Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 november 2021

Herenthout: Help ons bij het inrichten van een hondenspeelweide

Herenthout
Help ons bij het inrichten van een hondenspeelweide
Het lokaal bestuur wil aan sportcomplex 't Kapelleke een hondenspeelweide inrichten. Om dit zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de baasjes, zijn we op zoek naar hondenliefhebbers en eigenaars met ervaring op dit vlak. Heb jij een goede visie op hoe de ideale hondenspeelweide eruit moet zien en zie je het wel zitten om creatief mee na te denken over de invulling? Stel je dan kandidaat via milieudienst@herenthout.be en werk mee aan het ontwerp van de hondenspeelweide.
Lees verder

Wil je mensen helpen om energie te besparen of hun woning te renoveren? Word vrijwillig energiemeester!
Heb jij zin om gezinnen te ondersteunen met het slimmer omgaan met energie? Wil jij gezinnen helpen om een halt toe te roepen aan hun stijgende energiefactuur? Word dan vrijwillig energiemeester in je eigen gemeente! Zo ga je mee als één van de HUISdokters gezinnen begeleiden die thuis energie willen besparen, maar zelf niet weten hoe ze hieraan moeten beginnen.
Lees verder

Vacature | Begeleider Kinderopvang
Lokaal bestuur Herenthout is op zoek naar een Begeleider voor de kinderopvang. Buitenschoolse kinderopvang vandaag betekent meer dan het opvangen en verzorgen van kinderen alleen. Het is een plaats waar kinderen zich thuis kunnen voelen en zich optimaal kunnen ontplooien. Een plaats ook waar ouders elkaar ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Solliciteer voor 12 december.
Lees verder

Ophokplicht Pluimvee sinds 15 november
In de gemeente Schilde, provincie Antwerpen is bij een wilde gans het vogelgriepvirus vastgesteld. Minister van Landbouw David Clarinval nam daarom, op aanraden van het FAVV, de beslissing om de basismaatregelen vanaf 15 november te verstrengen om het pluimvee beter te beschermen.
Lees verder