Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 27 november 2021

LIVE. Leider Union staat halfweg verrassend op dubbele achterstand tegen OHL

HLN
LIVE. Leider Union staat halfweg verrassend op dubbele achterstand tegen OHL
• 16de speeldag • Aftrap: 20u45 • Stade Joseph Mariën • Pakt koploper Union 21 op 21?
Lees verder

LIVE. Leider Union snel op achterstand gezet tegen OHL door Casper De Norre
• 16de speeldag • Aftrap: 20u45 • Stade Joseph Marien • Pakt koploper Union 21 op 21?
Lees verder

LIVE. Invaller Mitoma scoort meteen 1-2, Union zit weer in de match tegen OHL
• 16de speeldag • Aftrap: 20u45 • Stade Joseph Mariën • Pakt koploper Union 21 op 21?
Lees verder

"We speelden als sh*t!": Amazon-docu toont eerst furieuze en dan wenende Ronaldo bij CL-uitschakeling
Juventus en Cristiano Ronaldo dropen vorig seizoen al af in de achtste finales van de Champions League. De Amazon-docu 'All or Nothing' toont nu exclusieve beelden uit de kleedkamer tijdens de rust van de return. Eerst is te zien hoe Cristiano Ronaldo tijdens de pauze niet mals is voor zichzelf en zijn ploegmaats... na het verlies heerst doffe ellende en barst 'CR7' in tranen uit.
Lees verder

Hazard, die deze winter niet mag vertrekken, traint kleine week na griepaanval apart
Verwacht ook dit weekend nog geen Eden Hazard (30) op het veld bij competitieleider Real Madrid in de topper tegen de derde, Sevilla. Immers, Hazard trainde vandaag voor het eerst... apart, nadat hij zes dagen geleden slachtoffer werd van een griepaanval.
Lees verder

Red Lions spelen in nat en leeg Amstelveen gelijk tegen Nederland, maar verliezen shoot-outs
Met twee wedstrijden tegen Nederland om de FIH Pro League sluiten de Red Lions hun topjaar 2021 af. In het eerste duel, waarin alle goals na de pauze vielen, deelden de Red Lions de punten in deze hockeyklassieker: 2-2. Verlies in de aansluitende shoot-outs leverde geen extra punt op. Zondag staan beide teams in Amstelveen opnieuw tegenover elkaar.
Lees verder

Hoe zullen de vaccins reageren op de nieuwe variant? En zijn er nog andere Belgen besmet? Steven Van Gucht geeft antwoord
Volgens viroloog Steven Van Gucht is er meer data nodig over de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant vooraleer we kunnen spreken van 'de meest verontrustende ooit'. Ook benadrukt de viroloog dat het nog te vroeg is om te zeggen of de variant B.1.1.529 besmettelijker is dan de andere varianten. Dat liet hij weten in een interview met VTM NIEUWS. Wel stelt Van Gucht dat de variant sneller detecteerbaar is en gelooft hij dat er voorlopig niet meer besmettingen zijn in ons land.
Lees verder

Motivatiepsycholoog Vansteenkiste: "Ongeloof in globale aanpak was nog nooit zo groot"
Het ongeloof bij de bevolking in de globale aanpak van de coronapandemie was nog nooit zo groot, zowel bij gevaccineerden als bij ongevaccineerden. Dat zegt professor Maarten Vansteenkiste van de UGent. Hij verklaart de frustratie onder meer door het gevoel dat de vierde golf vermeden had kunnen worden, bijvoorbeeld door vroegere boostervaccins.
Lees verder

Infectioloog Erika Vlieghe vindt nieuwe coronavariant reden voor bezorgdheid, "maar het is ook niet de apocalyps"
De nieuwe coronavariant B.1.1.529, die intussen de naam omicron-variant heeft gekregen, is volgens infectioloog Erika Vlieghe reden voor "bezorgdheid". "Maar anderzijds is het ook niet de apocalyps", zo zei Vlieghe vrijdag in het duidingsprogramma Terzake op Canvas. "Het helpt ook niet om nu te panikeren en het mag ons niet afleiden van het werk dat we in België nog hebben met de deltavariant", aldus Vlieghe. Ook denkt de infectioloog dat de extra coronamaatregelen die vrijdag zijn afgesproken in het onderwijs niet zullen volstaan om de situatie "onder controle" te brengen.
Lees verder

