Doorgaan naar hoofdcontent

Leider Westerlo zadelt Lierse met kater op en staat nu tien punten los

HLN
Leider Westerlo zadelt Lierse met kater op en staat nu tien punten los
VC Westerlo is de ploeg van de Kempen, want de leider in 1B ging zaterdagavond met ruime 1-5 cijfers winnen op het veld van Lierse Kempenzonen. Wat meer is: 'Westel' staat nu zelfs tien punten voor op het tweede gerangschikte Waasland-Beveren. Is de kampioen nu al gekend?
Lees verder

Het tijdperk-Xavi begint met kleine overwinning, Barcelona bibbert in het slot tegen Espanyol
Het tijdperk-Xavi is met een overwinning begonnen in de stadsderby tegen Espanyol. Barcelona haalde het tegen de stadsgenoot met het kleinste verschil na een penaltygoal van Depay.
Lees verder

Franse jager wordt aangevallen door berin en schiet haar dood: man zelf zwaargewond aan been
In Frankrijk heeft een jager zaterdag een berin doodgeschoten die hem aanviel. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt.
Lees verder

Michael Morkov en Lasse Norman Hansen trekken als leiders de vijfde nacht in
Michael Morkov en Lasse Norman Hansen staan na de eerste ploegkoers van de vijfde avond op kop van het klassement in de Zesdaagse van Gent.
Lees verder

Twee goals van Ibrahimovic in vier minuten kunnen Milan niet redden van eerste nederlaag van het seizoen
AC Milan heeft op de dertiende speeldag in de Serie A zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Fiorentina gingen de Milanezen met 4-3 onderuit.
Lees verder

Genderneutrale voornaamwoorden? 'Hen' zal nog een jaar of twintig geduld moeten hebben
De Fransen hebben het aan hun baguette hangen: een nieuw voornaamwoord, gender-neutraal, en wel 'iel'. Dat leidt tot verontwaardiging, in wat al jaren een strijd is. De goegemeente schippert tussen respect en begrip voor non-binairen enerzijds, en onverholen ergernis. Want kàn dat wel, een nieuw voornaamwoord introduceren zonder dat onze tong aarzelt? Ja, maar geef het tijd. "Reken op een overgang van 20 jaar."
Lees verder

Zverev staat in finale ATP Finals en is opnieuw de boeman voor Djokovic
Alexander Zverev heeft Novak Djokovic uit de eindstrijd gehouden op de ATP Finals in Turijn. De Duitser versloeg de nummer 1 van de wereld met indrukwekkend tennis: 7-6 (4) 4-6 6-3.
Lees verder

LIVE (20u45). Beerschot en Genk sluiten de 15de speeldag af, wie wint op Het Kiel?
• Aftrap: 20u45
Lees verder

LIVE (16u). Imponeert Radja Nainggolan ook op Stayen?
• Aftrap: 16u
Lees verder

LIVE (15u). Wat doet Manchester City zonder De Bruyne tegen Everton?
• Aftrap: 15u
Lees verder

LIVE (13u30). Anderlecht ontvangt Kortrijk in het Lotto Park
• Aftrap: 13u30
Lees verder

LIVE (18u). Napoli wil bij Inter ongeslagen status behouden, start Mertens in de basis?
• Aftrap: 18u
Lees verder

LIVE (16u15). Real met Courtois, maar zonder Hazard op bezoek bij Granada
• Aftrap: 16u15
Lees verder

LIVE (18u30). Profiteert Union bij KV Oostende optimaal van nederlaag Club Brugge?
• 15de speeldag Jupiler Pro League
Lees verder

600 migranten gered uit twee vrachtwagens in Mexico
De Mexicaanse autoriteiten hebben vrijdag in Ixhuatlán, in de zuidelijke deelstaat Veracruz, 600 migranten ontdekt die opgesloten zaten in twee vrachtwagentrailers, zo bevestigt het Nationaal Migratie Instituut. De migranten, op zoek naar een beter leven in de Verenigde Staten, komen uit maar liefst twaalf landen, niet alleen uit Latijns-Amerika maar ook uit Afrika en Azië.
Lees verder

Londen wil "verifieerbare bewijzen" dat tennisster Peng Shuai veilig is
Na de Verenigde Naties en de Verenigde Staten, dringt nu ook de regering in Londen aan op meer duidelijkheid rond het lot van de Chinese tennisster Peng Shuai. In een persbericht zaterdagavond wil de Britse minister van Buitenlandse Zaken "verifieerbare bewijzen" over de veiligheid van de jonge vrouw en over de plaats waar ze zich bevindt.
Lees verder

Chaos op luchthaven van Atlanta na geweerschot
De Amerikaanse autoriteiten zijn op zoek naar een man die op de vlucht sloeg nadat zijn pistool per ongeluk afging op de luchthaven van Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia. Dat leidde tot paniek en doodsbange reizigers vluchtten het tarmac op. Aanstaande donderdag is het Thanksgiving in de VS, waardoor het dit weekend al behoorlijk druk is op de luchthavens.
Lees verder

"Vermiste Chinese tennisster Peng Shuai duikt op op Chinees tennistoernooi"
De Chinese tennisster Peng Shuai, die al weken vermist was nadat ze op sociale media meedeelde dat ze door de Chinese vicepremier gedwongen werd tot een seksuele relatie, woonde vandaag een tennistoernooi in Beijing bij. Dat blijkt uit officiële foto's die werden gepubliceerd door het toernooi dat werd georganiseerd door China Open. De echtheid van de beelden kon voorlopig nog niet worden geverifieerd door een onafhankelijke bron.
Lees verder

INTERVIEW. Ilse Van Loy (36), de vrouw van Peter Van de Veire, pleit voor een radicale terugkeer naar vrij spel: "Zelfs in de kleuterklas zijn er al puzzelkampioenen, dan denk ik: serieus?"
Voor je het weet zit een dag vol school, huiswerk, hobby's en geplande activiteiten. In haar eerste boek 'Moeder, waarom spelen wij (zo weinig)' pleit Ilse Van Loy (36) - ze is kinder- en jeugdpsychiater, mama van Lex (2,5), plusmama en echtgenote - voor een terugkeer naar meer vrij spel. "Want als we zo doorgaan, krijgen we over pakweg 40 jaar vooral angstige en starre mensen die veerkracht en creatief missen." Wat volgt, is een gesprek over een wereld waarin controle en prestaties van kinderen overheersen, over alternatieve onderwijssystemen en de moeilijkheid van opgroeien, en over het essentieel belang van spelen. Voor de allerkleinsten, maar zeker ook voor u en mij.
Lees verder

Privacywaakhonden: verbied cookies die mensen online volgen
Europese privacytoezichthouders willen een verbod op zogeheten tracking cookies. Dat zijn kleine bestandjes waarmee adverteerders mensen online kunnen volgen. Zo kunnen ze precies zien waar mensen mee bezig zijn en daar heel gericht advertenties op afstemmen.
Lees verder