Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 november 2021

KVM-aanvaller Kerim Mrabti opgeroepen bij Zweden: “Hoop veel te leren van Ibrahimovic en co”

HLN
KVM-aanvaller Kerim Mrabti opgeroepen bij Zweden: "Hoop veel te leren van Ibrahimovic en co"
Kerim Mrabti (27) deelt vanaf maandag de kleedkamer met Zlatan Ibrahimovic. De aanvaller van KV Mechelen is opgeroepen voor de Zweedse nationale ploeg. "Dit is een hele eer."
Lees verder

Koppel noemt seksfilmpje in kerk "stommiteit": "Mogelijk komt er een verzoeningsgesprek, maar niet onder vier ogen"
Het koppel dat een seksfilmpje had opgenomen in een kerk in Bree, heeft bekend. Het parket vraagt geen straf, maar stuurt ze op vormingscursus en verzoeningsgesprek met de slachtoffers. Dat is in dit geval de kerkfabriek Sint-Michiels, want die had klacht ingediend. Mochten de twee de cursus weigeren, worden ze toch nog doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De vrijpartij tegen het altaar zou een ingeving van het moment geweest zijn. De kans is groot dat er een verzoeningsgesprek komt met de deken en de voorzitter van de kerkraad: "Maar niet onder vier ogen. Ik wens geen privé-ontmoeting met mensen die zoiets hebben gepresteerd".
Lees verder

OVERZICHT. Banken verhogen tarieven voor zichtrekeningen. Dit betaal je vanaf 2022
Verscheidene banken kondigen aan dat ze vanaf 2022 verhoogde tarieven zullen hanteren. Naast BNP Paribas Fortis en bpost bank, lieten ook Crelan en Deutsche Bank al weten dat de prijzen van hun zichtrekeningen vanaf 1 januari omhoog gaan.
Lees verder

LIVE. Pakt Racing Genk - met Bongonda op de bank - revanche tegen West Ham?
• Groepsfase Europa League • West Ham won heenmatch met 3-0 • Aftrap: 18u45 • Cegeka Arena
Lees verder

Klimaattop Glasgow: plan op tafel om voorgoed met steenkool te stoppen, maar grote vervuilers doen niet mee
Op de klimaattop COP26 in Schotland is een plan aangekondigd om na 250 jaar definitief een einde te maken aan stroomopwekking uit steenkool. Het gebrek aan steun van enkele grote vervuilers leidt echter tot kopzorgen.
Lees verder

OVERZICHT. Druk op ziekenhuizen neemt toe: deze maatregelen worden getroffen
De verschillende ziekenhuizen in Vlaanderen komen steeds meer onder druk te staan nu de coronacijfers opnieuw al een tijdje aan het stijgen zijn. In sommige ziekenhuizen worden operaties uitgesteld, in andere worden er zelfs operatiezalen gesloten. Een overzicht van de maatregelen die genomen worden.
Lees verder

Crewlid 'Indiana Jones 5' op filmlocatie overleden
Een nieuw drama voor de cast en crew van 'Indiana Jones 5'. Na de uitbraak van het norovirus en de blessure van acteur Harrison Ford (79) is tijdens de opnames in Marokko een cameraman overleden, meldt The Sun. De 54-jarige Nic Cupac zou dood zijn aangetroffen in zijn hotelkamer in de stad Fez.
Lees verder

Guido De Pauw zag steunbetuiging van Manchester City in ziekenhuiskamer: "Steunberichten van clubs doen hem deugd"
Manchester City-fan Guido De Pauw (63) die op 19 oktober in coma werd geslagen op een snelwegparking in Drongen, is aan de beterhand, maar zal toch nog een lange tijd in het ziekenhuis moeten revalideren. Dat laat zijn zoon Jurgen weten. "De steunbetuigingen en videoboodschappen van onder meer Kevin De Bruyne lieten hem wel terug lachen", zegt Jurgen.
Lees verder

LIVE. Zullen we gewoon kerst kunnen vieren ondanks de stijgende coronacijfers? VTM NIEUWS legt uw vragen voor aan viroloog Steven Van Gucht
De coronacijfers gaan niet de goede kant uit. "Het kan perfect dat het aantal besmettingen na de herfstvakantie weer gaat versnellen en dat we op een hoog plateau blijven steken met een zware belasting voor de ziekenhuizen", aldus viroloog Steven Van Gucht. Moeten we ons zorgen maken? Wat betekent dat voor onze winter, en de feestdagen? Van Gucht beantwoordt uw vragen in de VTM NIEUWS-studio.
Lees verder

