Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 28 november 2021

LIVE (21u). Real ontvangt Sevilla. Levert topper spektakel op?

HLN
LIVE (21u). Real ontvangt Sevilla. Levert topper spektakel op?
• LaLiga • Speeldag 15 • Estadio Santiago Bernabeu • Ref: Jose Sanchez
Lees verder

LIVE (20u45). Toont Dries Mertens zich in topper tegen Lazio?
• Serie A • Aftrap: 20u45 • Ref: Daniele Orsato • Toont Mertens zich?
Lees verder

LIVE. Israël sluit twee weken lang grenzen voor buitenlanders, tienduizenden Oostenrijkers demonstreren tegen vaccinatieplicht
Om de alsmaar stijgende coronacijfers een halt toe te roepen, besliste het Overlegcomité vrijdag om een rist strengere maatregelen in te voeren. Ondertussen maakt de wereld zich ook zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en nu ook in ons land werd aangetroffen. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
Lees verder

LIVE. Israël sluit twee weken lang grenzen voor buitenlanders vanwege omikronvariant
Om de alsmaar stijgende coronacijfers een halt toe te roepen, besliste het Overlegcomité vrijdag om een rist strengere maatregelen in te voeren. Ondertussen maakt de wereld zich ook zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en nu ook in ons land werd aangetroffen. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. De laatste ontwikkelingen lees je hier in onze liveblog.
Lees verder

LIVE (13u30). Kan Club Brugge zich op het veld van Racing Genk herpakken?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Speeldag 16 • Herpakt Club zich?
Lees verder

LIVE (16u). Zulte Waregem of Beerschot, wie pakt broodnodige punten?
• Jupiler Pro League • Speeldag 16 • Wie pakt de punten? • Aftrap: 16u
Lees verder

LIVE (18u30). Ziet Vanhaezebrouck AA Gent de topper tegen Standard winnen?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Ghelamco Arena • Speeldag 16
Lees verder

LIVE (21u). Antwerp krijgt KV Oostende over de vloer op de Bosuil
• Jupiler Pro League • Speeldag 16 • Bosuil • Aftrap: 21u
Lees verder

Talibanpremier spreekt Afghaanse bevolking voor het eerst toe
Bijna drie maanden na zijn benoeming heeft de regeringsleider van de taliban in Afghanistan, Mohammed Hassan Akhund, zijn landgenoten voor het eerst toegesproken. Een opgenomen audioboodschap werd zaterdagavond op de staatstelevisie uitgezonden. In de toespraak riep Akhund de Afghanen op om dankbaar te zijn voor het talibanbewind.
Lees verder

Premier taliban spreekt Afghaanse bevolking voor het eerst toe
Bijna drie maanden na zijn benoeming heeft de regeringsleider van de taliban in Afghanistan, Mohammed Hassan Akhund, zijn landgenoten voor het eerst toegesproken. Een opgenomen audioboodschap werd zaterdagavond op de staatstelevisie uitgezonden. In de toespraak riep Akhund de Afghanen op om dankbaar te zijn voor het talibanbewind.
Lees verder

Koninklijke munt VK brengt speciale munt uit vanwege platina jubileum Queen Elizabeth
Ter ere van haar 70 jaar op de troon verschijnt volgend jaar een herdenkingsmunt voor de Britse koningin Elizabeth, heeft de koninklijke Britse munt zondag bekendgemaakt. Op het geldstuk van 50 pence is het getal 70 te zien, met in de nul het officiële embleem van de koningin. De 95-jarige vorstin zou het ontwerp hebben goedgekeurd.
Lees verder

Honduras kiest nieuwe president
Vier jaar na de omstreden presidentsverkiezingen van 2017, waarbij de oppositie de regering van verkiezingsfraude beschuldigde en er bij protesten meer dan twintig doden vielen, kiezen de Hondurezen vandaag een nieuwe president. Opiniepeilingen dichten de linkse kandidate Xiomara Castro goede kansen toe om het eerste vrouwelijke staatshoofd van het Centraal-Amerikaanse land te worden.
Lees verder

Beveiliger Amerikaanse nieuwsploeg doodgeschoten bij poging tot diefstal filmapparatuur
Een beveiliger die een cameraploeg beschermde die voor de televisie verslag deed van een reeks recente winkeldiefstallen in de San Francisco Bay Area in de Amerikaanse staat Californië, is door een overvaller doodgeschoten. De man probeerde de apparatuur van de tv-ploeg te stelen.
Lees verder

