeft positief getest op het coronavirus. De finaleshow van 'K2 zoekt K3' zou dit weekend wel gewoon doorgaan, maar dan zonder de 25-jarige Marthe. Dat wordt ons bevestigd door Studio 100.
Lees verder

Nieuwe coronavariant ontdekt in Zuid-Afrika, volgens Vlaamse virologen is er "nog geen reden tot paniek"
In Zuid-Afrika is een nieuwe variant van het coronavirus ontdekt. Dat hebben wetenschappers bekendgemaakt. De opkomst van de variant ligt ongetwijfeld aan de basis van de "exponentiële" toename van het aantal besmettingen van de voorbije weken, verklaarde de Zuid-Afrikaanse minister van Volksgezondheid Joe Phaahla. "Dat er nieuwe varianten opduiken, is de normaalste zaak van de wereld. Het zou me verontrusten als dat niet het geval was, want dat zou betekenen dat we niet goed aan het monitoren zijn", aldus viroloog Steven Van Gucht. Zowel hij als viroloog Marc Van Ranst benadrukken dat er voorlopig nog geen reden tot paniek is.
Lees verder

De belabberde prestatie van Club tegen Leipzig ontleed in nieuwe HLN Sportcast: "No Sweat, no glory, ook dat hebben we gisteren absoluut niet gezien"
Een midweek Europees voetbal, dat vraagt om een nieuwe HLN Sportcast. Jonas Decleer ontvangt met vaste gasten Marc Degryse en Gilles Mbiye-Beya zowaar een bondscoach. Met Hugo Broos gaat het vooral over het debacle van Philippe Clement en Club Brugge in de Champions League. Degryse: "Voetbal is simpel, doe normaal."
Lees verder

Ben jij mee? Deze interieurtrends mogen je niet ontgaan
De oplettende interieurfan heeft deze woontrends vast al op verschillende socialemedia-accounts voorbij zien komen. Ben jij helemaal mee? Vtwonen zorgt voor een snelle update en somt de meest opvallende interieurtrends hieronder voor je op.
Lees verder

COLUMN. In beroep gaan? Dat zou van De Pauw een slechte verliezer maken
Is alles nu ten einde? Daar lijkt het niet op. Ondanks het vonnis blijft De Pauw strijdvaardig. Hij gaat het allemaal eens goed lezen. Dat mag, natuurlijk. "U hoeft hier niet in te berusten", zei zelfs de rechter. Juridisch kan De Pauw inderdaad nog verder, maar wat heeft hij daarmee te winnen? Voor het publiek is hij veroordeeld, of hij er straks nog een paar maanden kan afpeuteren of niet. Wat hij met een beroepsprocedure vooral zou bereiken, is dat hij niet alleen grensoverschrijdend lijkt, maar ook een slechte verliezer.
Lees verder

INTERVIEW. Beweging.net gaat ook samenwerken met Groen en Vooruit: "Wij zijn een cadeau voor politici"
Nu CD&V steeds kleiner wordt, zwaait de machtige christelijke zuil haar poorten open naar andere partijen. Zo gaat Beweging.net intenser samenwerken met Groen en Vooruit. "Uiteraard willen wij zoveel mogelijk impact. Maar wij zijn ook een cadeau voor politici, die zich aan onze bron kunnen laven", aldus voorzitter Peter Wouters, die openlijk vertelt over zijn nieuwe strategie en de rol van Beweging.net achter de schermen. "Dat u straks uw kind zelf kan leren autorijden is dankzij ons. Bij elke regeringsvorming wil Open Vld dat afschaffen, maar wij houden dat al jaren succesvol tegen."
Lees verder

11,1 miljard euro aan consumentenkredieten verleend in 2020
Vorig jaar is in België 11,1 miljard euro aan consumentenkredieten toegekend. Dat is lager dan de 12,4 miljard in 2019, omdat vanwege de coronacrisis de uitgaven van de gezinnen gedaald zijn. Dat blijkt uit een nieuw rapport op basis van cijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren (CKP) van de Nationale Bank.
Lees verder

Frankrijk wil ministeriële conferentie met België en andere landen na incident Kanaal
Frankrijk wil zondag een vergadering in Calais met vertegenwoordigers van de Europese Commissie en met de Belgische, Duitse, Nederlandse en Britse ministers die bevoegd zijn voor migratie. Dat zegt het kabinet van de Franse premier Jean Castex donderdag, nadat een dag eerder 27 migranten omkwamen toen ze in een bootje de oversteek waagden naar Groot-Brittannië.
Lees verder

Beschuldiging per beschuldiging: dit is waar Bart De Pauw exact schuldig aan is
De strafrechtbank van Mechelen heeft Bart De Pauw zes maanden cel met uitstel gegeven voor het belagen van vijf vrouwen en het bezorgen van overlast via elektronische communicatiemiddelen aan één van hen. Maar waar is de televisiemaker nu exact schuldig aan?
Lees verder

