Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 november 2021

Een maand lang algemeen feest- en fuifverbod in Oost-Vlaanderen voor ‘niet-professionelen’

HLN
Een maand lang algemeen feest- en fuifverbod in Oost-Vlaanderen voor 'niet-professionelen'
Gouverneur Carina Van Cauter grijpt in. Omwille van de stijgende coronacijfers verbiedt ze de komende een maand lang alle fuiven en andere gelegenheidsfeesten die niet professioneel omkaderd zijn.
Lees verder

ASSISEN. "Wanneer al de klasgenootjes van je zoon één na één een ster op zijn kist komen leggen. Dan pas besef je het echt..."
Een uur en drie kwartier. Zo lang duurde de getuigenis van Stefan Coemans, de papa van de vermoorde Ryan, vanochtend. Een monoloog, slechts hier een daar onderbroken door een vraag van de tactvolle voorzitter. Een verhaal dat aan de ribben blijft plakken. Een verhaal dat ook verhelderend licht werpt op de persoonlijkheid van de vrouw in de beschuldigdenbank. "Manipulatief en een narcist", vatte zijn broer het kernachtig samen.
Lees verder

Ait El Hadj maakt er twee bij U21 van Anderlecht: "Goeie manier om plezier terug te vinden"
Zijn kwaliteiten is-ie niet kwijt. Anouar Ait El Hadj (19) heeft maandagavond zijn opwachting gemaakt bij de Anderlecht-beloften. Bij het A-elftal kwam hij de laatste weken nauwelijks in actie, en dus vonden alle partijen het een goed idee om ritme op te doen met de U21. Maar Ait El Hadj deed meer dan dat: in het 3-3-gelijkspel tegen AA Gent was hij goed voor twee goals.
Lees verder

Groepsgesprek op Anderlecht: spelers uiten grieven, maar zoeken fout vooral bij zichzelf en spreken steun richting Kompany uit
Anderlecht blijft niet bij de pakken zitten. Er is vandaag een groepsgesprek georganiseerd tussen Vincent Kompany, Wouter Vandenhaute, Peter Verbeke en de spelers. Die laatsten hebben hun grieven geuit, maar tegelijk zoeken zij vooral de fout bij zichzelf en hebben ze hun steun uitgesproken richting de coach.
Lees verder

Aantal Chinese zakendeals in Europa flink gedaald
Het aantal Chinese zakendeals in Europa is de laatste twee jaar flink gedaald. Dat staat in een rapport van de Europese Commissie. Daaruit blijkt ook dat sommige regeringen binnen de Europese Unie nog altijd traag zijn met het doorlichten van buitenlandse deals en investeringen. Van de EU-landen hebben er 24 regels of regels in voorbereiding om investeringen van buitenaf te controleren. Bulgarije, Kroatië en Cyprus zijn nog niet zover.
Lees verder

LIVE. Match met wat vertraging gestart. Hoe presenteert Man United zich in Villarreal na het ontslag van Solskjaer?
• Estadio de la Cerámica (18u45) • Ref: Felix Brych (DUI) • Beide teams delen leiding in groep F met zeven punten • Eerste match voor United sinds ontslag Solskjaer
Lees verder

Ferdy, nieuwe kelner in 'First Dates', had een moeilijke jeugd: "Met het grootste deel van mijn familie heb ik geen contact meer"
Deze week mag het zaalteam van het 'First Dates'-restaurant een nieuwkomer verwelkomen. Hoewel, de 21-jarige Ferdy Mottalebi was vorig jaar ook al eens in het programma te zien, als kandidaat. Die date draaide op niets uit. "Maar mijn geloof in de liefde ben ik nooit verloren", zegt hij in een gesprek over zijn ervaringen met het datingsprogramma, jeugd en geaardheid. "Mijn vader durfde ik lang niet te vertellen dat ik homo was."
Lees verder

Dreigen door de wanpraktijken bij koeriers de pakjesleveringen in het gedrang te komen? En wat kan ik dan als consument doen?
Een sinds gisteren verzegeld pakjesdepot bij PostNL, terwijl vandaag bij het andere koeriersbedrijf DPD huiszoekingen plaatsvonden. Dreigen door de (vermeende) wanpraktijken in de koeriersector onze Black Friday-, Sint- en eindejaarspakjes te laat te komen? Professor transporteconomie en e-commerce Roel Gevaers (UAntwerpen) beantwoordt de meest prangende vragen.
Lees verder

VTM-nieuwsanker Stef Wauters wint Wablieft-prijs voor heldere taal
Leuk nieuws vanuit eigen huis. Nieuwsanker Stef Wauters (53) heeft de Wablieft-prijs in wacht gesleept. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, project of organisatie die duidelijke taal gebruikt of anderen aanspoort dat te doen.
Lees verder

