Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 november 2021

INTERVIEW. Beweging.net gaat ook samenwerken met Groen en Vooruit: “Meer macht? Wij zijn ook een cadeau voor politi...

HLN
INTERVIEW. Beweging.net gaat ook samenwerken met Groen en Vooruit: "Meer macht? Wij zijn ook een cadeau voor politici"
Nu CD&V steeds kleiner wordt, zwaait de machtige christelijke zuil haar poorten open naar andere partijen. Zo gaat Beweging.net intenser samenwerken met Groen en Vooruit. "Uiteraard willen wij zoveel mogelijk impact. Maar wij zijn ook een cadeau voor politici, die zich aan onze bron kunnen laven", aldus voorzitter Peter Wouters, die openlijk vertelt over zijn nieuwe strategie en de rol van Beweging.net achter de schermen. "Dat u straks uw kind zelf kan leren autorijden is dankzij ons. Bij elke regeringsvorming wil Open Vld dat afschaffen, maar wij houden dat al jaren succesvol tegen."
Lees verder

Ralf Rangnick wordt interim manager bij Manchester United
Behoudens verrassingen zit Ralf Rangnick (63) tot het einde van het seizoen in de dug-out van Manchester United. De Duitser volgt ad interim de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer op.
Lees verder

Directeur Sportpaleis over eventuele extra maatregelen: "Boos en verontwaardigd"
Jan Van Esbroeck, directeur van het Sportpaleis, heeft zich uitgelaten over de extra coronamaatregelen die er mogelijk komen: "Wij zijn niet het probleem, dat ligt volgens mij ergens anders. Ik snap de perceptie dat er veel mensen samenzitten, maar ze zitten in een veilige en gecontroleerde omgeving samen."
Lees verder

De Lijn moet ritten schrappen door corona-uitval
Bij De Lijn kunnen momenteel niet alle ritten gereden worden omdat veel chauffeurs uitvallen door ziekte of quarantaine. Dat meldt de openbaarvervoermaatschappij donderdag in een persbericht. De Lijn verwacht dat deze situatie nog een tijdje zal aanhouden.
Lees verder

Sam Neill krijgt hoofdrol in Australische remake 'De Twaalf'
'Jurassic Park'-acteur Sam Neill (74) heeft een hoofdrol gekregen in 'The Twelve', een Australische remake van Eén-reeks 'De Twaalf'. Dat schrijft Deadline.
Lees verder

PORTRET. Ralf Rangnick, de invloedrijkste Duitse voetbalgoeroe die ooit bijna bij de Duivels zat en nu als interimaris Man United uit het slop moet halen
Bij de KBVB lag zijn naam in 2016 in de balans met die van Roberto Martínez. Vandaag zitten vijf van zijn apostelen op de bank in de Champions League. Toptrainers Thomas Tuchel (Chelsea), Julian Nagelsmann (Bayern), Marco Rose (Dortmund) en co delen een inspirator. Een kijkdag op de school van Ralf Rangnick, de Duitse hogepriester die Red Bull Leipzig op de kaart zette en nu als interim bij Man United aan de slag kan. Met fragmenten uit een voetbalevangelie dat ook in Oostende wordt uitgedragen.
Lees verder

Snelheid van steps in heel Parijs beperkt tot 10 kilometer per uur
In Parijs wordt vanaf december de snelheid van de elektrische step voortaan automatisch beperkt tot 10 kilometer per uur. Dat heeft het stadsbestuur donderdag aangekondigd. Die maatregel geldt voor heel Parijs, behalve op grote verbindingswegen.
Lees verder

Londenaar krijgt eerste 3D-geprinte oog ter wereld
Een Londense patiënt krijgt donderdag als eerste ter wereld een 3D-geprint protheseoog geïmplanteerd. Dat meldt het Moorfields Biomedical Research Centre in een mededeling.
Lees verder

LIVE. Van den Brom gooit basisopstelling dan toch door elkaar tegen Zagreb: Onuachu, Thorstvedt en Lucumi op de bank
• Genk telt 4 punten, Zagreb 6 • West Ham koploper met 10 punten, Rapid Wien 4 • Van den Brom: "Spelers vertrouwen geven" • Genk verloor thuis met 0-3 van Kroaten
Lees verder

Overleg over noodcentrales levert engagementen op: "Men is zich bewust van het probleem"
De vakbonden en het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) hebben donderdag overlegd over de noodcentrales, waar het personeel deze week spontane acties is begonnen uit protest tegen de werkdruk. Volgens de bonden zijn een aantal oplossingen in zicht.
Lees verder

Van Steenbrugge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse 'euthanasie-arts' niet terug aan het werk mag
Afgelopen weekend werd een Gentse arts van het Jan Palfijnziekenhuis gearresteerd nadat hij een onrechtmatige euthanasie bij een bejaarde patiënt zou hebben gepleegd. Maandag werd hij na verhoor vrijgelaten, maar het ziekenhuis heeft de arts voor onbepaalde tijd geschorst. Als het Jan Palfijnziekenhuis tegen vanavond niet terugkomt op de schorsing, spant advocaat Walter Van Steenbrugge morgen een kortgeding aan. "Ik zou liefst hebben dat ze zelf inzien dat ze heel zwaar in de fout zijn gegaan", stelt hij.
Lees verder

