Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 november 2021

Herenthout: Volksrestaurant najaar 2021

Herenthout
Volksrestaurant najaar 2021
We merken dat het concept van het Volksrestaurant in de smaak valt bij de bezoekers. Daarom zullen we dit met plezier ook in het najaar verder organiseren. Wie echt kan genieten van eten, geniet ook meer van het leven. Niets is leuker dan dat in goed gezelschap van anderen te doen. We werken steeds samen met verschillende lokale traiteurs. Zo is de smaak van het menu steeds anders.
Lees verder

Kempenaars gezocht voor werkateliers over mobiliteitsvisie
Vervoerregio Kempen is op zoek naar Kempenaars om samen vorm te geven aan oplossingen waarmee we in de toekomst minder afhankelijk zijn van de wagen. Wat is er nodig zodat we ons hier meer te voet, met de fiets of het openbaar vervoer verplaatsen? Tijdens een viertal bijeenkomsten denken we daar samen over na. Kan je er maar een paar keer bij zijn? Ook goed, want elk idee telt.
Lees verder

Winterwandelingen
Kempens Karakter organiseert samen met 10 gemeenten opnieuw een reeks fijne winterwandelingen. Van november 2021 tot maart 2022 staan er een aantal tochten op het programma in de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. Warm ingeduffeld ontdekt de wandelaar bevroren vennen, statige dreven en stille bossen.
Lees verder

Batterijen zijn waardevol. Haal er het maximum uit!
Een batterij is niet altijd helemaal leeg. Vaak kan je batterijen die niet meer werken in een toestel dat veel spanning vraagt, nog wel een tijdje gebruiken in een ander toestel. Test dus even of je batterij echt helemaal leeg is voor je ze naar een Bebat inzamelpunt brengt. Je kan dit thuis zelf makkelijk testen met een voltmeter of een speciale batterijtester.
Lees verder