Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 november 2021

Jager die papegaai Rambo uit de lucht schoot, moet wapen afgeven: “Dat hij meteen schoot, getuigt van gevaarlijke i...

HLN
Jager die papegaai Rambo uit de lucht schoot, moet wapen afgeven: "Dat hij meteen schoot, getuigt van gevaarlijke ingesteldheid"
Jager Patrick V. zal afscheid moeten nemen van zijn jachtwapen. Daarnaast krijgt hij een boete van 4.000 euro met uitstel en moet hij Joseph Verdyck een schadevergoeding van 7.250 euro betalen. De reden? Op 29 december 2018 schoot hij diens papegaai Rambo dood terwijl het beestje onder toezicht van zijn baasje op een weide aan het rondvliegen was.
Lees verder

Tom Helsen zamelt geld in om te vermijden dat kennis opnieuw in armoede belandt
Tom Helsen (45) laat zijn goed hart zien. De singer-songwriter is een inzamelactie gestart om te voorkomen dat een kennis door een begrafenisfactuur opnieuw in de armoede belandt. De dame in kwestie was eerder al in de armoede terechtgekomen door de hoge factuur van de begrafenis van haar eerste man. Nu die schulden afbetaald zijn, is ook haar nieuwe partner overleden. "Ik wil niet dat ze weer dezelfde miserie meemaakt", vertelt Helsen aan VRT NWS.
Lees verder

HET DEBAT. Moet het coronavaccin verplicht worden voor iedereen?
Het debat over de verplichte vaccinatie voor de hele bevolking barst los. Woensdag ligt het voorstel voor het eerst ook op tafel van het Overlegcomité. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is alvast voorstander. Wat denk jij? Moet de vaccinatie tegen het coronavirus verplicht worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts en politici ervan vinden.
Lees verder

ASSISEN. Beschuldigde blijft beweren dat hij op het toilet zat toen Pascal (40) het hoofd werd ingeslagen: "Toen ik buitenkwam, lag hij op de grond"
Drie mannen en zeker één van hen had een Arabisch accent. Volgens Ramzes Takaev (48) zijn zij de échte moordenaars van de Kortrijkse drugsdealer Pascal Bauwens (40). De Russische Izegemnaar bleef ook tijdens z'n verhoor in het Brugse assisenhof bij hoog en laag beweren dat hij op het toilet zat toen Bauwens het hoofd werd ingeslagen. Ijzig kalm en schijnbaar zonder enige emotie. "Ik hoorde een agressief gesprek en toen ik buitenkwam lag Pascal op de grond."
Lees verder

Geen tekort aan kerstkalkoenen in Verenigd Koninkrijk: "Kerstmis is gered"
Er zal tijdens kerst geen tekort aan kalkoenen zijn in het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt de sectororganisatie BPC (British Poultry Council). Kalkoen geldt als dé kerstmaaltijd voor de Britten. De voorbije maanden werd er echter gevreesd voor tekorten. Volgens BPC-vertegenwoordiger Richard Griffiths zal iedereen die dat wil een kalkoen kunnen kopen, al verwacht hij wel minder keuze dan andere jaren. "De productie werd gestroomlijnd en de variëteiten beperkt", klinkt het.
Lees verder

Scoort deze Disney+-serie met Selena Gomez nog beter dan 'Squid Game'?
De Netflix-serie 'Squid Game' was al een daverend succes, maar het lijkt erop dat de nieuwe Disney+-serie 'Only Murders In The Building', met Selena Gomez (29) in de hoofdrol, dat record gaat verpulveren. Momenteel is de nieuwe serie de best beoordeelde op de grootste filmrecensiewebsites.
Lees verder

Vakbonden hekelen "buitenproportioneel" gebruik van dagcontracten voor interimmers
Het gebruik van dagcontracten voor interimmers heeft de voorbije jaren onaanvaardbare proporties aangenomen en moet dringend aan banden worden gelegd. Dat zeggen de vakbonden maandag in een gezamenlijke mededeling met het oog op onderhandelingen tussen de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad.
Lees verder

