Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 november 2021

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion opgepakt bij actie in Wetstraat

HLN
Klimaatactivisten van Extinction Rebellion opgepakt bij actie in Wetstraat
Zo'n tachtig medestanders van de actiegroep Extinctione rebellion hebben zaterdag haltgehouden in de Wetstraat. Letterlijk.
Lees verder

Football Talk. Fellaini bereikt Chinese bekerfinale - Napoli herdenkt jaar na overlijden Maradona met speciale shirts
Napoli zal de komende wedstrijden in de Serie A met de beeltenis van Diego Maradona op haar shirt spelen. Maradona overleed vorig jaar op 25 november. De Argentijn bezorgde Napoli in 1987 en 1990 haar enige twee landstitels. Na zijn dood werd ook het stadion in Napels naar Maradona vernoemd.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Hoe komt Thibau Nys voor de dag op het EK voor beloften in Wijster?
Op de mannen elite is het wachten tot morgen, vandaag gaat het EK veldrijden in Wijster van start met de meisjes junioren (11u), de mannelijke beloften (13u15) en de vrouwen elite (15u). Wie baggert naar de sterrentrui op en rond de VAM-berg in Drenthe? U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

LIVE. Kevin De Bruyne als valse 'negen' tegen Man United, Ronaldo krijgt Greenwood en Fernandes in steun
• Premier League • Aftrap: 13u30 • Old Trafford • Krijgt Kevin De Bruyne een basisplaats?
Lees verder

Festivalgangers AstroWorld getuigen over dramatische avond: "Mensen duwden me zo hard dat ik niet meer kon ademen"
Vrijdag zijn minstens acht mensen om het leven gekomen toen er paniek uitbrak op het muziekfestival AstroWorld in de stad Houston, in de Amerikaanse staat Texas. Honderden festivalgangers raakten bovendien gewond. Getuigen van de dramatische avond vertellen hoe gewelddadig het eraan toeging en hoe de organisatie volgens hen veel te laat ingreep. "Mensen duwden me zo hard dat ik niet meer kon ademen", aldus een festivalganger. "We smeekten de security om ons te helpen, maar het had geen zin", zegt een andere.
Lees verder

Migranten vluchten na noodlanding wegens geveinsde ziekte
De Spaanse politie zoekt minstens negen migranten die uit een vliegtuig zijn gevlucht dat op Mallorca een noodlanding had gemaakt wegens een vermoedelijk geveinsde ziekte. De politie veronderstelt dat het ging om een doelgerichte actie om Spanje illegaal binnen te komen.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Bijna alle Belgen mee in ruime kopgroep, wie grijpt de macht bij de beloften?
Op de mannen elite is het wachten tot morgen, vandaag gaat het EK veldrijden in Wijster van start met de meisjes junioren (11u), de mannelijke beloften (13u15) en de vrouwen elite (15u). Wie baggert naar de sterrentrui op en rond de VAM-berg in Drenthe? U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

Wij kregen rondleiding in gloednieuw trainingscentrum Rode Duivels, CEO Peter Bossaert: "Deze generatie verdient een prijs"
Het nieuwe trainingscentrum van de Rode Duivels is klaar. VTM Nieuws-analist Gilles De Bilde kreeg een rondleiding van CEO Peter Bossaert en bondscoach Roberto Martínez. Achteraf gaf Bossaert ook een uitgebreid interview. "Ja, ik ben wakker geworden met een kater na de Nations League."
Lees verder

Verslavingen, inzinkingen en huilbuien: de schaduwzijde van de succesvolle boyband Five
Hoog bezoek vanavond op het 'Back to the 90s & Nillies'-feest van radiozender MNM. Niemand minder dan de Britse boysband Five haalt z'n beste dansmoves nog eens vanonder het stof op het podium van het Sportpaleis. Sean Conlon (40), J Brown (45), Abs Love (42), Ritchie Neville (42) en Scott Robinson (41) scoorden eind jaren 90 monsterhits in Europa met oorwurmen als 'Slam Dunk (Da Funk)' en 'When The Lights Go Out', al eiste dat succes ook een grote tol. Verschillende groepsleden bezweken onder mentale druk en verslavingen. "Na een optreden zag ik Scott plots in tranen uitbarsten. 'Ik kan dit niet meer volhouden', riep hij."
Lees verder

