Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 november 2021

Katja Schuurman en Freek van Noortwijk verbreken relatie

HLN
Katja Schuurman en Freek van Noortwijk verbreken relatie
Katja Schuurman (46) en Freek van Noortwijk zijn uit elkaar. Dat laten de twee met 'onbeschrijfelijk veel pijn in hun harten' vandaag weten op Instagram.
Lees verder

Profvoetbal weer achter gesloten deuren? "Afspraken gemaakt met overheid en experts voor voetbal mét fans, ook met moeilijke herfst in achterhoofd"
Het inperken van massa-events staat op de agenda van het Overlegcomité van de federale en regionale regeringen nu vrijdag: of het profvoetbal weer moet vrezen om hun wedstrijden achter gesloten deuren te houden? De Pro League meent dat het niet zo een vaart zal lopen.
Lees verder

LIVE. Zet Racing Genk een stap naar Europese overwintering in Zagreb?
• Genk telt 4 punten, Zagreb 6 • West Ham koploper met 10 punten, Rapid Wien 4 • Van den Brom: "Spelers vertrouwen geven" • Genk verloor thuis met 0-3 van Kroaten
Lees verder

Gent is zeker van groepswinst in Conference League, wat zijn de Europese scenario's voor Genk en Antwerp?
De Europese voetbalcompetities zijn aan hun vijfde speeldag toe. Tijd om de scenario's bij de hand te nemen. AA Gent is door de verliespartij van Partizan zeker van groepswinst in de Conference League. Wat hebben Genk en Antwerp nodig om door te stoten naar het voorjaar van 2022?
Lees verder

"Op één dag tijd steeg de verkoopprijs 110%": waarom de prijzen van platen de pan uit swingen
Voor de nieuwe plaat van Adele op vinyl moet u straks 40 euro ophoesten. De prijzen van platen swingen de pan uit, en tegelijkertijd kampt de vinylmarkt met enorme vertragingen. "Drie jaar geleden was onze levertermijn acht weken. Nu rekenen we zes maanden." Wat is er aan de hand met het zwarte goud? "Een bewuste poging van de labels om de markt kapot te maken."
Lees verder

Weer verstrengingen op komst: dit waren de absurdste coronaregels tijdens vorige lockdowns
13 maart 2020. Het land ging in lockdown, toen 'voor enkele weken'. We hadden schrik voor dat onbekende longvirus waar in Italië zovelen aan stierven. Maar we pasten ons ook héél snel aan. Geen cafés? Dan sloegen we thuis aan het aperitieven. Geen winkels en geen sportclubs? Wandelen dan maar! In januari kraaiden we massaal victorie, omdat de eerste vaccins er waren. Maar vandaag weten we dat we nog een eindje door te bijten hebben, voor we door die zure appel heen zijn.
Lees verder

Football Talk. Hairemans langer bij KV Mechelen
KV Mechelen heeft het aflopende contract van Geoffry Hairemans (30) verlengd. De spelverdeler zette zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst tot 2025. Hairemans kwam in de zomer van 2019 over van Antwerp. In 71 matchen voor Malinwa zit hij aan 11 goals en 8 assists. "Alles is hier top in Mechelen", aldus Hairemans. "Ze hebben hier iets neergezet en ik voel mij super goed in dat geheel." (ABD)
Lees verder

LIVE. Ugbo ramt de gelijkmaker op slag van rust in doel: Genk en Zagreb pauzeren bij 1-1
• Genk telt 4 punten, Zagreb 6 • West Ham koploper met 10 punten, Rapid Wien 4 • Van den Brom: "Spelers vertrouwen geven" • Genk verloor thuis met 0-3 van Kroaten
Lees verder

Bart De Pauw blijft te zien op Streamz, niet op VRT
De streamingdienst Streamz gaat programma's van of met Bart De Pauw niet uit zijn aanbod halen nu de televisiemaker een celstraf met uitstel heeft gekregen wegens stalking van vijf vrouwen. "De abonnees kunnen zelf kiezen of ze die content willen bekijken of niet", klinkt het.
Lees verder

Dieven slijpen vijf bestelwagens open: voor ruim 120.000 euro aan materiaal gestolen
Twee bedrijven op de kmo-zone aan de Esserstraat in Zwevegem werden woensdagnacht geviseerd door materiaaldieven. Die gebruikten een ongewone techniek om vijf bestelwagens open te breken en vervolgens hun slag te slaan. "Op hun dooie gemak zien we ze bezig, op onze camerabeelden", zeggen de zaakvoersters van het zwaarst getroffen bedrijf, de firma Desauw. "Wraakroepend. Die mannen beseffen niet wat ze ons aandoen."
Lees verder