Goed voor een half miljoen likes, maar amper te bespeuren: wie is de mysterieuze echtgenoot van Dolly Parton?
Dolly Parton heeft een zeldzame foto van haar man op Instagram gedeeld. De 75-jarige countryzangeres en Carl Thomas Dean (79) zijn al meer dan 55 jaar getrouwd, maar de twee hebben nooit te koop gelopen met hun huwelijk. Sterker: het is de allereerste keer dat haar wederhelft op sociale media verschijnt. Wie is nu die man en waarom zien we hem nooit? Wij zochten het voor u uit.
Lees verder

Okapi Aalst na heisa rond Zwarte Piet: "We betreuren de polemiek. Zwarte Piet heeft niks met racisme te maken"
Basketter Jean-Marc Mwema van de Antwerp Giants haalde via Instagram afgelopen weekend hard uit naar Okapi Aalst, dat Zwarte Pieten liet opdraven als chearleader. Hij noemde de blackface walgelijk. Okapi Aalst zegt deze ochtend in een statement op haar sociale media de heisa te betreuren.
Lees verder

Kreeft, geroosterde kalkoen en pudding: dit is het kerstdiner van de Britse royals
Nu de feestdagen dichterbij komen, beginnen heel wat mensen te dromen over hun kerstdiner. Ook de Britse royals hebben weer een rijk gevulde maaltijd op het menu staan. De voormalige paleis-chef Darren McGardy verzorgde jarenlang het kerstdiner van de koninklijke familie. "De Queen voorziet ook kalkoenen voor haar personeel, zodat ook zij kunnen smullen op de feestdag."
Lees verder

Europese buitenlandministers verscherpen sanctieregime tegen Minsk
De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie hebben maandag de lijst met criteria uitgebreid op basis waarvan sancties getroffen kunnen worden tegen het regime van de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko. Concreet zullen nu ook personen en organisaties die actief meewerken aan de illegale overschrijding van de Europese buitengrens door migranten gesanctioneerd kunnen worden.
Lees verder

Hackers kraken e-mailsysteem FBI en versturen duizenden valse berichten
De FBI kraken, je moet het maar doen. Hackers zijn er zaterdag toch in geslaagd, gedeeltelijk dan. Ze konden binnendringen in een extern e-mailsysteem van de FBI en verzonden van daaruit valse waarschuwingen voor cyberaanvallen naar mogelijk duizenden bestemmelingen.
Lees verder

Experts willen zaalsporten opschorten, ook opnieuw minder fans bij wedstrijden buiten?
Worden indoor contactsporten opgeschort? Le Soir kon het advies van expertengroep GEMS, die de overheid adviseert, reeds inkijken en zag dat het ervoor pleit om indooractiviteiten waarbij afstand en het dragen van mondmaskers niet kunnen gegarandeerd worden voor 3 à 4 weken op te schorten. Woensdag komt het Overlegcomité bijeen om formeel over eventuele nieuwe maatregelen te beslissen.
Lees verder

Experts willen zaalsporten opschorten, ook weer minder fans bij wedstrijden buiten? Vlaamse Sportfederatie roept op tot overleg
Worden indoor contactsporten opgeschort? Le Soir kon het advies van expertengroep GEMS, die de overheid adviseert, reeds inkijken en zag dat het ervoor pleit om indooractiviteiten waarbij afstand en het dragen van mondmaskers niet kunnen gegarandeerd worden voor 3 à 4 weken op te schorten. Woensdag komt het Overlegcomité bijeen om formeel over eventuele nieuwe maatregelen te beslissen.
Lees verder