Claudia Schiffer blikt terug op gouden jaren '90: "Plots wist ik dat mijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn"
Meer dan duizend tijdschriftcovers. Er is geen enkel model dat het beter doet dan Claudia Schiffer. De 51-jarige Duitse schone, die begin volgend jaar een koffieboek uitbrengt met haar favoriete foto's uit de jaren '90, blikt terug op de waanzinnige periode in haar leven waarin ze zich ontpopte tot één van de meest succesvolle mannequins ter wereld: "Toen ik op een ochtend met warrig haar en slaapoogjes in de lift werd aangesproken, besefte ik pas hoe beroemd ik was."
Lees verder

LIVE. Genk blijft ook na de vroege goal van Paintsil de betere ploeg tegen West Ham
• Groepsfase Europa League • West Ham won heenmatch met 3-0 • Aftrap: 18u45 • Cegeka Arena
Lees verder

Goed nieuws voor Elon Musk. Bedrijf Bezos verliest rechtszaak over bouw maanlander voor NASA
Het ruimtevaartbedrijf Blue Origin van Amazon-oprichter en multimiljardair Jeff Bezos heeft een rechtszaak verloren over de bouw van een maanlander voor de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Bezos was het er niet mee eens dat SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-topman Elon Musk, een maanlander mag bouwen en niet zijn Blue Origin.
Lees verder

Vlaamse regering bereikt akkoord over klimaatplan
De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt over het klimaatplan. Dat meldt minister-president Jan Jambon (N-VA) op Twitter. De Vlaamse ministers zaten sinds vanmorgen 8 uur digitaal samen om een pakket aan maatregelen samen te stellen, waarmee minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zaterdag naar de klimaattop in Glasgow kan vertrekken.
Lees verder

Auto's elektrisch vanaf 2029 en verplichte renovatie vanaf 2023: Vlaamse regering bereikt klimaatakkoord
De Vlaamse regering heeft een klimaatakkoord bereikt. Dat werd bevestigd aan onze redactie. De goedgekeurde maatregelen zijn goed voor een hogere ambitie tegen 2030 en zouden garant staan voor een CO2-reductie met 40 procent. Het gaat onder meer over het verplicht renoveren van huizen, een verbod op aardgas (in nieuwbouwwoningen) en elektrische wagens.
Lees verder

Wereldwijde wijnproductie historisch laag dit jaar
Er is dit jaar erg weinig wijn geproduceerd. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw OIV. De drie Europese wijnlanden bij uitstek, Italië, Spanje en Frankrijk, kregen te maken met ongunstige weersomstandigheden.
Lees verder

Niet-gevaccineerden niet langer welkom in Weense horeca: "De situatie is kritiek"
Het stadsbestuur van Wenen last een reeks nieuwe maatregelen in om de vierde golf van besmettingen in te dijken. Zo mogen niet-gevaccineerden of mensen die nog niet genezen zijn van het virus niet langer binnen in horecazaken of bij contactberoepen.
Lees verder

LIVE. Antwerp-fans ontvangen spelers met vuurwerk en bengaals vuur, match tegen Fenerbahçe straks achter gesloten deuren
• Europa League • Speeldag 4 • Wedstrijd achter gesloten deuren • Antwerp heeft 1 op 9, Fenerbahçe 2 op 9
Lees verder

LIVE. Antwerp-fans ontvangen spelers met vuurwerk en Bengaals vuur, match tegen Fenerbahçe straks achter gesloten deuren
• Europa League • Speeldag 4 • Wedstrijd achter gesloten deuren • Antwerp heeft 1 op 9, Fenerbahçe 2 op 9
Lees verder

LIVE. Genk gaat na aangename én sterke eerste helft met kleine bonus rusten
• Groepsfase Europa League • West Ham won heenmatch met 3-0 • Aftrap: 18u45 • Cegeka Arena
Lees verder

LIVE. Castro-Montes dicht bij de 1-0
• Conference League • AA Gent is mits zege zeker van groepswinst • Aftrap: 18u45 • Ghelamco Arena
Lees verder