Dieven slijpen vijf bestelwagens open: voor ruim 120.000 euro aan materiaal gepikt
Twee bedrijven op de KMO-zone aan de Esserstraat in Zwevegem werden woensdagnacht geviseerd door materiaaldieven. Die gebruikten een ongewone techniek om vijf bestelwagens open te breken en vervolgens hun slag te slaan. "Op hun dooie gemak zien we ze bezig, op onze camerabeelden", zeggen de zaakvoersters van het zwaarst getroffen bedrijf, de firma Desauw. "Wraakroepend, die mannen beseffen niet wat ze ons aandoen."
Lees verder

Medewerkers Amazon gaan wereldwijd staken op Black Friday
Werknemers van de Amerikaanse webwinkel Amazon gaan morgen in meerdere landen staken op Black Friday. Dat meldt een samenwerkingsverband van vakbonden wereldwijd. Volgens de Nederlandse vakbond FNV zijn de lonen, werktijden en andere arbeidsvoorwaarden belabberd bij Amazon. Daarnaast is de werkdruk "gigantisch".
Lees verder

LIVE. Alles of niets voor Antwerp in Frankfurt: Priske kiest voor verwachte basiself
• Frankfurt Stadion (21u)
Lees verder

LIVE. AA Gent dankzij nederlaag Partizan al voor aftrap zeker van groepswinst, Vanhaezebrouck roteert
• GSP (21u)
Lees verder

LIVE. Alles ligt nog open in tweede helft, kan Genk broodnodige zege uit de brand slepen in Zagreb?
• Genk telt 4 punten, Zagreb 6 • West Ham koploper met 10 punten, Rapid Wien 4 • Van den Brom: "Spelers vertrouwen geven" • Genk verloor thuis met 0-3 van Kroaten
Lees verder

OVERZICHT. Nachtleven toe, horeca tot middernacht, maar thuis geen regels. Dit ligt op tafel van Overlegcomité
Na een dikke week moet het Overlegcomité alweer het roer omgooien. Het nachtleven gaat hoogstwaarschijnlijk tóch weer op slot en de horeca moet mogelijk al om middernacht sluiten. In de privésfeer wil de politiek zich (nog steeds) niet mengen. Over deze nieuwe maatregelen buigt het Overlegcomité zich morgen.
Lees verder

Red Lions-bondscoach Michel van den Heuvel: "Continuïteit moet ons jarenlang aan de wereldtop houden"
Onze olympische hockeykampioenen moeten dit jaar een allerlaatste keer aan de bak. Morgen en zondag staan ze in een leeg Amstelveens Wagener Stadion tegenover Nederland om de Pro League. "Het zijn de laatste, leuke loodjes van een enorm zwaar jaar", aldus bondscoach Michel van den Heuvel.
Lees verder

Status quo in Kroatië: Genk en Zagreb houden elkaar in evenwicht na bij momenten saaie pot voetbal
Racing Genk en Dinamo Zagreb hebben nog geen afstand van elkaar genomen in de Europa League. Na een bij momenten saaie partij werd het 1-1 in Kroatië. Genk telt nu 5 punten, Dinamo Zagreb heeft er 7. Op de slotspeeldag moet Genk aan de bak tegen hekkensluiter Rapid Wien, Zagreb trekt naar Londen. Alles kan dus nog voor de Limburgers
Lees verder

El Kaouakibi dient nieuw ziektebriefje in tot eind februari (maar verliest nu wel deel van loon)
Voormalig Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi heeft een nieuw ziektebriefje ingediend tot eind februari. Dat wil zeggen dat ze 60 procent loon verliest.
Lees verder

ASSISEN. Tamara Nuijts schuldig aan moord op haar zoontje Ryan (6): "Duizendmaal sorry"
"Probeer te zien hoe ik me voelde." Dat vroeg Tamara Nuijts vanmiddag aan de twaalf juryleden die kort nadien in beraad gingen om over haar lot te beslissen. Haar advocate pleitte dat Nuijts "geen koelbloedige moordenares" is. De volksjury oordeelde vanavond dat Nuijts wel schuldig is aan moord op haar zesjarige zoontje Ryan.
Lees verder