Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 november 2021

Football Talk. Amuzu krijgt werkstraf voor coronafeestje - Verlies van 95 miljoen euro voor Spurs

HLN
Football Talk. Amuzu krijgt werkstraf voor coronafeestje - Verlies van 95 miljoen euro voor Spurs
Francis Amuzu (22) heeft een werkstraf gekregen nadat hij een paar maanden geleden de coronaregels overtrad. Gevraagd naar een officiële reactie op dat vonnis liet Anderlecht het volgende weten: "We veroordelen het gedrag van Francis. Hij kwam aan op een feestje waar te veel aanwezigen waren en heeft de verkeerde keuze gemaakt om het pand niet te verlaten. We willen wel benadrukken dat Francis beseft dat hij in de fout is gegaan. We bekijken, in overleg met Francis, of we een actie op poten kunnen zetten om zijn appreciatie voor de zorgsector te uiten, want die is wel degelijk aanwezig. Francis zal hier de juiste lessen uit trekken." (PJC)
Lees verder

LIVE. Lukaku start na blessure op de bank bij Chelsea voor kraker tegen Juventus
• Stamford Bridge (21u)
Lees verder

LIVE. Barcelona op zoek naar openingstreffer in duel om tweede plek tegen Benfica en Vertonghen
• Camp Nou (21u) • Ref: Sergei Karasev (RUS) • Barcelona heeft zes punten, Benfica telt er 4 - Bayern ongeslagen leider in groep E • Eerste CL-opdracht voor Barça onder Xavi
Lees verder

LIVE. Xavi met Barça meteen voor cruciaal duel om tweede plaats tegen Benfica en Vertonghen
• Camp Nou (21u) • Ref: Sergei Karasev (RUS) • Barcelona heeft zes punten, Benfica telt er 4 - Bayern ongeslagen leider in groep E • Eerste CL-opdracht voor Barça onder Xavi
Lees verder

Conner Rousseau reageert op haatcomments: "Clown eersteklas"
De heren van Supercontent zijn gestart met een nieuw seizoen van 'Vrienden worden met'. In de eerste aflevering ontvangen ze Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.
Lees verder

Greenpeace: "Groene stroom vaak helemaal niet zo groen"
Milieuorganisatie Greenpeace heeft alle Belgische energieleveranciers doorgelicht. "We stellen vast dat slechts zeven van de zeventien echt 100 procent hernieuwbare stroom leveren, samen goed voor amper 1 procent van alle elektriciteitscontracten", klinkt het. "De rest levert een mix van hernieuwbare, nucleaire en fossiele energie."
Lees verder

Zwarte jogger werd vermoord door drie blanke mannen. Overwegend blanke jury oordeelt nu over hun lot
In de Amerikaanse staat Georgia beraadslaagt de jury vandaag over het vonnis voor drie witte mannen die aangeklaagd worden voor de moord op de zwarte Ahmaud Arbery. Het drietal achtervolgde Arbery, die een rondje aan het joggen was, met hun pick-uptrucks en een van hen schoot hem dan dood, toen ze hem probeerden aan te houden. De mannen verdachten hem ervan een dief te zien.
Lees verder

Zwarte jogger werd vermoord door drie witte mannen. Overwegend witte jury oordeelt nu over hun lot
In de Amerikaanse staat Georgia beraadslaagt de jury vandaag over het vonnis voor drie witte mannen die aangeklaagd worden voor de moord op de zwarte Ahmaud Arbery. Het drietal achtervolgde Arbery, die een rondje aan het joggen was, met hun pick-uptrucks. Een van hen schoot de jongeman dan dood, toen ze hem probeerden aan te houden. De mannen verdachten hem ervan een dief te zien. De twaalfkoppige jury bestaat uit elf witte leden en één zwarte.
Lees verder

LIVE. Toch weer hij: Cristiano Ronaldo zet Man United met slimme goal op weg naar de zege tegen Villarreal
• Estadio de la Cerámica (18u45) • Ref: Felix Brych (DUI) • Beide teams delen leiding in groep F met zeven punten • Eerste match voor United sinds ontslag Solskjaer
Lees verder

Jon Batiste en Justin Bieber zijn belangrijkste kanshebber en Jay-Z verpulvert record: dit zijn de Grammy-nominaties
De nominaties voor de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen zijn deze avond bekendgemaakt in Los Angeles. Onder meer Justin Bieber, Billie Eilish en Olivia Rodrigo haalden meerdere nominaties binnen. Ook de Zweedse groep ABBA, die dit jaar z'n comeback maakte, is genomineerd voor een Grammy Award.
Lees verder

