Doorgaan naar hoofdcontent

Drie zwaargewonden bij mesaanval op ICE-trein in Duitsland

HLN
Drie zwaargewonden bij mesaanval op ICE-trein in Duitsland
Bij een mesaanval op een ICE-trein tussen Regensburg en Nürnberg in Duitsland zouden volgens het Rode Kruis drie mensen zwaargewond zijn geraakt. De slachtoffers, drie mannen van 26, 39 en 60 jaar, werden naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Net niet voor de Belgen: Kamp is Europees kampioen, Nys en Vandeputte mee op podium - Brand kiest voor solo bij vrouwen
Ryan Kamp is de nieuwe Europese kampioen veldrijden bij de beloften. De Nederlander haalde het in een sprint bergop op de VAM-berg van Niels Vandeputte en Thibau Nys. Net niet dus voor de Belgen. Eerder op de dag won Zoë Backstedt de Europese sterrentrui bij de meisjes junioren. Volg in onze liveblog hieronder nu de wedstrijd bij de elite vrouwen.
Lees verder

Wandelaar vindt babylijkje in vijver natuurdomein bij Willebroek
In natuurdomein Broek, in Blaasveld bij Willebroek, heeft een wandelaar zaterdag het levenloze lichaam van een baby aangetroffen.
Lees verder

Congolees museum met bekende Afrikaanse maskers volledig in de as gelegd
Bij een brand in een museum in Gungu, in het westen van de Democratische Republiek Congo (DRC), zijn meer dan 25.000 stukken en kunstwerken in de vlammen opgegaan. Het gaat onder meer om verschillende bekende Pende maskers. Het museum werd in 2008 opgericht met Belgisch geld.
Lees verder

CELEB 24/7. Kris Jenner viert haar verjaardag en Paris Hilton telt af naar haar huwelijk
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Valerie De Booser en dochter Zita Wauters slaan aan het breien in de Veldstraat: "Deze actie ligt me na aan het hart"
Wie zaterdagnamiddag ging shoppen in de Veldstraat heeft misschien wel wat bekend volk gespot. Valerie De Booser en dochter Zita Wauters namen er deel aan de actie 'Straatbreiers'. Zodra voorbijgangers geld in het potje smeten, breiden ze een stukje van een sjaal voor Rode Neuzen Dag.
Lees verder

Manchester kleurt blauw: City en De Bruyne winnen makkelijk op veld van zwak United, druk op Solskjaer neemt weer toe
Zijn twee grootste rivalen zijn de afgelopen twee weken op Old Trafford gepasseerd. De bal heeft Manchester United amper gezien. Liverpool domineerde (0-5), Manchester City (0-2) deed zaterdagmiddag hetzelfde. Alle druk ligt weer bij Ole Gunnar Solskjaer, zijn trainer onder vuur.
Lees verder

LIVE (16u15). In afwachting van voorstelling Xavi gaat Barcelona tegen Celta de Vigo op zoek naar zege
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Estadio de Balaídos • Nog zonder Xavi, die wellicht maandag wordt voorgesteld
Lees verder

"Ik voel me op dit moment een ongelooflijke sukkelaar": Vandeputte en Nys kunnen zich niet verzoenen met zilver en brons
Meer goud graag. We vroegen het expliciet in de Belgische medaille-analyse van 2021. Een smeekbede die op het EK veldrijden vooralsnog niet wordt beantwoord. Zilver voor Niels Vandeputte bij de U23, brons voor Thibau Nys. "We hebben het laten liggen", sloegen ze zich op de VAM-berg allebei voor het hoofd.
Lees verder

Football Talk. Fellaini bereikt Chinese bekerfinale - Aster Vranckx out met spierblessure
Geen Aster Vranckx bij Wolfsburg voor de competitiematch tegen Augsburg. De jonge Belg is out met een spierblessure, zo bevestigt zijn club. Het is afwachten hoe lang hij aan de kant staat en of hij tijdens de komende interlandbreak bij de Jonge Duivels zal kunnen spelen. Vranckx is sinds enkele weken basisspeler bij Wolfsburg.
Lees verder

