Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 november 2021

Gemeente Mol: Gompel Hoeve, gedeelte langs Zuiderring, twee weken afgesloten vanaf 19 november

Gompel Hoeve, gedeelte langs Zuiderring, twee weken afgesloten vanaf 19 november

Vanaf vrijdag 19 november is Gompel Hoeve, het gedeelte dat parallel loopt met de Zuiderring, twee weken afgesloten voor alle verkeer. Gompel Hoeve is nog wel bereikbaar via de andere toegang, ook gelegen langs de Gompelbaan. De maatregelen zijn nodig omdat een aannemer in opdracht van het gemeentebestuur op dit gedeelte van Gompel Hoeve wegenwerken uitvoert. Deze werken omvatten het vernieuwen van de kantstrook en het wegdek.

Lees verder

Sinterklaaspremie voor kinderen tot 10 jaar met recht op vrijetijdskorting

Gezinnen met kinderen tussen 0 en 10 jaar (geboren vanaf 1-1-2010) die recht hebben op de vrijetijdskorting, ontvangen van het gemeentebestuur een sinterklaaspremie van 45 euro. De betrokken gezinnen worden persoonlijk geïnformeerd door hun maatschappelijk werker. Ben je niet gekend op de sociale dienst, maar denk je in aanmerking te komen? Bekijk dan de voorwaarden en contacteer de sociale dienst voor 5 december op het nummer 014 33 16 00 of socialedienst@gemeentemol.be.

Lees verder

250 schapen van Kemp vzw begrazen oevers Kanaalplas van 19 tot 23 november

Vanaf vrijdag 19 tot dinsdag 23 november zorgt een kudde van maar liefst 250 schapen weer voor mooie taferelen langs de oevers van de Kanaalplas. Kemp vzw zet in opdracht van het gemeentebestuur de kudde in om de oevers van de Kanaalplas af te grazen. Een belevenis op zich en een unieke kans om echte Kempische heideschapen samen met de herder en zijn hond aan het werk te zien.

Lees verder

Rooien bomen en struiken boven ondergrondse pijpleiding in Gompel, Rauw en Wezel

Vanaf maandag 22 november start de Nationale Maatschappij van Pijpleidingen (NMP) met het rooien van bomen en struiken boven de Nitraco pijpleiding N2 Lommel-Beringen. De pijpleiding doorkruist de gehuchten Gompel, Rauw en Wezel en sluit bedrijven aan om petrochemische producten te ontvangen. Tijdens het rooien wordt boven de pijpleiding een strook van 3 meter breed vrijgemaakt. Dit is nodig om de veiligheid en zichtbaarheid van de leiding te garanderen en interventies mogelijk maken.

Lees verder