Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 november 2021

Jennifer Lawrence geeft eerste interview in jaren: “Toen de tweede motor van het vliegtuig uitviel, was ik ervan ov...

HLN
Jennifer Lawrence geeft eerste interview in jaren: "Toen de tweede motor van het vliegtuig uitviel, was ik ervan overtuigd dat ik zou sterven"
'The Hunger Games', 'Silver Linings Playbook', 'Joy',... Een paar jaar geleden was ze niet weg te slaan van het grote scherm, maar toen verdween Jennifer Lawrence (31) van het toneel. Tot nu. Vanaf 24 december schittert ze naast Leonardo DiCaprio in de Netflixfilm 'Don't Look Up', en voor de gelegenheid gaf J. Law zich nog eens bloot in een openhartig interview. Gelekte naaktfoto's, haar aanvaring met Harvey Weinstein, dat ze bijna omkwam bij een vliegtuigcrash: de actrice nam geen blad voor de mond. Daarnaast kregen we ook een antwoord op de vraag waar ze al die jaren heeft gezeten: "Eerlijk gezegd was ik mezelf een beetje beu."
Lees verder

Jennifer Lawrence geeft eerste interview in jaren: "Toen de tweede motor van het vliegtuig uitviel, was ik zeker dat ik zou sterven"
'The Hunger Games', 'Silver Linings Playbook', 'Joy'... Een paar jaar geleden was ze niet weg te slaan van het grote scherm, maar toen verdween Jennifer Lawrence (31) van het toneel. Tot nu. Vanaf 24 december schittert ze naast Leonardo DiCaprio in de Netflixfilm 'Don't Look Up', en voor de gelegenheid gaf J. Law zich nog eens bloot in een openhartig interview. Gelekte naaktfoto's, haar aanvaring met Harvey Weinstein, dat ze bijna omkwam bij een vliegtuigcrash: de actrice nam geen blad voor de mond. Daarnaast kregen we ook een antwoord op de vraag waar ze al die jaren heeft gezeten: "Eerlijk gezegd was ik mezelf een beetje beu."
Lees verder

Eerste Airbus A340 landt op Antarctica, expert is kritisch: "En dat op het laatste ongerepte continent"
Begin november is op Antarctica een Airbus A340 geland, met aan boord verschillende wetenschappers én toeristen. Het begin van commerciële vluchten met plezierreizigers, op zoek naar kou en kick? Glacioloog Frank Pattyn (ULB) kan alleen maar hopen van niet: "Antarctica moet vooral van de wetenschap blijven."
Lees verder

Croonen en De Condé zitten in quarantaine en gaan niet mee met Genk naar Zagreb
Carlos Cuesta en Daniel Muñoz moeten geblesseerd verstek geven voor de verplaatsing naar Dinamo Zagreb in de Europa League. Ook Peter Croonen en Dimitri de Condé zijn er niet bij, zij zitten in quarantaine.
Lees verder

Croonen en De Condé niet mee naar Zagreb
Carlos Cuesta en Daniel Muñoz moeten geblesseerd verstek geven voor de verplaatsing naar Dinamo Zagreb in de Europa League. Ook Peter Croonen en Dimitri de Condé zijn er niet bij, zij zitten in quarantaine.
Lees verder

LIVE. Otasowie opvallende naam in Brugse selectie voor CL-clash - Coronazorgen bij Leipzig
Club Brugge staat voor een cruciale week, te beginnen met de levensbelangrijke Champions League-confrontatie van morgen tegen het door corona geteisterde RB Leipzig. Vandaag wordt er nog getraind en zijn er nog persconferenties, maar ook voor het overige nieuws in en rond het Basecamp zit u gebeiteld in deze liveblog!
Lees verder

Na 26 jaar doorbraak in Duitse vermissingszaak: beenderresten van Sonja Engelbrecht gevonden
Eén van de meest mysterieuze vermissingszaken in Duitsland staat op het punt om te worden opgelost. Na een zoektocht van 26 jaar zijn beenderresten gevonden van Sonja Engelbrecht, die in 1995 negentien jaar oud was toen ze verdween.
Lees verder

RB Leipzig komt ondanks verstoorde voorbereiding met vertrouwen aan aftrap: "We maken een heel grote kans om Club te verslaan"
Een pijnlijke nederlaag, coronazorgen en een groepsgesprek. En of de voorbereiding van RB Leipzig, die zijn coach en aanvoerder moet missen, veel gemeen heeft met die van Club Brugge: "Het wordt een héél intensieve wedstrijd. Iets wat zij goed kunnen, maar waarop wij voorbereid zijn", klonk het in Duitsland.
Lees verder

Anderlecht vindt drie speeldagen schorsing voor Raman overdreven, maar vecht sanctie niet aan: RSCA wil signaal sturen naar eigen spelersgroep
Anderlecht moet het drie wedstrijden zonder Benito Raman (27) doen. Paars-wit had de strenge schorsing van de spits kunnen aanvechten, maar de club doet dat bewust niet. RSCA wil een duidelijk signaal sturen richting de selectie, om zo nog meer domme rode kaarten in de toekomst te vermijden.
Lees verder

Wout van Aert toont in 'Wout' zijn truitjescollectie: "Ik heb het WK-pak van Ganna, hij het mijne"
In 'Wout' neemt Wout van Aert de VTM-kijker vanavond mee in zijn imposante truitjesverzameling. Onze landgenoot houdt van heel wat speciale momenten in zijn carrière de shirtjes bij. "Na het WK tijdrijden heb ik met Ganna van truitje gewisseld, dat vond ik een supervet idee."
Lees verder