REPORTAGE. Labo's en laboranten houden het niet meer: "Ik droom ervan 's nachts. Niet van de testen, wel van de hectiek"
Met 112.000 afgenomen testen per dag, botsen ook de laboratoria op hun limieten. Het labo van het AZ Delta in Roeselare analyseert er dagelijks 3.000. 'Opschalen' is het codewoord. De vierde golf bracht er nachtshiften, extra werkkrachten en nieuwe robots. Zelfs voor een team met "gouden handen" is het lastig volhouden. "Ik zit deze week aan twaalf overuren."
Lees verder

PORTRET. Afghanistans beroemdste vrouw, die eigenlijk niet op de foto wilde
Er zijn weinig mensenlevens die zo hard beïnvloed werden door één enkele foto als dat van Sharbat Gula. Zij is het Afghaanse meisje dat in 1985 op de cover van National Geographic verscheen. Het is aan die beroemdheid te danken dat ze deze week naar Europa mocht komen om aan de taliban te ontsnappen. Maar wou ze dat wel? En was die vlucht ook nodig geweest als haar doordringend groene ogen nooit aan de wereld waren getoond? Dit is het verhaal van een vrouw die eigenlijk niet wou poseren — en liever niet beroemd was geweest.
Lees verder

INTERVIEW. Fatima Noori was 8 toen ze met haar gezin naar België vluchtte: "Je stapt in dat bootje en hoopt dat het goed komt"
Met een rubberbootje de Egeïsche zee over. Met veel te veel volk aan boord. En toen sloeg het lek, en klapte de motor. "Elke vluchteling heeft een verhaal. Maar ook een stempel en daar hou ik niet van. Ik zal het mijne vertellen. Ik ben Fatima, een meisje van dertien."
Lees verder

De beste in zijn soort: de folder van de Aldi
'Het boekske van den Aldi', het promoblaadje dat de supermarktketen elke week bij 4,6 miljoen Belgen in de bus dropt, heeft in de verkiezing Folder van het Jaar zowel de juryprijs als de publieksprijs gewonnen. Die verkiezing wordt georganiseerd door folderverdeler BD myShopi. "Onze folder lezen is voor velen een guilty pleasure geworden", zegt verantwoordelijke Lizelotte Schoukens.
Lees verder

Myanmarese ex-regeringsleider Aung San Suu Kyi krijgt dinsdag eerste vonnis te horen
De Myanmarese ex-regeringsleider Aung San Suu Kyi krijgt dinsdag waarschijnlijk het vonnis te horen in de eerste van vele rechtszaken die tegen haar worden gevoerd. In dit geval gaat het om opruiing tegen het leger, een vergrijp waarvoor ze een gevangenisstraf van drie jaar riskeert.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Kat Kerkhofs: "Alles in mijn leven wordt bepaald door Dries. Zo had ik het mij als kind niet voorgesteld"
Zestien vragen en geen enkele waar de naam van haar wereldberoemde wederhelft in voorkomt. Dat werd tijd. Als je altijd maar gereduceerd wordt tot 'vrouw van', vergeten de mensen wie je óók bent. In het geval van Kat Kerkhofs: een dochter, een zus, een televisiemaakster, straks zelfs moeder van een zoon. "Ik verloor mijn vader toen ik zestien was. Zo'n nieuwe grote mannelijke liefde in mijn leven: misschien gaat dat wel dingen losmaken."
Lees verder

Het eerste gesprek met kersvers K3'tje Julia: "Ik ben bereid om bepaalde opofferingen te maken"
K3 is weer compleet. Ondanks het feit dat ze twee keer 'K2 Zoekt K3' wist te overleven dankzij een golden ticket, mag Julia Boschman zich sinds gisterenavond de nieuwe collega van Hanne en Marthe noemen. Daarmee heeft de meidengroep - na Josje en Klaasje - alwéér een Nederlandse blondine in de rangen. Derde keer, goede keer dan maar? "Ik wil bewijzen dat Nederlandse meisjes wél tot het einde der tijden meekunnen. Of toch net zo lang als Studio 100 dat wil. (lacht)"
Lees verder