Advocaat dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse arts die gearresteerd werd na onrechtmatige euthanasie niet terug aan het werk mag
Afgelopen weekend werd een Gentse arts van het Jan Palfijnziekenhuis gearresteerd nadat hij een onrechtmatige euthanasie bij een bejaarde patiënt zou hebben gepleegd. Maandag werd hij na verhoor vrijgelaten, maar het ziekenhuis heeft de arts voor onbepaalde tijd geschorst. Als het Jan Palfijnziekenhuis tegen vanavond niet terugkomt op de schorsing, spant advocaat Walter Van Steenbrugge morgen een kortgeding aan. "Ik zou liefst hebben dat ze zelf inzien dat ze heel zwaar in de fout zijn gegaan", stelt hij.
Lees verder

Georges Leekens, ex-coach van Club Brugge en Clement, kruipt in het hoofd van de Club-trainer én verdedigt hem: "Dit is Guardiola ook al overkomen"
Waarom? Waarom plots met drie achterin? Met Van Der Brempt en Sowah in de ploeg en Vormer én Rits op de bank? Waarom twee jongens achter diepe spits Dost? Wat ging er woensdagavond door het hoofd van Philippe Clement? Wie beter dan Georges Leekens (72) om in de huid van de Club Brugge-trainer te kijken? De ex-trainer van blauw-zwart was bij de Rode Duivels ook coach van Clement, die daarna ook in Leekens' technische staf zat bij Club. "Philippe is op een tegenstander gebotst waarbij alles lukte."
Lees verder

Risicopatiënt Bert (43) schrijft open brief aan niet-gevaccineerden: "Verplichte vaccinatie is de enige weg uit dit moeras"
Bert Begein (43), een in Izegem en omstreken bekend gezicht, is sinds hij 34 jaar geleden bij een verkeersongeval betrokken raakte volledig verlamd en moet met beademing door het leven gaan. Omdat het met de coronacijfers opnieuw de verkeerde kant uitgaat, kroop hij in zijn pen en hekelt hij in een open brief mensen die zich nog niet hebben laten vaccineren. Hij pleit meteen ook voor een verplichte vaccinatie.
Lees verder

LIVE. Van den Brom gooit basisopstelling dan toch door elkaar tegen Zagreb: Thorstvedt en Lucumi op de bank, zieke Onuachu ontbreekt
• Genk telt 4 punten, Zagreb 6 • West Ham koploper met 10 punten, Rapid Wien 4 • Van den Brom: "Spelers vertrouwen geven" • Genk verloor thuis met 0-3 van Kroaten
Lees verder

Discussie rond moederschapsrust gemeenteraadslid baart Open Vld zorgen: vier leden stappen uit lokaal bestuur in Tremelo: "Dit was de druppel"
Het was een turbulente week voor oppositiepartij Open Vld Tremelo. Gemeenteraadslid Elynn Van Uffel gaf begin deze week te kennen verder te willen zetelen als onafhankelijke. Op die beslissing kwam ze later terug, om dan uiteindelijk uit het lokaal bestuur te stappen. In haar kielzog volgden nog drie andere gemeenteraadsleden.
Lees verder

Elise Mertens zet punt achter samenwerking met dubbelpartner Su-Wei Hsieh
Ondanks een Wimbledon-titel en een finale op de WTA Finals in Guadalajara vorige week stopt Elise Mertens de samenwerking met Su-Wei Hsieh. Volgend jaar vormt ze een dubbelduo met de Russin Veronika Kudermetova.
Lees verder

"Toppleiter lekt met de glimlach info uit drugsdossier": procureur vordert 18 maanden celstraf
Advocaat Pol Vandemeulebroucke (57) heeft volgens de procureur maandenlang informatie gelekt uit een drugszaak van 443 kg cocaïne. Hij speelde de geheime info door aan zijn goede vriend en drugscrimineel Dis (60), naar wie de speurders toen volop op zoek waren. De procureur vordert 18 maanden celstraf tegen Vandemeulebroucke. Een nieuwe veroordeling kan de doodsteek worden voor de Antwerpse advocaat die al jaren een doorn in het oog is van politie en gerecht.
Lees verder

"Zwijg over mijn vriend, dan hoef je geen ereloon te betalen": toppleiter Pol Vandemeulebroucke riskeert 18 maanden cel voor lekken van informatie in drugsdossier
Advocaat Pol Vandemeulebroucke (57) heeft volgens de procureur maandenlang informatie gelekt uit een drugszaak van 443 kg cocaïne. Hij speelde de geheime info door aan zijn goede vriend en drugscrimineel Dis (60), naar wie de speurders toen volop op zoek waren. De procureur vordert 18 maanden celstraf tegen Vandemeulebroucke. Een nieuwe veroordeling kan de doodsteek worden voor de Antwerpse advocaat die al jaren een doorn in het oog van politie en gerecht is.
Lees verder

Advies van experten voor onderwijs: mondmaskers vanaf derde leerjaar, activiteiten buiten klas geschrapt
De Risk Management Group (RMG) heeft een reeks maatregelen geadviseerd om de verspreiding van het coronavirus in het onderwijs te beperken. Uiteraard kan de politieke wereld daarover nog anders beslissen. Zo zouden coronacommissaris Pedro Facon en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) sowieso het onderwijs willen vrijwaren van harde maatregelen.
Lees verder