WHO: "Covid nu grootste doodsoorzaak in Europa, tegen maart meer dan twee miljoen coronadoden"
Hans Kluge, de Belgische directeur voor Europa van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, noemt de coronasituatie "heel ernstig". Volgens de WHO zal Europa tegen maart volgend jaar de kaap van twee miljoen Covid-19-doden bereiken. Kluge roept alle Europese landen op voor een "vaccin-plus"-aanpak te gaan: vaccins inzetten in combinatie met preventieve maatregelen.
Lees verder

Politie zet acties verder na "rampzalig" onderhoud met minister Verlinden: "Haar dossierkennis was bedroevend"
De ontmoeting tussen de politievakbonden en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) over een loonsverhoging en de eindeloopbaanregeling is dinsdagnamiddag op niets uitgedraaid. Het overleg ging rond 15.45 uur van start maar werd amper drie kwartier later alweer afgebroken, volgens de vakbonden die de vergadering als "rampzalig" bestempelen.
Lees verder

VN-gezant voor Libië stapt onverwacht op
De gezant van de Verenigde Naties voor Libië, de Slovaak Jan Kubis, heeft onverwacht ontslag genomen, minder dan een jaar nadat hij de functie op zich had genomen. Dat is vandaag vernomen uit diplomatieke bronnen bij de VN. Er is nog geen officiële reden voor het plotse, onverwachte ontslag, een maand voor de geplande presidentsverkiezingen in het land.
Lees verder

Dochter van allereerste Amerikaan in de ruimte maakt vlucht met Blue Origin
Zestig jaar nadat haar vader Alan Shepard als eerste Amerikaan de ruimte in ging, treedt dochter Laura Shepard Churchley in zijn voetsporen. Op 9 december zal ze één van de zes passagiers zijn bij de derde toeristische ruimtevlucht van Blue Origin.
Lees verder

Vier weken lang algemeen feest- en fuifverbod in Oost-Vlaanderen voor 'niet-professionelen'
Gouverneur Carina Van Cauter grijpt in. Omwille van de stijgende coronacijfers verbiedt ze de komende vier weken alle fuiven en andere gelegenheidsfeesten die niet professioneel omkaderd zijn.
Lees verder

Football Talk. Verlies van 95 miljoen euro voor Spurs - Napoli drie maanden zonder geopereerde Osimhen
De Engelse topclub Tottenham Hotspur heeft vorig seizoen afgesloten met een verlies van 95 miljoen euro (80,2 miljoen pond), zo maakte de club bekend. Het coronavirus is ook hier de grote boosdoener. Vanwege de coronamaatregelen vielen de wedstrijdrecettes immers terug tot 2,3 miljoen euro, tegenover 112,3 miljoen euro een seizoen eerder. Daarnaast werden er nog heel wat andere evenementen geannuleerd, die hadden moeten plaatsvinden in het Tottenham Hotspur Stadium. Dat opende in april 2019 de deuren en kostte de club 1,4 miljard euro.
Lees verder

De klokken van het Belfort moeten zwijgen en kuchen is verboden: EuroMillions houdt hoogst uitzonderlijk eenmalige trekking in Stadhuis van Brugge
Europese primeur voor de stad Brugge: EuroMillions houdt er op vrijdag 3 december een trekking voor een superpot van 130 miljoen euro. Nooit eerder verliet EuroMillions z'n hoogbeveiligde studio in het hoofdkantoor van La Française des Jeux in de buurt van Parijs. En dat gaat gepaard met stevige veiligheidsmaatregelen. "We moesten zelfs een stabiliteitsstudie van de gotische zaal van het Stadhuis laten uitvoeren", zegt Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij.
Lees verder

HET DEBAT. Moet gratis thuisbezorging van pakjes afgeschaft worden? Dit is jullie mening
De arbeidsinspectie viel gisteren binnen bij het postbedrijf PostNL in Mechelen, Wommelgem en Ardooie na journalistiek onderzoek van HLN en 'VTM Nieuws'. Onze journalist Joppe Nuyts ging undercover bij het bedrijf. Dat er wantoestanden zijn bij PostNL zorgt voor weinig verwondering bij experts. Grote spelers willen 'gratis leveren'. Onderaannemers worden uitgebuit en frauderen op hun beurt. Moet gratis thuisbezorging van pakjes afgeschaft worden? Zo denkt u als lezer erover.
Lees verder

Haar stem ging de wereld rond, maar actrice Reagan To mag zelf niet naar 'Squid Game' kijken
De jonge stemactrice Reagan To (10) heeft in een interview bekend dat ze nog geen enkele aflevering van de wereldberoemde serie 'Squid Game' heeft gezien. Toch is zij dé stem achter de iconische pop, Youngshee. "Mijn ouders vinden de serie te gewelddadig", klinkt het.
Lees verder

ASSISEN. "Wanneer al de klasgenootjes van je zoon één na één een ster op zijn kist komen leggen. Dan pas besef je echt..."
Een uur en drie kwartier. Zo lang duurde het getuigenis van Stefan Coemans, de papa van de vermoorde Ryan, vanochtend. Een monoloog, slechts hier een daar onderbroken door een vraag van de tactvolle voorzitter. Een verhaal dat aan de ribben blijft plakken. Een verhaal dat ook verhelderend licht werpt op de persoonlijkheid van de vrouw in de beschuldigdenbank. "Manipulatief en een narcist", vatte zijn broer het kernachtig samen.
Lees verder