Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 november 2021

Gemeente Mol: Vanaf 15 november ophok- of afschermingsplicht voor alle pluimvee en vogels

Vanaf 15 november ophok- of afschermingsplicht voor alle pluimvee en vogels

Vanaf maandag 15 november geldt een algemene ophok- of afschermingsplicht voor alle vogels en pluimvee. Wie als particulier of professionele pluimveehouder kippen heeft, moet deze dieren ophokken of afschermen met netten. Het eten van eigen eieren of kippenvlees vormt geen enkel gevaar. De verplichting geldt ook voor particuliere of professionele houders van siervogels en duivenmelkers. Het gemeentebestuur roept alle inwoners op om zich strikt aan de regels te houden. Deze maatregelen hebben geen impact op de organisatie van onze wekelijkse dieren- en boerenmarkt.

Lees verder

MONA zoekt jonge scenarioschrijvers en creatieve cineasten voor filmwedstrijd

Dit najaar start MONA (Mols Overleg Nucleair Afval) met een nieuw project voor jonge vrijwilligers. MONA gaat op zoek naar goede scenarioschrijvers en creatieve cineasten die een filmpje willen maken over het Molse Overleg rond de berging van nucleair afval. Door deel te nemen aan de filmwedstrijd, kunnen jongeren bovendien hun vereniging financieel steunen. Inschrijven kan tot 1 december 2021. Het inschrijvingsformulier en wedstrijdreglement vind je op www.monavzw.be (zie zichtbaarheidscampagne).

Lees verder

Kerstgeb(e)uren: ook in 2021 gaan we op zoek naar de mooiste kerststraat

Ook dit jaar gaan we op zoek naar de mooist versierde kerststraat in onze gemeente. Sla samen met je buren de handen in elkaar en zorg voor creatieve versieringen van je huis en voortuin! Maak het extra sfeervol met z'n allen en ga voor de titel van 'Kerstgeb(e)uren: De mooiste kerststraat van Mol 2021'. Overtuig je buren met de warmmaakfolder en schrijf je straat in voor 10 december via www.visitmol.be/kerstgebeuren.

Lees verder

Het Jakob Smitsmuseum pakt uit! Beleef dit najaar tal van nieuwigheden

Het Jakob Smitsmuseum pakt uit! En hoe?! Dit najaar valt er weer van alles te beleven. Tal van nieuwigheden passeren er de revue waaronder de expo 'Uitgepakt!', een gloednieuw museumspel voor kinderen, een audioguide met Guy Mortier, voorproeven van het kinderboek 'Jacquot en de lichtzoeker', een nieuwe catalogus én een nieuwe website. Beleef het allemaal! Het museumteam heet je alvast van harte welkom.

Lees verder