Thibaut Courtois over mislopen van nominatie voor FIFA-award: "Het verbaast me niet, na mijn opmerking van vorige maand"
Geen Thibaut Courtois (29) op de shortlist voor de FIFA-award van Beste Doelman van het Jaar. En daar heeft de Rode Duivel zijn bedenkingen bij. "Het verbaast me niet", aldus Courtois op de persconferentie van Real Madrid richting het Champions League-duel tegen Sheriff Tiraspol.
Lees verder

Vluchtende wagen rijdt zich vast: helikopter ingezet om verdachten te vatten
De politie van Leuven is op zoek naar enkele verdachten, die de vlucht hebben genomen. Hun auto reden ze vast in de Bertemstraat in Heverlee.
Lees verder

Dan toch geen vierde coronapositieve Duivel: Origi test twee keer negatief en traint weer mee bij Liverpool
Divock Origi (26) was dit weekend dan toch gewoon ziek. De Rode Duivel miste het duel tussen Liverpool en Arsenal. Het coronagerucht kan evenwel van de baan.
Lees verder

Elektriciteitsprijzen weer omhoog door koud winterweer
De elektriciteitsprijzen op de zogeheten kortetermijnmarkt in Europa gaan weer omhoog nu er koude lucht uit het poolgebied wordt aangevoerd, wat zorgt voor lagere temperaturen.
Lees verder

Van Peteghem spaart topvoetbalclubs: minister van Financiën trekt fiscale korting per club op van 4 naar 12 miljoen euro
De topclubs in het Belgisch voetbal kunnen opgelucht ademhalen: minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) trekt de fiscale korting per club op van 4 naar 12 miljoen euro. Maar toch krijgen ze niet helemaal hun zin: dit geld kan enkel gebruikt worden voor jeugd en infrastructuur en niet voor spelerslonen.
Lees verder

Van Peteghem spaart topvoetbalclubs: minister van Financiën trekt fiscale korting per club op van vier naar twaalf miljoen euro
De topclubs in het Belgisch voetbal kunnen opgelucht ademhalen: minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) trekt de fiscale korting per club op van vier naar twaalf miljoen euro. Maar toch krijgen ze niet helemaal hun zin: dit geld kan enkel gebruikt worden voor jeugd en infrastructuur en niet voor spelerslonen.
Lees verder

Gitaar Eric Clapton voor half miljoen geveild in New York
Een van de gitaren van Eric Clapton (76) is van eigenaar gewisseld. Het muziekinstrument ging bij een veiling in New York voor 625.000 dollar (ongeveer 550.000 euro) onder de hamer, meldt veilinghuis Julien's Auction. Het stuk was daarmee het duurste voorwerp op een veiling met spullen van rocklegendes.
Lees verder

"Dinsdag wierp hij nog kusjes, donderdag was hij plots overleden": Cyriel (17) sterft plots toch, twee maanden na ongeval, vader wil autopsie
Maandenlang vocht hij voor zijn leven, hij leek aan de beterhand, maar uiteindelijk is Cyriel Mortier (17) uit Ieper toch overleden aan de gevolgen van het ongeval met zijn bromfiets. "Plots ging het toch nog helemaal verkeerd. Wij stellen ons ernstige vragen", vertelt zijn papa Kurt Mortier (44), die een autopsie liet uitvoeren. Het ziekenhuis ontkent dat er een medische fout is gebeurd.
Lees verder

LIVE. Villarreal en Manchester United zijn er weer aan begonnen. Komt er nog een winnaar?
• Estadio de la Cerámica (18u45) • Ref: Felix Brych (DUI) • Beide teams delen leiding in groep F met zeven punten • Eerste match voor United sinds ontslag Solskjaer
Lees verder

Besmettingsfeestjes in Italië eisen zware tol: vijftiger sterft aan corona, twee anderen op intensieve
Een 55-jarige man is overleden aan de gevolgen van corona, nadat hij het virus bewust gaan opzoeken was op een 'besmettingsfeestje' in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol. Naar verluidt hoopte hij op die manier zijn coronapas te bemachtigen. Een kind en twee volwassenen zijn in gelijkaardige omstandigheden in het ziekenhuis beland. Twee onder hen vechten voor hun leven op intensieve zorgen.
Lees verder

Dochter van Malcolm X dood aangetroffen in woning New York
De dochter van mensenrechtenactivist Malcolm X is op 56-jarige leeftijd overleden. Volgens de eerste elementen is Malikah Shabazz een natuurlijke dood gestorven, aldus de politie van New York.
Lees verder