Het is Courtois menens met Israëlisch model: voor zijn 'Pikachu' leert de doelman zelfs Hebreeuws
Zij noemt hem 'mijn leven', hij noemt haar 'Pikachu' en voegt er in het Hebreeuws aan toe dat hij erg op haar gesteld is. Toen Mishel Gerzig (24), model uit Eilat, tijdens een recente fotoshoot voor het lingeriemerk 'Fix' even videobelde met Thibaut Courtois (29), vierde de liefde duidelijk hoogtij. Aan ONE, medium uit Israël, vertelt Gerzig zelfs dat Courtois al een mondje Hebreeuws praat en de taal reeds wat kan lezen. "Ik denk dat hij sneller Hebreeuws zal praten dan ik Spaans", zegt Gerzig.
Lees verder

Chauffeur sluit man op in taxi en voorkomt mogelijk bloedbad in Liverpool
Lokale autoriteiten en Britse media komen met iets meer informatie naar buiten over wat er gisteren is gebeurd in Liverpool. Daar ontplofte zondagochtend een auto aan een ziekenhuis, met één dode en een gewonde tot gevolg. Drie verdachten werden later opgepakt voor mogelijke terreurfeiten. Nu blijkt dat een taxichauffeur mogelijk een grote aanslag in de stad heeft verijdeld door zijn passagier, die met een bom in zijn taxi was ingestapt, op te sluiten in de auto.
Lees verder

LIVE. Geen Hazard op training deze ochtend, reist Eden niet mee af naar Wales? - Ook Denayer niet, wel Praet
Qatar 2022 is binnen, maar in Wales wacht de Rode Duivels nog een lastige avond om de WK-kwalificatie af te sluiten. De Welshmen van Gareth Bale liggen in de pole voor de tweede plaats in de poule om zo via de barrages nog naar Qatar te kunnen. Deze ochtend werkten de Duivels een laatste training af voor het vertrek naar Cardiff, waar deze avond Axel Witsel en bondscoach Roberto Martínez een persconferentie geven. Volg het hier live.
Lees verder

LIVE. Eden Hazard reist niet mee naar Wales - Ook Mignolet en Denayer ontbraken op training
Qatar 2022 is binnen, maar in Wales wacht de Rode Duivels nog een lastige avond om de WK-kwalificatie af te sluiten. De Welshmen van Gareth Bale liggen in de pole voor de tweede plaats in de poule om zo via de barrages nog naar het WK te kunnen. Deze ochtend werkten de Duivels een laatste training af voor het vertrek naar Cardiff, waar deze avond Axel Witsel en bondscoach Roberto Martínez een persconferentie geven. Volg het hier live.
Lees verder

Woonexpert ziet Spaans tweede verblijf volop veranderen: "Luxe-appartementen en grotere terrassen zijn populair vanwege de grondschaarste"
Als gevolg van corona, grondschaarste en strengere normen waait er een nieuwe wind op de vastgoedmarkt aan de populaire Costa Blanca. "Projectontwikkelaars voorzien in grotere terrassen, bouwen appartementen die niet moeten onderdoen voor villa's en zetten meer in op energiezuinigheid", stelde onze woonexpert Björn Cocquyt vast tijdens een bezoek ter plaatse. Bij elke trend tipt hij een voorbeeldproject.
Lees verder

Woonexpert ziet Spaans tweede verblijf volop veranderen door grondschaarste: "Luxe-appartementen en grotere terrassen zijn populair"
Elke 2,5 uur koopt een Belg een tweede verblijf in Spanje. Als gevolg van corona, grondschaarste en strengere normen waait er wel een nieuwe wind op de vastgoedmarkt, vooral aan de populaire Costa Blanca. "Projectontwikkelaars voorzien in grotere terrassen, bouwen appartementen die niet moeten onderdoen voor villa's en zetten meer in op energiezuinigheid", stelde onze woonexpert Björn Cocquyt vast tijdens een bezoek ter plaatse. Bij elke trend tipt hij een voorbeeldproject.
Lees verder