Ronaldo en Sancho schieten Man United naar driepunter tegen Villarreal, Engelsen overwinteren in de Champions League
Manchester United voetbalt ook na nieuwjaar in de Champions League, vooral met dank aan Cristiano Ronaldo. De Portugese superster scoorde tegen Villarreal zijn zesde goal in vijf CL-matchen dit seizoen en hielp de Engelsen zo mee aan de zege. Ook Jadon Sancho pikte z'n goaltje mee.
Lees verder

Brigitte neemt afscheid van beste vriendin Jenny in 'Familie': "Ik kan hier niet blijven"
Brigitte lucht in 'Familie' haar hart bij Jenny. Ze vertelt haar beste vriendin het hele verhaal over Leon en heeft bovendien slecht nieuws.
Lees verder

Amerikaans koppel legt fraude bloot bij Uber nadat chauffeur onterecht claimt dat vrouw braakte in taxi
Een Amerikaans koppel heeft een zwendelpraktijk blootgelegd, genaamd 'Uber-braakselfraude'. Het begint met een ritje van 22 dollar via het Uber-autoplatform: "Ik maakte gewoon een ritje, maar de volgende ochtend kreeg ik plots een factuur van 150 dollar." Tijdens een gesprek met de klantendienst wordt het een en ander duidelijk. De chauffeur claimt namelijk - onterecht - dat zijn passagier heeft moeten braken tijdens de rit.
Lees verder

LIVE. Chalobah zet Chelsea verdiend op voorsprong, Juve moet achtervolgen
• Stamford Bridge (21u)
Lees verder

LIVE. Verzekeren Wolfsburg-Belgen zich in Sevilla van Europese overwintering?
• Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán (21u) • Ref: Cüneyt Cakir (TUR) • Wolfsburg heeft vijf punten in groep G, Sevilla telt er drie • Casteels (corona) ontbreekt bij Duitsers, Bornauw, Vranckx en Lukebakio wél van de partij
Lees verder

Biden verwacht lagere brandstofprijzen na aanboren oliereserves
Dat de Verenigde Staten en andere landen hun strategische oliereserves gaan aanboren om krapte op te oliemarkten weg te nemen, zal "een groot verschil gaan maken" voor Amerikanen die zich zorgen maken over de hogere brandstofprijzen. Dat zei de Amerikaanse president Joe Biden in een toespraak in het Witte Huis.
Lees verder

LIVE. GOAL! Sevilla klimt al snel op voorsprong tegen het Wolfsburg van Aster Vranckx
• Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán (21u) • Ref: Cüneyt Cakir (TUR) • Wolfsburg heeft vijf punten in groep G, Sevilla telt er drie • Casteels (corona) ontbreekt bij Duitsers, Vranckx in de basis
Lees verder

Er stroomt geen blauw bloed door zijn aderen: zoon Wendy Van Wanten schept duidelijkheid over z'n onbekende vader
Dat Prins Laurent niet zijn vader is. Dat heeft Clement Vandenkerckhove (21) met zo veel woorden verteld in 'Het Huis'. "Ik vind het sprookjesachtig dat iedereen dat denkt. Maar sprookjes zijn ook maar sprookjes, als je begrijpt wat ik bedoel", aldus de zoon van Wendy Van Wanten, die vertelt dat hij zijn echte papa wel gekend heeft. "Maar niet als actieve vader."
Lees verder

"Ik koester de momenten dat ik mijn zoon kan vastpakken na de koers": kijk nu bij VTM naar de docu 'Wout', een unieke terugblik op het wielerjaar van Wout van Aert
In de docu 'Wout' komt Wout van Aert (27) op dit moment bij VTM - of bij VTM GO - terug op zijn wielerjaar. Met zeges in Gent-Wevelgem, de Amstel Gold Race, drie ritten in de Tour en een zilveren medaille op de Olympische Spelen werd het een grand cru. En dat was het ook op privévlak met de geboorte van Georges. "Ik put kracht uit mijn zoon."
Lees verder

LIVE. Komen Barcelona en Benfica na rust wél tot scoren?
• Camp Nou (21u) • Ref: Sergei Karasev (RUS) • Barcelona heeft zes punten, Benfica telt er 4 - Bayern ongeslagen leider in groep E • Eerste CL-opdracht voor Barça onder Xavi
Lees verder