Zit er een terugkeer van Wenger aan te komen bij Arsenal? Arteta: "Hij kan nog grote bijdrage leveren"
Arsenal-trainer Mikel Arteta staat ervoor open als Arsène Wenger terugkeert bij de club. Volgens de Spaanse trainer zijn er reeds gesprekken gevoerd, zo bevestigde hij tijdens een persmoment.
Lees verder

'General Hospital'-acteur na 30 jaar ontslagen vanwege weigeren vaccinatie
Ziekenhuisserie 'General Hospital' heeft opnieuw een acteur ontslagen omdat deze zich niet wil laten vaccineren tegen COVID-19. Acteur Steve Burton laat via Instagram weten dat het pijn doet de serie op deze manier te verlaten. Burton speelde al bijna dertig jaar mee in de Amerikaanse soap.
Lees verder

CELEB 24/7. Madonna poseert sexy op een bed en Paris Hilton is terug van huwelijksreis
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Pakjesbezorgers krijgen zelf verrassingspakket op Black Friday: "Voor hen is het gitzwarte dag"
Ter gelegenheid van Black Friday zal de socialistische vakbond morgen verrassingspakketten uitdelen aan bezorgers in verschillende Belgische depots.
Lees verder

Europese Commissie wil voorwaarden voor reizen binnen de EU updaten en rekening houden met vaccinatiegraad
Nu Europa volop in de greep is van de vierde coronagolf, wil de Europese Commissie de voorwaarden voor reizen binnen de EU updaten. Zo stelt ze voor dat het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) voor het inkleuren van zijn wekelijkse coronakaart voortaan ook rekening houdt met de plaatselijke vaccinatiegraad. Wie niet gevaccineerd is en ook niet hersteld is van Covid-19 zou bij het reizen naar of vanuit een donkerrode zone sowieso in quarantaine moeten.
Lees verder

Vandenbroucke: "Geen boosterprik? Dan straks ook geen Covid Safe Ticket meer"
De ministers van Volksgezondheid komen zaterdagvoormiddag samen in de interministeriële conferentie om te beslissen over de concrete uitrol van het boostervaccin. Op termijn wil federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) de coronapas ook koppelen aan de derde prik. "Eerst moet iedereen de kans krijgen, daarna moeten we de coronapas aanpassen", klinkt het.
Lees verder

PostNL dient verzoekschrift in om depot Wommelgem te laten ontzegelen
PostNL België dient een officieel verzoekschrift in bij het arbeidsauditoraat van Mechelen om het depot in Wommelgem te laten ontzegelen. Arbeidsauditeur Gianni Reale zal uiterlijk morgen beslissen of hij het verzoekschrift goedkeurt of weigert. PostNL bevestigt het verzoekschrift, maar wil nog niet communiceren over de details.
Lees verder

Zo scoor je de beste Black Friday-deal: "Vergelijken, vergelijken en vergelijken"
De aanbiedingen vliegen je deze week om de oren. Aanstaande vrijdag is het Black Friday, de dag waarop winkels stunten met koopjes. Black Friday is een promotiedag die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. De dag na Thanksgiving wordt er traditioneel veel geshopt en bedrijven stunten dan met de prijzen. Dit winkelevenement wordt de laatste jaren in ons land ook steeds uitgebreider gevierd. Maar hoe weet je nu wanneer je de beste deal kunt krijgen?
Lees verder

Getuigenissen tegen producenten van 'Rust' stapelen zich op: "Het is degoutant hoe jullie ons behandelen"
Afgelopen weekend vond de begrafenis van Halyna Hutchins plaats, de cameravrouw die vorige maand per ongeluk door Alec Baldwin (63) werd doodgeschoten op de set van 'Rust'. De storm rond de producers - die het allemaal niet zo nauw namen met de veiligheid - is ondertussen nog steeds niet gaan liggen. Uit verschillende getuigenissen blijkt dat ze er ook op andere filmsets een boeltje van maakten. Zowel crewleden als leveranciers moesten maandenlang wachten op hun geld. "We hebben ons kapot gewerkt en dit is hoe jullie ons behandelen... We zullen dit nooit vergeten."
Lees verder

RECENSIE. 'Hellbound': "Monsters die uw ziel komen oogsten, zijn niets vergeleken met de sociale horror die hier zegeviert"
We gaan vroeg of laat allemaal naar de verdoemenis, alleen komt in 'Hellbound' de hel u persoonlijk ophalen. De bovennatuurlijke Zuid-Koreaanse horrorserie had slechts één volledige dag nodig om het wereldwijde succes van 'Squid Game' voorbij te steken. Maar moet u de hype ook geloven? Of is Netflix gewoon heel goed in uw kijkgedrag manipuleren? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Ralf Rangnick op weg om interim manager bij Manchester United te worden
Behoudens verrassingen zit Ralf Rangnick (63) tot het einde van het seizoen in de dug-out van Manchester United. De Duitser volgt ad interim de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer op.
Lees verder