Politievakbonden kijken uit naar maandag: "We verwachten veel van onderhandelingen"
De vakbonden bij de politie verwachten veel van de heropstart van de sectorale onderhandelingen. Dat zegt het gemeenschappelijk vakbondsfront.
Lees verder

Dit crossweekend is het laatste zonder Van Aert en Pidcock
De tweede wedstrijd van de X2O Trofee veldrijden in Kortrijk (zaterdag) en de achtste manche van de Wereldbeker in het Franse Besançon (zondag) worden de laatste crossen zonder de zogenaamde 'Grote Drie'.
Lees verder

Bekende spoedarts Luc Beaucourt overleden
Luc Beaucourt is overleden aan de gevolgen van huidkanker. Dat bevestigt een familielid aan 'Gazet van Antwerpen'. De spoedarts stond vooral bekend vanwege zijn campagnes tegen de weekendongevallen en zijn medische hulpmissies bij rampen. Hij werd 73 jaar.
Lees verder

Amerikaanse president Biden roept de wereld op om meer coronavaccins te delen
De Amerikaanse president Joe Biden heeft opgeroepen om meer coronavaccins beschikbaar te stellen aan armere landen. In verwijzing naar de nieuwe coronavariant Omicron zei hij vrijdagavond dat "het nieuws over deze nieuwe variant het duidelijker maakt dat deze pandemie niet over is totdat we wereldwijde vaccinaties hebben".
Lees verder

Meer dan 200 arrestaties bij grote Europese actie tegen mensensmokkel
Bij een grote actie tegen mensensmokkel in 29 Europese landen, waaronder België, zijn deze maand 212 verdachten gearresteerd. Ook ons land deed mee aan de door Oostenrijk en Roemenië geleide actie, zo blijkt uit een persbericht van de Europese politiedienst Europol. De operatie heeft 89 andere namen aan het licht gebracht en heeft geleid tot 327 vervolgonderzoeken.
Lees verder

Het dubbele discours van Brahim Abdeslam en de rol van de Belgische politie onder de loep op proces over aanslagen in Parijs
Vijf beschuldigdenop het proces in Parijs rond de aanslagen van 13 november 2015, waaronder Salah Abdeslam, hebben vrijdag geweigerd de zitting bij te wonen. Daar werd vrijdag de "puinhoop" benadrukt van de Belgische politie die Brahim Abdeslam, een toekomstige zelfmoordterrorist had vrijgelaten. "We hadden alles op een presenteerblaadje, maar we wisten niet hoe we het moesten gebruiken."
Lees verder

LIVE. Mercier zet OHL opnieuw op twee goals voorsprong bij Union: 1-3
• 16de speeldag • Aftrap: 20u45 • Stade Joseph Mariën • Pakt koploper Union 21 op 21?
Lees verder

Opsteker voor Belgisch voetbal: voorstel inzake bedrijfsvoorheffing van de Pro League aanvaard
Opsteker voor de Belgische voetbalwereld. Het voorstel van de Pro League inzake bedrijfsvoorheffing is aanvaard.
Lees verder

Schutters schieten op schoolbus in Kosovo, twee scholieren en buschauffeur komen om
In Kosovo zijn vrijdagavond drie mensen om het leven gekomen toen onbekenden een bus met scholieren onder vuur namen. Volgens lokale media zijn de dodelijke slachtoffers de chauffeur van de bus en twee jongens van 17 en 19 jaar. Ook zou er een gewonde zijn.
Lees verder

Union weet weer wat verliezen is: OH Leuven dient koploper eerste competitienederlaag in twee maanden toe
Het gaat toch niet allemaal vanzelf voor Union. Na zes overwinningen op een rij gingen de Brusselaars vrijdagavond in eigen huis met 1-3 onderuit tegen OHL. Antwerp en Club Brugge kunnen zo naderen tot op vier punten.
Lees verder

"Een hele vreemde dag, maar we stáán hier": Niels Destadsbader vult op de valreep nog drie keer het Sportpaleis
Een vreugdekreet in de backstage ergens voorbij de middag en al even grote euforie bij de fans. Maandag nagelt de regering alle concertgangers weer in stoeltjes, maar Niels Destadbader ontspringt de dans. In een vol Sportpaleis verover-overde de gastheer gisteren de eerste 17.000 van zijn in totaal 51.000 fans. Een laatste feestje, en Jan Van Esbroeck is voorzichtig positief. "Een annulatie vandaag zou een financiële en mentale mokerslag zijn geweest."
Lees verder