Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 november 2021

Gemeente Boom: Doe jij mee met de Sinterklaaszoektocht?

Doe jij mee met de Sinterklaaszoektocht?
Kom op zaterdag 27 november naar de bib, en luister eerst naar het verhaal van Sinterklaas die zijn Pieten kwijt raakt. Daarna start je zoektocht naar de twintig vermiste Pieten in het centrum van Boom.
Lees verder

Tijdelijke sluiting dienst omgeving van 23 november tot 1 december 2021
De dienst omgeving gaat met een nieuw softwarepakket werken. Om het systeem te installeren en alle medewerkers de juiste opleiding te geven, zal de dienst tijdelijk gesloten zijn.
Lees verder

Cartoonexpo 'Human Rights'
Nog tot 2 december kan je tijdens de openingsuren van de bib naar 40 internationale cartoons komen kijken. Ze brengen het thema mensenrechten scherp en eigenzinnig in beeld.
Lees verder

Voorleesweek: workshop en feest!
Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zet Iedereen Leest graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.
Lees verder

Hoogsensitief ouderschap: zo blijf je als hoogsensitieve ouder in balans
Over hoogsensitiviteit is al veel geschreven en gezegd. Toch bestond er tot nu nog geen boek of lezing specifiek gericht aan hoogsensitieve ouders. Want als eenmaal de uitdaging van het opvoeden erbij komt, geraken veel hoogsensitieve ouders het evenwicht helemaal zoek.
Lees verder

Wies De Graeve over mensenrechten als moreel kompas
Directeur van Amnesty International Vlaanderen, Wies De Graeve, praat op 24 november in de Boomse bib over de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
Lees verder