Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 november 2021

Dievenduo aan de haal met duurste fietsen van ‘t Veloske: “De buit bedraagt zo’n 40.000 euro. Ze wisten perfect...

HLN
Dievenduo aan de haal met duurste fietsen van 't Veloske: "De buit bedraagt zo'n 40.000 euro. Ze wisten perfect waarmee ze bezig waren"
Fietsendieven hebben donderdagnacht hun slag geslagen bij fietsenwinkel 't Veloske tegenover de kerk van Dworp. De twee daders gingen aan de haal met voor tienduizenden euro's aan fietsen. "Het loeiende alarm hield hen niet tegen", zegt uitbater Jelle Ocula. "De politie was hier op twee minuten, maar op die tijd waren de dieven al gaan vliegen."
Lees verder

Boosterprik: Vlaamse regering voorziet 200 miljoen om 80 vaccinatiecentra tot eind april 2022 open te houden
De Vlaamse regering maakt ruim 200 miljoen euro vrij om 80 vaccinatiecentra open te houden tot eind april 2022. Tegen dan wil Vlaanderen alle Vlamingen de kans geven om hun boosterprik te halen. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon vrijdag op een persconferentie van de Vlaamse regering gezegd. "Ik hoop dat iedereen opnieuw massaal op die uitnodiging zal ingaan", aldus Jambon.
Lees verder

Nu zelftesten een hoofdrol krijgen in de strijd tegen het coronavirus: waar koop je ze, hoe werkt het en is het resultaat betrouwbaar?
Vanaf morgen geldt op veel plaatsen het 'Covid Safe Ticket Plus'. In heel wat dancings en discotheken staat die 'plus' voor het voorleggen van een negatieve zelftest. Ook wie op bezoek gaat bij familie of vrienden, legt volgens experts best eerst een zelftest af. Hoe werkt zo'n zelftest, is het betrouwbaar en waar is het te koop? Wij zochten het uit.
Lees verder

OPROEP. Kent u een school die het goed doet in deze vierde coronagolf?
Scholen zijn zwaar getroffen door vierde golf. Heel wat scholen moeten klassen sluiten. Zes scholen in Vlaanderen zijn volledig dicht en een vijftigtal scholen gedeeltelijk, vooral in het basisonderwijs. Nu zijn wij op zoek naar de school die er in slaagde om te ontsnappen aan deze golf, door zelf een heel strikt coronabeleid uit te dokteren. Misschien zitten uw kinderen in een school waar de directeur de situatie onder controle weet te houden dankzij de keuze om alle klassen een CO2-meter te geven en de kinderen niet meer per twee aan een bankje te laten zitten?
Lees verder

Duitse Bondsraad stemt unaniem in met nieuwe coronawet
De Bondsraad in Duitsland, het hogerhuis van het parlement, heeft vrijdag unaniem ingestemd met een nieuwe wet die de juridische basis legt voor de coronamaatregelen in het land. Het conservatieve blok CDU/CSU dreigde de goedkeuring van de wet donderdag nog te blokkeren.
Lees verder

Na twee turbulente jaren op zoek naar rehabilitatie: het verhaal van Quick.Step-aanwinst Ilan Van Wilder
Voor corona de wereld in een houdgreep nam, hoorde Ilan Van Wilder (21) bij de betere beloften en dus grootste talenten van het internationale wielerpeloton. Een pandemie en een moeilijk tweede jaar bij Team DSM later spoelt hij nu aan bij Deceuninck-Quick.Step. Het verhaal van de Kristallen Fiets bij de beloften in 2019. Of anders bekeken: het relaas van een talentvolle neoprof met een zwemverleden die plots een paria werd in z'n eigen team.
Lees verder

Politie controleert dit weekend extra op gsm'en (en andere afleidingen) achter het stuur
U bent gewaarschuwd: de federale wegpolitie voert zaterdag en zondag op de snelwegen extra controles uit op gsm'en en andere afleidingen achter het stuur. Het is de eerste keer dat ze zo'n "weekend van de aandacht" organiseert.
Lees verder

De 'Comedy Wildlife Photography Awards': dit zijn de grappigste dierenbeelden van 2021
Dit zijn ze dan, de winnaars van de 'Comedy Wildlife Photography Awards' van 2021. Maak uw lachspieren al maar los, want ook dit jaar zitten er opnieuw pareltjes bij.
Lees verder

Man City-verdediger Benjamin Mendy dacht VIP-behandeling te krijgen, maar kwam in gevangenis vol (bende)geweld terecht
Even slikken voor Benjamin Mendy (27). De verdediger van Manchester City, die beschuldigd wordt van zes verkrachtingen en één aanranding, zit in voorlopige hechtenis in de HMP Altcourse gevangenis in Liverpool. Daar dacht hij in de VIP-vleugel terecht te komen, maar niets is minder waar.
Lees verder

