Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 november 2021

Gemeente Mol: “Overal is de druk hoog, iedereen gaat tot het uiterste”

"Overal is de druk hoog, iedereen gaat tot het uiterste"

Ziekenhuis, huisartsen, lokaal contactonderzoek, testcentrum, scholen, CLB, woonzorgcentra,… Elke schakel in onze lokale ketting staat op dit moment onder grote druk, maar gaat tot het uiterste om deze coronacrisis de baas te blijven. De ongeziene piek in besmettingscijfers leidt tot grote aantallen hoogrisicocontacten, met bijhorende nood aan testcapaciteit en quarantaines. Jammer genoeg zijn de beschikbare mensen en middelen niet onbeperkt. Bovendien wordt ook de ketting zelf geconfronteerd met uitval door ziekte en quarantaine. We vragen dan ook van iedereen begrip wanneer de wachttijd ergens oploopt. Het vaccinatiecentrum komt op kruissnelheid om de extra prik zo snel mogelijk te plaatsen. Elke 65-plusser die verschijnt in de Vlaamse uitnodigingsdatabank, ontvangt zo snel mogelijk zijn of haar uitnodiging met voorstel van prikmoment.

Lees verder

Beschik je over een budgetmeter gas? Vraag minimale levering gas aan

Inwoners die over een budgetmeter gas beschikken, kunnen net als de vorige jaren het toekennen van een minimale levering gas aanvragen. Contacteer hiervoor het intake team van de sociale dienst via 014 33 16 00 of je eigen maatschappelijk werker. De maatschappelijk werker onderzoekt je financiële en sociale situatie en bespreekt met jou de mogelijkheden. Ook als je geen klant bent bij de sociale dienst, kan je een minimale levering gas krijgen.

Lees verder

Scholengemeenschap TROTS zoekt dringend leerkrachten voor lagere scholen

Onderwijzers, kleuteronderwijzers, paramedisch personeel of mensen met minstens een bachelordiploma en feeling met het onderwijs zijn meer dan welkom in het gemeentelijk onderwijs! Ben je nog (deels) beschikbaar en wil je onze scholen mee uit de nood helpen door voor de klas te staan? Aarzel dan niet om zo snel mogelijk een mailtje te sturen met kandidatuur en cv naar directie.gbsmozawiek@gemeentemol.be of directie.gbsklimop@gemeentemol.be. Een gedreven en enthousiast leerkrachtenteam zit op jullie te wachten!

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt halftijdse poetsmedewerkers

Het gemeentebestuur zoekt vier halftijdse poetsmedewerkers voor een contract van onbepaalde duur in niveau D. Interesse? Solliciteren kan tot en met 19 december 2021 via het online sollicitatieformulier. Meer info vind je op www.gemeentemol.be/vacatures.

 

Lees verder