Twee gewonden nadat bewoner door wegversperring rijdt op Rally van de Condroz
Bij een incident in de marge van de 47ste Rally van de Condroz zijn vrijdagnamiddag in Ben-Ahin twee personen gewond geraakt. Dat hebben de lokale politie van Hoei en Benoit Galand, persverantwoordelijke van de rally bevestigd.
Lees verder

Net niet voor de Belgische beloften op EK veldrijden: Nys en Vandeputte gevloerd door Kamp, Nederland ook boven bij dames na solo Brand
Net niet voor de Belgen. Niels Vandeputte en Thibau Nys lieten zich op het EK veldrijden voor beloften in een sprint met drie verschalken door de Nederlander Ryan Kamp. Met zilver en brons kunnen Vandeputte en Nys zich niet verzoenen - "Ik voel me een ongelofelijke sukkelaar", klonk het achteraf. Ook Nederlands succes bij de vrouwen elites: wereldkampioen Lucinda Brand is na een solo nu ook Europees kampioen. Tot slot won Zoë Backstedt uit Wales de Europese sterrentrui bij de meisjes junioren. Morgen rijden de junioren mannen, beloften vrouwen en elite mannen.
Lees verder

AA Gent smeert Club YLA eerste nederlaag van seizoen aan
De eerste derby der Vlaanderen van het jaar heeft het laatste maximum in de Super League van de tabellen geveegd. Na zeven overwinningen op rij verloor YLA Club in de Ghelamco Arena van AA Gent met 3-1.
Lees verder

Nederland telt meer dan 12.000 positieve tests, hoogste aantal dit jaar
Het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 12.024 meldingen van positieve tests. Dat is het hoogste aantal dit jaar. In de twee voorgaande dagen waren er ruim 10.000 gevallen geregistreerd. Alleen op drie dagen in december vorig jaar waren er nog meer positieve tests op één dag.
Lees verder

Tienduizenden demonstreren door Glasgow en rest van de wereld voor het klimaat
Onder stortregen zijn in de Schotse stad Glasgow tienduizenden demonstranten vertrokken voor een klimaatmars. Overal ter wereld staan gelijkaardige protestmarsen gepland met één gemeenschappelijk doel: de onderhandelaars die rond de tafel zitten op de cruciale internationale COP26 laten weten dat het tijd is voor actie tegen de klimaatverandering.
Lees verder

Donald Trump over schietincident Alec Baldwin: "Hoe kan je een wapen richten op iemand die niet meespeelt in de film?"
Donald Trump (75) heeft zich kritisch uitgelaten over het dodelijke ongeluk op de set van 'Rust'. Acteur Alec Baldwin (63) schoot daar twee weken geleden per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins (42) neer, en de voormalige Amerikaanse president begrijpt niet hoe dat is kunnen gebeuren. "Hij is gestoord", vertelt hij in 'The Chris Stigall Podcast'.
Lees verder

Kim Cattrall speelt hoofdrol in reboot van 'How I Met Your Mother'
Kim Cattrall (65) gaat de hoofdrol spelen in een reboot van de serie 'How I Met Your Mother'. De reeks, die streamingdienst Hulu volgend jaar uitbrengt, krijgt 'How I Met Your Father' als titel mee.
Lees verder

Liam Everts loopt schouderblessure op bij val in kwalificaties GP Lombardia: "Het zit niet mee"
Pech voor Liam Everts (17). De zoon van motorcrosslegende Stefan kwam tijdens de kwalificaties van de GP Lombardia ten val. Wegens te veel last aan de schouder moest hij de race vandaag laten schieten.
Lees verder

LIVE. Eindelijk eens makkelijk dagje voor FC Barcelona? Busquets zorgt al snel voor dubbele kloof
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Estadio de Balaídos • Nog zonder Xavi, die wellicht maandag wordt voorgesteld
Lees verder

LIVE. Eupen ontvangt Zulte Waregem, rechten de mannen van Dury de rug?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u15 • Am Kehrweg • Eupen-Zulte Waregem
Lees verder