Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 november 2021

Elise (14) nog wekenlang in ziekenhuis na zware brandwonden tijdens fout gelopen experiment in chemieles: “Maar men...

HLN
Elise (14) nog wekenlang in ziekenhuis na zware brandwonden tijdens fout gelopen experiment in chemieles: "Maar mentaal is ze ijzersterk. Ze laat haar hoofd niet hangen"
De 14-jarige Elise Crombez uit Woumen moet nog wekenlang in het ziekenhuis blijven nadat ze vorige woensdag zware brandwonden opliep tijdens een experiment in de chemieklas in haar school 't Saam campus Cardijn in Diksmuide. "Elise heeft intussen huidtransplantaties ondergaan. Het is afwachten of haar lichaam die nieuwe huid accepteert", vertelt papa Bjorn. "Ze houdt zich ongelofelijk sterk en volgt nu de lessen van uit haar ziekenhuisbed, op haar laptop."
Lees verder

Als eerste ter wereld: Verenigd Koninkrijk geeft groen licht voor coronapil
Britten die positief testen op het coronavirus kunnen binnenkort mogelijk een pil krijgen om de symptomen onder controle te houden en ernstige klachten te voorkomen. Zo is de coronapil van farmaceut MSD of Merck en Ridgeback Bio goedgekeurd door de Britse toezichthouder voor geneesmiddelen, 'Medicines and Healthcare products Regulatory Agency' (MHRA). Het is de eerste goedkeuring voor het middel.
Lees verder

Conferentie over studentendopen in Franstalig hoger onderwijs na dood student: "We moeten jongeren leren dat overmatig alcoholgebruik ernstige gevolgen heeft"
Minister van Onderwijs van de Franse gemeenschap Valérie Glatigny (MR) gaat een conferentie organiseren over studentendopen. Dat zei ze donderdag op Bel-RTL, waar het onder meer ging over de dood van de negentienjarige student in de provincie Namen. Aan de conferentie zullen onder meer vertegenwoordigers van studentenkringen, academische autoriteiten, burgemeesters en psychosociale experts deelnemen.
Lees verder

Levenslang voor Duitse moeder die vijf kinderen doodde
Een 28-jarige vrouw is in Duitsland veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het doden van vijf van haar zes kinderen. Ze gaf de slachtoffers medicatie waardoor ze slaperig werden en verstikte of verdronk ze vervolgens een voor een in bad.
Lees verder

Kenners dichten Bilall Fallah en Adil El Arbi een grootse Hollywoodcarrière toe: "In die twee moet iederéén z'n meerdere erkennen"
Nog even en regisseursduo Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (35) mag zichzelf Hollywood-royalty gaan noemen. Er is geen Vlaming die hun status benadert, zo menen insiders. Hoe ze dat voor elkaar kregen? Dat vroegen we aan filmexperts. "Vergeet onze acteurs, supersterren hebben we niet", zegt regisseur Jan Verheyen (58). "Adil en Bilall, zíj zijn gearriveerd in Hollywood. Bij elk groot project dat in de steigers staat, zal hun naam op een lijst staan."
Lees verder

Rusland zet Nederlandse journalist het land uit
Rusland heeft een Nederlandse journalist van de Volkskrant het land uitgezet vanwege "administratieve overtredingen". Dat heeft de Volkskrant zelf bekendgemaakt op zijn website. In augustus overkwam een BBC-journaliste hetzelfde.
Lees verder

WHO ernstig bezorgd over toename besmettingen in Europa: "Weer het epicentrum van de pandemie"
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich ernstig zorgen over het stijgende aantal coronabesmettingen in Europa. De directeur voor Europa Hans Kluge waarschuwt dat volgens "een betrouwbare voorspelling" voor februari nog eens een half miljoen doden zullen vallen. Daarnaast zullen 43 landen in onze regio op enig moment in diezelfde periode te maken krijgen met hoge tot extreme druk op de ziekenhuisbedden.
Lees verder

Staking in Waalse Aldi-winkels stopgezet, maandag nieuw overleg
De Aldi-winkels in Wallonië waar woensdag gestaakt werd, zijn weer open. Dat bevestigen de directie van de supermarktketen en de christelijke vakbond CNE. Maandag is er een vergadering op nationaal niveau gepland.
Lees verder

Tomorrowland Winter 2022 volledig uitverkocht: 18.000 festivalgangers naar de Franse Alpen
Tomorrowland is terug na 2 jaar. De eerste Tomorrowland-editie van 2022 vindt plaats van 19 tot 26 maart en is al na enkele weken volledig uitverkocht. Het festival zal 18.000 bezoekers verwelkomen in het skigebied en de bergen van Alpe d'Huez in Frankrijk.
Lees verder

Vraag naar werk in Wallonië is lager dan voor coronacrisis
Wallonië telde eind oktober 195.949 werkzoekende werklozen. Dat meldt de Waalse arbeidsbemiddelingsdienst Forem woensdag. Het aantal werkzoekende werklozen stijgt daarmee voor de achtste maand op rij en de vraag naar werk ligt lager dan in oktober 2019, en dus lager dan voor de coronacrisis.
Lees verder

