Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 november 2021

Commotie in Sesamstraat: Ted Cruz beschuldigt gevaccineerde Pino van ‘overheidspropaganda’

HLN
Commotie in Sesamstraat: Ted Cruz beschuldigt gevaccineerde Pino van 'overheidspropaganda'
In de Verenigde Staten is er in het conservatieve kamp commotie ontstaan over de coronavaccinatie van Big Bird van het populaire kinderprogramma 'Sesame Street'. Ze beschuldigen de grote gele vogel ervan een propagandamachine te zijn voor de overheid.
Lees verder

Merkel over vluchtelingencrisis 2015: "Wir haben das geschafft"
Duitsland is er wel degelijk in geslaagd om tijdens en na de vluchtelingencrisis van 2015 honderdduizenden migranten op te vangen. Dat zegt de ontslagnemende bondskanselier Angela Merkel in een op zondag uitgezonden interview met tv-zender Deutsche Welle.
Lees verder

Jurkje dat Amy Winehouse tijdens laatste concert droeg, brengt 243.000 dollar op voor goed doel
Een mini-jurk die de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse droeg tijdens haar laatste officiële concert, is zondag in Beverly Hills voor meer dan 243.000 dollar (ongeveer 210.000 euro) onder de hamer gegaan. Veilinghuis Julien's Auction had op voorhand geschat dat de jurk 15.000 tot 20.000 dollar zou opbrengen.
Lees verder

VS heropenen grenzen met Canada en Mexico voor gevaccineerden
De VS heropenen de landgrenzen met Canada en Mexico voor iedereen die is gevaccineerd. Er is geen dringende noodzaak meer nodig voor de reis. Voor mensen die naar de Verenigde Staten per vliegtuig reizen geldt vanaf maandag lokale tijd ook de verplichting gevaccineerd te zijn, behalve voor Amerikanen. Reizigers moeten voor de vlucht nog steeds een negatieve coronatestuitslag laten zien, maar alleen de test voldoet niet meer voor de vliegreis naar de VS.
Lees verder

Peter Mertens stopt eind dit jaar als PVDA-voorzitter
Peter Mertens stopt eind dit jaar als voorzitter van PVDA, wanneer zijn huidige mandaat afloopt. Dat heeft hij intern aangekondigd. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
Lees verder

Explosie in militaire radar in Ecuador: autoriteiten sluiten terreuraanslag niet uit
In Ecuador heeft een ontploffing plaatsgevonden in een militaire radar die de overheid onlangs heeft geïnstalleerd om de strijd tegen drugshandel op te voeren. Er vielen geen slachtoffers, maar de overheid sluit een terreuraanslag niet uit. Dat meldt het ministerie van Defensie.
Lees verder

Slangen op maandag. Welke kat vindt nog haar jongen in het Belgische klimaatbeleid?
Het was de Vlaamse regering even ontgaan dat de hype van improvisatietheater intussen al even voorbij was. Zelfs de verrassende pointe, dat de verantwoordelijke minister niet eens kon afreizen omdat corona door de gangen van haar kabinet waarde, kon de voorstelling niet meer redden. Welke kat vindt nog haar jongen in het Belgische klimaatbeleid?
Lees verder

Wellicht woensdag al groen licht: extra prik voor wie AstraZeneca of J&J kreeg
De kans is groot dat iedereen die eerder twee coronavaccins van AstraZeneca kreeg of één vaccin van Johnson & Johnson, binnenkort een herhalingsprik krijgt. De ministers van Volksgezondheid zetten wellicht woensdag al het licht op groen.
Lees verder

43.000 euro voor een etentje, en voor die prijs steekt de chef het vlees in je mond
Groot wordt nog grootser, voor de Turkse vleesmagiër 'Salt Bae'. Bij ons bekend omdat onze Rode Duivels er wel eens een steakje willen gaan snijden dat bekleed werd met bladgoud. Twee maand nadat de chef in Londen een restaurant opende, vertrekt Salt Bae (38) naar Saoudi-Arabië. Daar zal allicht minder kritiek komen op de nogal karige lonen die hij uitbetaalt, ondanks zijn decadente stijl.
Lees verder

Ziekenhuizen lopen weer vol: "De frustratie is groot, maar wij oordelen niet. Wij zorgen"
De opnames stijgen: in UZ Leuven liggen 60 Covid-patiënten. Ziekenhuizen stellen zorg uit en passen bezoekersregelingen aan. Maar het nijpend personeelsaantal speelt ook parten, zo blijkt. Naast de bedden moeten immers mensen in schort staan, met handen en kennis. "Wie dat bezit, kan morgen al aan de slag", klinkt de vacature op elke vloer.
Lees verder

