Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 november 2021

Bijna één op twee vrouwen krijgt ooit last van extreem haarverlies: “De oplossing kost maar 1,5 euro per maand”

HLN
Bijna één op twee vrouwen krijgt ooit last van extreem haarverlies: "De oplossing kost maar 1,5 euro per maand"
Kaalheid wordt gezien als een typisch mannenprobleem, maar toch krijgt ook bijna de helft van de vrouwen vroeg of laat met extreme haaruitval te maken. "Nochtans is dit in de meeste gevallen makkelijk op te lossen", zegt gynaecoloog Herman Depypere. "En dat hoeft niet met peperdure middeltjes te zijn."
Lees verder

BV 24/7. Daphne Paelinck deelt een unieke foto en deze mini-BV ziet het leven door een roze bril
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Roland Duchâtelet noemt bitcoin grote fraude: "Een gevaar voor de samenleving"
Ondernemer Roland Duchâtelet, die technologiebedrijf Melexis oprichtte, en bekend is als ex-eigenaar van voetbalclubs STVV en Standard, vindt bitcoin "de grote fraude van het moment". Duchâtelet zei dinsdagavond in 'De Afspraak' dat de digitale munt "een heel groot gevaar is voor de samenleving".
Lees verder

Hoe goed zal boosterprik werken tegen coronavarianten?
Vandaag beslisten de ministers van Volksgezondheid in ons land dat iedereen binnenkort een herhalingsprik krijgt aangeboden. Dat zal gebeuren met Pfizer of Moderna waarvan de doeltreffendheid volgens verschillende studies voor het langst hoog blijft vergeleken met AstraZeneca en Johnson & Johnson. Maar hoe goed beschermen die (derde) vaccins eigenlijk tegen andere varianten van het coronavirus?
Lees verder

Revaliderende Elton John krijgt bijzondere onderscheiding van prins Charles
Popster Elton John (74) heeft een hoge onderscheiding gekregen van prins Charles (72) tijdens een ceremonie in Windsor Castle. De zanger, die nog herstelt van een operatie aan zijn heup, is vanaf nu officieel lid van de Order of the Companions of Honour.
Lees verder

G6 reageert in open brief scherp op fiscale hervorming: "Per definitie het failliet van de sector"
De G6 heeft in een brief verbolgen gereageerd op de beslissing om de belastingkorting voor Belgische clubs te beperken tot maximaal 4 miljoen euro. Club Brugge, Anderlecht, Antwerp, Genk AA Gent en Standard kunnen zich absoluut niet vinden in de nieuwe wetgeving, die vanaf 1 januari in werking zou treden. "De 'topclubs' worden geraakt. Laat dat nu net de clubs zijn die — nagenoeg als enige — nog in Belgische handen zijn", klinkt het.
Lees verder

Artsen Zonder Grenzen verontrust over stijgend aantal ondervoede kinderen in Afghanistan
De ngo Artsen Zonder Grenzen (AZG) maakt zich zorgen over de ernstige gezondheidssituatie in Afghanistan. Zo nemen AZG-ziekenhuizen steeds meer ondervoede kinderen op en hebben veel andere kwetsbare groepen geen toegang tot de gezondheidszorg. "Afghaanse burgers dragen de gevolgen van de ineenstorting van het gezondheidssysteem en het gebrek aan concrete internationale hulp", zegt Gaëtan Drossart, operationeel coördinator bij AZG.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels arriveren aan trainingscentrum in Tubeke, De Ketelaere wordt afgezet door vriendin
The boys are back in town. Deze namiddag arriveren de Rode Duivels aan het trainingscomplex in Tubeke. De komende week spelen ze WK-kwalificatieduels tegen Estland en Wales. Om 16.15 uur vandaag volgt er een persconferentie en om 17 uur staat de eerste training op het programma. U kan alles hieronder LIVE volgen!
Lees verder

Veroordeelde fietser die kniestoot gaf aan Neïa (5) in Hoge Venen klaagt nu zelf vader aan voor laster op het internet
De 62-jarige veroordeelde veldrijder die vorige Kerstmis een kniestoot gaf aan de vijfjarige Neïa toen hij haar voorbij fietste in de Hoge Venen, sleept op zijn beurt de vader van het meisje voor de rechtbank. De fietser beweert geïntimideerd te zijn geweest doordat de vader de beelden op Facebook had geplaatst en vroeg om die massaal te delen. "Dat is gewoonweg vrijheid van meningsuiting", zegt de advocaat van de vader. "Mijn cliënt deed niets verkeerd."
Lees verder

8 miljoenste auto rijdt van de band in Vorst: Studebaker, Volkswagen Kever, Porsche en zelfs legervoertuigen gingen de Audi e-tron vooraf
Met de elektrische Audi e-tron rijdt er vandaag voor de acht miljoenste keer een wagen van de band in Vorst. In de autofabriek in de hoofdstad hebben ze de voorbije zeven decennia aan heel wat vierwielers geknutseld. Van de legendarische Studebaker, de mythische kever en de populaire Golf tot zelfs Porsches en legervoertuigen.
Lees verder