Marc Degryse in HLN Sportcast: "Sobol en Nsoki lieten het afweten, ze hebben verschillende cadeautjes uitgedeeld"
Club Brugge ging gisteren met 4-1 onderuit op het veld van Manchester City. In een nieuwe HLN Sportcast wordt de nederlaag van blauw-zwart besproken.
Lees verder

Marc Degryse in HLN Sportcast: "Sobol en N'Soki lieten het afweten, ze hebben verschillende cadeautjes uitgedeeld"
Club Brugge ging gisteren met 4-1 onderuit op het veld van Manchester City. In een nieuwe HLN Sportcast wordt de nederlaag van blauw-zwart besproken.
Lees verder

Gerard Joling is tegen genderneutrale wc's: "Word ik zo moe van"
De Nederlandse zanger Gerard Joling (61) is geen fan van genderneutrale toiletten. Dat vertelde hij gisteravond in de talkshow 'HLF8' van Johnny de Mol. "Je gaat óf naar het herentoilet óf naar het damestoilet." Kort daarvoor deelde Joling mee dat hij voortaan voorzichtiger is met wat hij vertelt in het openbaar.
Lees verder

Vlaamse regering hoopt klimaatdebat vandaag af te ronden
De Vlaamse regering heeft hoopgevende signalen gegeven wat het klimaatdebat betreft. Zo loopt de discussie volgens alle betrokken partijen vlot. Een akkoord in de loop van de dag zou dan ook mogelijk zijn. De Vlaamse ministers zitten sinds 8 uur deze ochtend digitaal samen over aangescherpte maatregelen, waarmee minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) dit weekend naar de klimaattop in Glasgow kan vertrekken.
Lees verder

Zorgt Tielemans na drie jaar eindelijk nog eens voor Belgische winnaar van Speler van de Maand in Premier League?
Na een wat moeizame start van het seizoen is Youri Tielemans weer helemaal terug. De middenvelder van Leicester City ziet zijn betere vormpeil beloond met een nominatie voor de Speler van de Maand in de Premier League.
Lees verder

Moderna verwacht lagere vaccinverkoop, aandeel onderuit
De aandelenkoers van het Amerikaanse farmabedrijf Moderna is omlaag gedoken, nadat het bedrijf de vooruitzichten voor de omzet uit het coronavaccin had verlaagd voor 2021. Dat meldt financieel nieuwsagentschap Bloomberg.
Lees verder

'Avatar: The Last Airbender' komt naar Netflix met live-action serie, en de cast is al bekend
Goed nieuws voor de fans van 'Avatar' (de succesvolle kinderserie die ooit te zien was op Nickelodeon, niet de film van James Cameron). Netflix komt met een gloednieuwe live-action versie van de succesvolle reeks en deelt ook mee wie welke rol zal vertolken.
Lees verder

Boekenclubs zijn hip. 4 boekenwurmen over hun leescommunity: "Geef ons géén gewone roman"
Boekenwurmen zijn weer hot. Sinds de coronacrisis vliegen literaire parels over de (online) toonbank. Bibliotheken zien hun ledenaantal stijgen, en ook de herfstvakantie staat in teken van boekenfestivals, dankzij Boektopia in Kortrijk Xpo en Lees! in Antwerpen Expo. Zelfs boekenclubs maken een comeback. Wij zochten vier unieke clubs die vriendschap ademen en een onvoorwaardelijke liefde delen voor één ding: een goed boek. Ze vertellen hoe het er bij hen aan toegaat én wat hun favoriete boeken du moment zijn. "Wat er in de leesclub wordt gedeeld blijft vertrouwelijk."
Lees verder

Greta (63) ging om boodschappen met fiets maar sterft op terugweg: "Ze was de enige vrouw die papa's ijzige hartje kon doen smelten"
De 63-jarige Greta Vermeesch uit Leffinge is dinsdagnamiddag om het leven gekomen bij een ongeval met de fiets. De vrouw was net om boodschappen geweest en werd aangereden op een kruispunt in Wilskerke. "Greta haalde het beste in papa naar boven. Sinds hij met haar samen was, is hij opnieuw volledig open gebloeid", getuigt Greta's stiefdochter Yssei. "Het is verschrikkelijk dat ze er niet meer is."
Lees verder

BV Darts vanavond voor het eerst op televisie: zo krijg jij de sport ook onder de knie
Vanavond is 'BV Darts' voor het eerst te zien op VTM 2. Negen bekende Vlamingen, waaronder Olivier Deschacht, Hannelore Simoens en Andy Peelman, gaan de strijd aan en tonen elkaar hoe goed- of slecht - ze met pijltjes kunnen gooien. Wil je zelf ook eens de polsen losgooien? HLN Shop legt uit hoe je start met Darts. Wat zijn de spelregels? En hoeveel weegt het perfecte pijltje? Een overzicht.
Lees verder