Potje bekvechten tussen klimaatministers zet Belgisch compromis onder hoogspanning
Het klettert over het klimaat. Vlaams Milieuminister Zuhal Demir (N-VA) ontpopt zich wederom tot de luis in de pels van federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) en energiecollega Tinne Van Der Straeten (Groen). Of er deze week nog een collectief Belgisch klimaatstandpunt uit de bus komt? "Alleen als Vlaanderen de CO2-uitstoot tegen 2030 met 47% wil verminderen." Laat dat nu net zijn waar Demir niet van wil weten.
Lees verder

Slangen op maandag. De klimaatuitdaging belooft nog groter te worden dan de coronacrisis. Gaan de regio's weer wachten tot de federale regering het laken naar zich toe trekt?
Het was de Vlaamse regering even ontgaan dat de hype van improvisatietheater intussen al even voorbij was. Zelfs de verrassende pointe, dat de verantwoordelijke minister niet eens kon afreizen omdat corona door de gangen van haar kabinet waarde, kon de voorstelling niet meer redden. Welke kat vindt nog haar jongen in het Belgische klimaatbeleid?
Lees verder

Eén bus of tram op tien die volgens app van De Lijn op schema rijdt, is te laat of komt zelfs niet
In september was de realtime-reisinformatie van De Lijn maar voor ongeveer 90 procent betrouwbaar. Eén bus of tram op tien die zogezegd op schema reed, was te laat of kwam zelfs helemaal niet. Dat blijkt uit gegevens die Vlaams parlementslid Marino Keulen (Open Vld) opvroeg.
Lees verder

Medewerker die set van 'Rust' moest afbreken, in het ziekenhuis na beet van giftige spin: "Artsen proberen zijn arm te redden"
Een productiemedewerker van de door rampspoed achtervolgde film 'Rust' is bij het afbreken van de set in zijn arm gebeten door een inheemse giftige spin. De beet is zo ernstig dat de man al meerdere operaties heeft moeten ondergaan om de infectie te stoppen. In het ergste geval kan hij zijn arm verliezen. Dat melden diverse Amerikaanse en Britse media.
Lees verder

Onze chef voetbal zag dat Anderlecht te weinig ballen toonde: "Anderlecht voetbalde op de Bosuil in kostuum. En het was nog niet eens vuil"
Anderlecht leed op de Bosuil pas zijn eerste nederlaag sinds 29 augustus. En toch bestaat de indruk dat het proces alweer niet vooruitgaat. Tiens, waar zou dat aan liggen?
Lees verder

Muzikaal vuurwerk, verrassende optredens en een 'Walk On Water Party': dit valt er te beleven tijdens de 'Rode Neuzen Dag On Tour'
Van 20 tot en met 25 november doorkruist 'Rode Neuzen Dag On Tour' heel Vlaanderen. Op de 12 locaties waar de gigantische Rode Neus halt houdt, valt er heel wat te beleven: van spetterende dj-sessies tot muzikaal vuurwerk. 'De Rode Neuzen Dag On Tour' start officieel op zaterdag 20 november om 7 uur in Roeselare.
Lees verder

Vlaams budget voor sociale woningen wordt amper gebruikt
Slechts een kwart van het geld dat de Vlaamse regering klaar heeft voor de bouw en renovatie van sociale woningen is dit jaar al effectief gebruikt. Dat schrijft De Morgen vandaag. Ingewikkelde procedures en een lastige fusie op het terrein zijn de voornaamste boosdoeners.
Lees verder

Bedenkers 'Hoe zal ik het zeggen?' over mentale problemen van presentator Jens Dendoncker: "Niet elke opnamedag was even vrolijk voor hem"
Het gaat stukken beter met Jens Dendoncker. De voorbije maanden werkte de comedian in stilte en met de nodige aandacht voor zijn mentale problemen aan een vierde seizoen van het alom bejubelde 'Hoe zal ik het zeggen?' Met nieuwkomer Jeroen Verdick als zijn vaste sidekick. Bedenkers Tim Van Aelst (43) en Sofie Peeters (34) blikken terug én vooruit. "Ondanks zijn mentale problemen liet Jens ons weten dat hij heel veel goesting had om aan een nieuw seizoen te beginnen."
Lees verder

Chinese Communistische Partij wil weg vrijmaken voor derde ambtstermijn Xi Jinping
De centrale commissie van de Chinese Communistische Partij wil de weg vrijmaken voor een derde ambtstermijn voor partijleider en president Xi Jinping. De zowat 370 leden van de partijcommissie kwamen maandag in Peking samen voor een vierdaagse bijeenkomst om een "historische resolutie" te bespreken die dat mogelijk moet maken.
Lees verder

Groen wil hervorming milieubeleid en pleit voor einde aan besparingen op milieuadministratie
Groen vraagt een grondige hervorming van het milieubeleid zodat grote schandalen zoals de PFOS-vervuiling niet meer gebeuren. "Het systeem is verziekt en moet hervormd worden, zodat iedereen een gezondere leefomgeving krijgt", zegt parlementslid Mieke Schauvliege in de aanloop naar de PFOS-commissie vandaag.
Lees verder