Caitlyn Jenner over ex Kris Jenner: "Ik wou dat we nu een betere band hadden"
Caitlyn Jenner (72) en Kris Jenner (66) scheidden in 2013 na 22 jaar huwelijk. Acht jaar na hun scheiding geeft Caitlyn nu meer details over hun huidige relatie in een aflevering van 'Big Brother VIP'. Zo vertelt Cailtyn dat ze momenteel niet zo close is met Kris als ze zelf zou willen: "Vanuit mijn standpunt is onze relatie niet zo goed als ze zou moeten zijn."
Lees verder

OVERZICHT. Ziekenhuizen schalen opnieuw op, operatieprogramma's worden bevroren. Lees hier de stand van zaken in jouw regio.
De ziekenhuizen moeten geleidelijk aan opschalen naar fase 1A+. Dat heeft Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van koepelvereniging Zorgnet-Icuro, gezegd. En veel ziekenhuizen voegen de daad bij het woord. Onze redactie maakte een overzicht van alle maatregelen die onze ziekenhuizen nemen, nu de coronacijfers andermaal de pan uitswingen.
Lees verder

Oppositie hakt in op Vlaams klimaatplan: "Regering wentelt klimaatinspanningen af op burgers"
In het Vlaams Parlement heeft de oppositie fors ingehakt op het klimaatakkoord dat de Vlaamse regering vorige week heeft bereikt. Oppositiepartijen Groen, Vooruit, PVDA en Vlaams Belang vinden vooral dat de regering-Jambon de kosten en verantwoordelijkheden afwentelt op de burgers.
Lees verder

LIVE. Broers Hazard arriveren samen in Tubeke, Charles De Ketelaere afgezet door vriendin Jozefien
The boys are back in town. Deze namiddag arriveren de Rode Duivels aan het trainingscomplex in Tubeke. De komende week spelen ze WK-kwalificatieduels tegen Estland en Wales. Om 16.15 uur vandaag volgt er een persconferentie en om 17 uur staat de eerste training op het programma. U kan alles hieronder LIVE volgen!
Lees verder

Club Brug­ge-manager Vincent Mannaert opnieuw veroordeeld voor dronken rijden en vluchtmisdrijf: 8.000 euro boete, 15 maanden rijverbod en 3,5 jaar alcoholslot
Vincent Mannaert, algemeen manager van Club Brugge, is nog maar eens veroordeeld voor dronken rijden. Deze keer komt daar ook vluchtmisdrijf bij. In november vorig jaar was hij betrokken bij een kettingbotsing op de E40 in Nevele, waarbij één gewonde viel. Nadat hij zich excuseerde, verdween hij van de plaats van het ongeval. Het is al zijn vijfde veroordeling.
Lees verder

Huishoudhulpen gaan opnieuw actievoeren
Het overleg over de lonen en arbeidsvoorwaarden voor de 150.000 huishoudhulpen in ons land die worden tewerkgesteld via dienstencheques, is vastgelopen. De vakbonden gaan over tot acties, kondigen ze woensdag aan. Bij de werkgevers heerst onbegrip over de stakingsdreiging, meldt Federgon. Volgens de sectororganisatie wordt er nog constructief onderhandeld.
Lees verder

400 migranten in veiligheid gebracht aan kust Sicilië
De Italiaanse autoriteiten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag bijna 400 bootmigranten voor de kust van Sicilië in veiligheid gebracht. Een vissersboot met migranten was volgens de kustwacht en de brandweer bij de gemeente Pozzallo vastgelopen. Met verschillende boten brachten de reddingsdiensten de mensen eerst op twee sleepboten over om ze vervolgens aan land te brengen.
Lees verder

Wanneer krijg ik mijn derde vaccin? En wordt dat de laatste dosis? 9 vragen over de boosterprik beantwoord
De verzamelde ministers van Volksgezondheid van ons land hebben beslist dat iedere Belg een extra coronavaccin kan krijgen. Wie tot nog toe één dosis van het Janssen-vaccin ontving, krijgt voorrang. Binnenkort zullen de vaccinatiecentra dus weer vollopen. Waarom is dat nodig? Welk vaccin zal u krijgen? En is dat aangepast aan de nieuwe varianten? Wij beantwoorden de negen belangrijkste vragen.
Lees verder

Terug van nooit weggeweest: deze oude topreeksen worden opnieuw leven in geblazen
Terwijl Hollywood elke lucratieve filmfranchise blijft uitmelken met spin-offs, remakes en reboots, focust televisie zich steeds meer op het nieuw leven inblazen van oude parels. Naar aanleiding van het langverwachte 'Dexter: New Blood' op Streamz zetten wij deze week in onze Kijkgids enkele van de beste comebacks uit de tv-geschiedenis in de kijker. Het einde van de mensheid ('Battlestar Galactica', Prime Video), de terugkeer van cultserie 'Twin Peaks' (Hulu/Apple TV+), oude rivalen ('Cobra Kai', Netflix) en liefdesperikelen ('The L Word – Generation Q', Streamz): dit zijn onze favoriete tv-revivals.
Lees verder

"Hij had Gigi beter moeten behandelen": Yolanda Hadid opgelucht nu 'schoonzoon' Zayn Malik uit beeld lijkt te verdwijnen
Komt het ooit nog goed tussen Gigi Hadid (26) en Zayn Malik (28)? Als het van Gigi's moeder Yolanda (57) afhangt niet. Zij grijpt een uit de hand gelopen ruzie met de gewezen One Direction-zanger aan, om te proberen hem voorgoed uit beeld te krijgen.
Lees verder