"Tegen niemand zeggen, hé": koppel verbouwt Spaans domein zonder vergunningen in 'Ik Vertrek uit Vlaanderen'
Er staat weer heel wat te gebeuren in 'Ik Vertrek uit Vlaanderen'. Maandag volgen de kijkers Kim (51) en Caroline (41) uit Tisselt, die de lokroep van het zonnige Andalusië niet langer kunnen weerstaan en hun drukke leven in België vaarwel zeggen. Kim wil meer tijd om te pottenbakken, terwijl Caroline verlangt naar een gezonder leven in de natuur. Samen met hun Spaanse rescue dog Pickles verhuizen ze naar Comares, een bergdorpje op een uurtje rijden van Málaga.
Lees verder

Jan Van Eyken (67) van 'De Kreuners' voor 17de maal veroordeeld in politierechtbank
Leuvenaar en gitarist bij De Kreuners, Jan Van Eyken (67), is voor de zeventiende maal veroordeeld in de politierechtbank. "Hij heeft zeer duidelijk niets geleerd uit voorgaande veroordelingen, ondanks alle kansen en waarschuwingen die hij in het verleden heeft gekregen", oordeelde de rechtbank.
Lees verder

De ene heeft 61 miljoen views op YouTube, de andere is gestopt: zo gaat het nog met deze legendarische kandidaten uit 'Belgium's Got Talent'
Maar liefst 570 acts passeerden de afgelopen zeven seizoenen van 'Belgium's Got Talent' de revue. De 'Flanman', de hond die kon zingen en de rappende oma, bijvoorbeeld. Het zijn maar enkele van de acts die voor eeuwig op ons netvlies gebrand staan. Nu vanavond opnieuw een winnaar wordt gekroond, kijken we hoe het nu nog met de opvallendste kandidaten gaat. "Hoe ouder en lelijker ik word, hoe meer succes ik heb."
Lees verder

Lewis Hamilton maakt in Qatar statement met helm in regenboogkleuren: "Hoop dat meer atleten zich uit durven spreken"
Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamiton heeft een duidelijk statement gemaakt in de discussie over de mensenrechten in Qatar, waar de coureurs dit weekeinde racen in de Formule 1. De Brit van Mercedes draagt een helm in regenboogkleuren om daarmee de gelijkheid van alle mensen te onderstrepen. Hij toonde hem in de eerste vrije training op het circuit van Losail.
Lees verder

Kunst op klompen: Birkenstock eert Belgische kunstschilder René Magritte met capsulecollectie
De Belgische kunstschilder René Magritte blijft beroeren. Zelfs in die mate dat schoenenmerk Birkenstock de handen in elkaar sloeg met het Amerikaanse modelabel Opening Ceremony voor een unieke capsulecollectie. Met twee gloednieuws clogs – ja, je leest het goed: klompen – worden René Magrittes surrealistische schilderijen op een unieke manier in de verf gezet.
Lees verder

Senaat heeft pakket van 50 aanbevelingen om strijd tegen fake news op te voeren
Om fake news effectiever aan te pakken, moet zowel de actieve bestrijding van desinformatie worden opgevoerd als de burger bewuster en weerbaarder gemaakt worden zodat ze minder vatbaar zijn voor pogingen om onze democratie te ondergraven. Dat is de kern van het informatieverslag dat vrijdag goedgekeurd werd door de Senaat. N-VA en PVDA onthielden zich en Vlaams Belang stemde tegen.
Lees verder

Eind 2022 eerste jobbonus voor ruim 716.000 werknemers in Vlaanderen
Vanaf eind 2022 krijgen 716.601 werknemers in Vlaanderen voor het eerst een jobbonus. Dat is de bonus tot 600 euro per jaar voor wie minder dan 2.500 euro bruto per maand verdient. De jobbonus is een van de vier arbeidsmarktmaatregelen die de Vlaamse regering vrijdag op voorstel van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits een eerste keer principieel heeft goedgekeurd.
Lees verder

Weduwe van David Bowie openhartig over hun liefdesleven: "Hij lokte me naar een verjaardagsfeest"
Iman Abdulmajid (66), voormalig topmodel en weduwe van de Britse zanger David Bowie, heeft in een openhartig interview teruggeblikt op haar huwelijk met de zanger. "Hij was een echte gentleman, van de dag dat ik hem ontmoette tot de dag waarop hij stierf", klinkt het. De zanger overleed in 2016 aan de gevolgen van kanker.
Lees verder

Vlaanderen wil aantal zelfdodingen tegen 2030 met 10 procent verminderen
Vlaanderen wil het aantal zelfdodingen of suïcides tegen 2030 met 10 procent doen dalen ten opzichte van 2020. Dat hebben Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) en het Vlaams Expertisecentrum voor Suïcidepreventie (VLESP) bekendgemaakt bij de voorstelling van het derde Vlaams Actieplan Suïcidepreventie.
Lees verder

CELEBS 24/7. Cindy Crawford doet aan 'selfcare' en Paris Hilton bedankt Kim Kardashian
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Kim Kardashian financiert evacuatievlucht Afghaanse voetbalsters
Kim Kardashian (41) heeft een evacuatievlucht gefinancierd van 35 Afghaanse voetbalsters en hun families vanuit Pakistan naar Groot-Brittannië. Ook eigenaar Andrea Radrizzani (47) van de Engelse voetbalclub Leeds United was betrokken bij de hulpactie, die was opgezet door de voormalige aanvoerster van het Afghaanse vrouwenvoetbalteam Khalida Popal (34).
Lees verder