LIVE. De Bruyne dicht bij 0-2! Man City is baas op Old Trafford
• Premier League • Aftrap: 13u30 • Old Trafford • Kevin De Bruyne staat aan de aftrap
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Net niet voor de Belgen: Kamp is Europees kampioen, Nys en Vandeputte mee op het podium na sprint met drie
Ryan Kamp is de nieuwe Europese kampioen veldrijden bij de beloften. De Nederlander haalde het in een sprint bergop op de VAM-berg van Niels Vandeputte en Thibau Nys. Net niet dus voor de Belgen. Eerder op de dag won Zoë Backstedt de Europese sterrentrui bij de meisjes junioren.
Lees verder

Céleste (59) speelt na 9 jaar zonder seks een rollenspel met een leraar Frans: "Bij elke foute vervoeging van een werkwoord kreeg ik een zweepslagje"
"Hij kwam aanzetten met een lijstje. 'Duid hier eens op aan wat je met mij wil proberen, en wat je helemaal niet wil doen?' vroeg hij. Ik zag dingen staan waar ik nog nooit van had gehoord." Céleste (59) wordt negen jaar geleden verlaten door haar man voor een jongere vrouw. Ze geeft seks op, tot ze het Tinderprofiel van de charismatische leraar Hans (53) tegenkomt. "Ik voelde mijn energie weer ontwaken. Ik geen 58 meer, maar 26 en klaar om hem te pakken."
Lees verder

Organisatie AstroWorld reageert na drama op openingsavond: "Onze harten zijn bij de AstroWorld Festival-familie"
De organisatie van het AstroWorld Festival in het Amerikaanse Houston leeft mee met de nabestaanden van de acht bezoekers die vrijdag in het gedrang zijn overleden. Dat laat het door rapper Travis Scott bedachte evenement zaterdag in een eerste reactie weten.
Lees verder

Meetjeslands koppel opent gastenverblijf in Oostenrijk, maar belandt in nachtmerrie: "Geen vergunning, bouwovertredingen en pak elektriciteitsproblemen"
Sam Van de Velde (36) en Lieve Van Hauwenhuyse (33) uit Lembeke (Kaprijke) openen volgende maand hun gastenverblijf 'Nockalm Lodge' in de Oostenrijkse bergen. Maar zowat alles wat kon fout lopen, liep het voorbije jaar ook fout. Maandagavond zijn ze te zien in 'Ik vertrek uit Vlaanderen' op VTM2. "Als we op voorhand wisten wat we zouden meemaken, hadden we dit gebouw niet gekocht." Het verhaal van een nachtmerrie, met happy end.
Lees verder

LIVE. Man City en De Bruyne laten United op Old Trafford sterretjes zien en gaan met 0-2-voorsprong rusten
• Premier League • Aftrap: 13u30 • Old Trafford • Kevin De Bruyne staat aan de aftrap
Lees verder

BV 24/7. Natalia maakt zich klaar voor 'K2 zoekt K3' en Celine Van Ouytsel geniet van een zalige vakantie
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vijf belangrijke tips om het te maken als professioneel esporter
Een leven als professioneel gamer mag dan wel aanlokkelijk klinken, de realiteit ligt vaak anders. Veel spelers gaan ten onder aan de hoge druk en competitiviteit binnen de industrie. Daarom lijsten we vijf tips op die je kunnen helpen timmeren aan je weg naar de top.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Net niet voor de Belgen: Kamp is Europees kampioen, Nys en Vandeputte mee op podium - Volg nu de wedstrijd bij de vrouwen
Ryan Kamp is de nieuwe Europese kampioen veldrijden bij de beloften. De Nederlander haalde het in een sprint bergop op de VAM-berg van Niels Vandeputte en Thibau Nys. Net niet dus voor de Belgen. Eerder op de dag won Zoë Backstedt de Europese sterrentrui bij de meisjes junioren. Volg in onze liveblog hieronder nu de wedstrijd bij de elite vrouwen.
Lees verder

Wandelaar vindt babylijkje in natuurdomein bij Willebroek
In natuurdomein Broek, in Blaasveld bij Willebroek, heeft een wandelaar zaterdag het levenloze lichaam van een baby aangetroffen. De politie werd meteen op de hoogte gebracht, waarop ook medewerkers van het labo en een wetsgeneesheer ter plaatse gestuurd werden. Het parket buigt zich ook over de zaak en intussen is een onderzoeksrechter gevorderd. Het overlijden wordt als verdacht bestempeld, maar alle pistes blijven voorlopig open.
Lees verder

LIVE. Man City en De Bruyne op weg naar zege op Old Trafford
• Premier League • Aftrap: 13u30 • Old Trafford • Kevin De Bruyne staat aan de aftrap
Lees verder