Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 november 2021

Gemeente Mol: Mol wint Armoedeprijs 2021 en 10.000 euro om verder de strijd aan te gaan

Mol wint Armoedeprijs 2021 en 10.000 euro om verder de strijd aan te gaan

Onze gemeente sleept trots de Armoedeprijs 2021 in de wacht! Onze strijd tegen armoede op onze scholen - waarbij één maatschappelijk werker van de sociale dienst fungeert als aanspreekpunt - wordt beschouwd als een grote meerwaarde om gelijke onderwijskansen te stimuleren. Deze Federale Prijs Armoedebestrijding is een prachtige bekroning op ons werk. Het levert een cheque van 10.000 euro op die we opnieuw investeren in de strijd tegen armoede.

Lees verder

Weekprogramma woonzorgcentrum Ten Hove 22 - 26 november

Onze zorgmedewerkers zorgen wekelijks voor een uitgebreid activiteitenaanbod voor de bewoners. Het nieuwe weekaanbod kan je hier vinden.

Lees verder

Carolus Reizen wint Molse Kei, ook prijzen voor Beer4Nature en Eddy Schellekens

Touroperator Carolus Reizen wint de Molse Kei 2021. Deze prijs van Unizo Mol bekroont jaarlijks een lokale onderneming die onze gemeente in de ruime regio op de kaart zet. Carolus Reizen behoort tot Vlaanderens grootste autocarbedrijven. Het bedrijf telt klanten in heel Vlaanderen en specialiseert zich in skireizen, citytrips en daguitstappen.

Lees verder

Onze kapelletjes in de kijker! Waardevol Mols erfgoed opgelijst in nieuw rapport

Wist je dat we maar liefst 87 kapelletjes in onze gemeente tellen? En dat we 15 daarvan als uniek, waardevol en absoluut te beschermen bestempelen? Deze cijfers komen uit een recent onderzoek van onze dienst erfgoed, in samenwerking met de Kamer voor Heemkunde en regionale erfgoedpartner Stuifzand. Het onderzoek toont aan dat de kapellen een belangrijk onderdeel vormen van ons lokaal erfgoed. Daarom geven we ze vanaf nu ook een prominente plaats op onze website. Via www.gemeentemol.be/kapelletjes vind je alle kapellen terug. Neem zeker eens een kijkje! Wedden dat je er nog nieuwe ontdekt?

Lees verder