Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 november 2021

Bestuurder sterft na zware botsing met tractor: lange reanimatie kan niet baten

HLN
Bestuurder sterft na zware botsing met tractor: lange reanimatie kan niet baten
In Hoogstade bij Alveringem is donderdagavond een 35-jarige man uit Lo is overleden na een zware botsing met een tractor. Een langdurige reanimatie ter plaatse mocht niet baten.
Lees verder

Na drie dagen beraadslaging nog geen verdict voor Kyle Rittenhouse (18) die twee mensen doodschoot en een derde verwondde tijdens Black Lives Matter-protesten
Na drie dagen beraadslagen zijn de juryleden in het proces tegen Kyle Rittenhouse nog steeds niet tot een verdict gekomen. De jonge Trump-aanhanger schoot vorig jaar in Kenosha, Wisconsin twee mensen dood en verwondde een derde persoon tijdens Black Lives Matter-betogingen nadat de 29-jarige Afro-Amerikaan Jacob Blake door een politieagent in de rug werd geschoten.
Lees verder

Door corona stellen we onderzoek uit en plots is het te laat: oncologen zien tot 60% meer vergevorderde kankers
Gaat u tegenwoordig ook met wat meer schroom naar het ziekenhuis uit angst om besmet te worden? Dan bent u niet alleen. Heel wat mensen mijden het ziekenhuis nu de vierde golf over ons land rolt. Onderzoeken en screenings worden uitgesteld, en dat heeft serieuze gevolgen. Oncologen zien nu al tot 60% meer vergevorderde kankers. Ze waarschuwen: "Stel screenings niet uit door corona, want de kans op complicaties wordt snel groter."
Lees verder

Nieuwe regels discotheken gaan vanaf middernacht in: "Helft van onze klanten zegt dat ze niet komen"
Vanaf overmorgen, zaterdag, moeten discotheken hun klanten aan de deur niet alleen vragen hun Corona Safe Ticket te tonen, ze moeten ook een negatieve zelftest eisen of het dragen van het mondmasker in de zaak opleggen. Wie niet met zelftests werkt, zal dan noodgedwongen een gemondmaskerd bal organiseren. De finesses zullen pas morgen duidelijk worden, bij het verschijnen van het Ministerieel Besluit. "De overheid neemt zes weken de tijd om maatregelen te nemen, wij moeten dat op amper 24 uur doen. Da's niet realistisch."
Lees verder

Politiebonden plannen nog meer acties: "Het is menens, dat zullen ook de politici voelen"
De boze politieagenten hadden het aangekondigd en hielden woord: gisteren breidden ze hun acties uit naar Vlaanderen. Antwerpen, Gent, Oostende, Mechelen: in een vijftiental steden en gemeenten stonden lange files door uitgebreide controles. Als statement tegen de overheid, die hen geen opslag geeft, maar vooral met de burger als kop van Jut. "We gaan ook acties voeren die de politici treffen" zegt Carlo Medo van NSPV.
Lees verder

Vlaamse 'Queens' van 95 vertellen over wat hen jong houdt
Rugklachten? Com'on, zeg: de Britse Queen Elizabeth II gaat gewoon weer aan het werk, en dat op haar 95'ste. Net geen 15.000 95-plussers telt Vlaanderen, drie vierde van hen van het vrouwelijke geslacht. Drie vrouwen, bouwjaar 1926, vertellen over wat hen jong houdt: eeuwig optimisme, en een potje kaarten, zo blijkt.
Lees verder

LIVE. Meer dan driekwart van Belgen heeft weinig hoop voor normale kerst - Mogelijk nog twee maanden uitgestelde zorg wegens overvolle corona-afdelingen
Het Overlegcomité heeft woensdag een reeks bijkomende maatregelen aangekondigd, die vanaf morgen ingaan en voorlopig gelden tot 28 januari 2022. Volgens premier Alexander De Croo (Open Vld) ligt de nadruk daarbij vooral op voorkomen en beschermen, en niet op sluiten. Onder meer het Covid Safe Ticket Plus, telewerken en mondmaskers moeten de circulatie van het virus afremmen. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

'De Algerijn' weer doelwit van aanslag in drugsmilieu in Antwerpen
Rond 1.30 uur is er vannacht een explosief afgegaan aan de Koolstraat 18 in Borgerhout. Vermoedelijk een zwaar stuk vuurwerk werd tot ontploffing gebracht tegen de garagepoort van de familie C. De twee zonen zijn bekenden in het drugsmilieu.
Lees verder

"De Algerijn" weer doelwit van aanslag in drugsmilieu in Antwerpen
Rond 2.30 uur is er vannacht een explosief afgegaan aan de Koolstraat 18 in Borgerhout. Vermoedelijk een zwaar stuk vuurwerk werd tot ontploffing gebracht tegen de garagepoort van de familie C. De twee zonen zijn bekenden in het drugsmilieu.
Lees verder

ONZE OPINIE. De afwezige Verlinden heeft één groot voordeel: de politievakbonden pakken het communicatief nog slechter aan dan zijzelf
Zou Annelies Verlinden (CD&V) het nog fijn vinden om minister van Binnenlandse Zaken te zijn? Het gerucht doet de ronde dat ze al serieus spijt heeft van haar overstap, al zal ze dat zelf nooit toegeven. Ze zal zeggen dat het een uitdaging is en dat ze hard werkt. Een antwoord volgens het boekje: voorspelbaar en risicoloos. Daarvoor staat ze intussen garant.
Lees verder

Zeldzaam exemplaar Amerikaanse grondwet geveild voor 43 miljoen dollar
Een zeldzaam origineel exemplaar van de Amerikaanse grondwet is donderdag op een veiling in New York voor 43,2 miljoen dollar (38 miljoen euro) verkocht. Veilinghuis Sotheby's spreekt van een absoluut recordbedrag voor een historisch document.
Lees verder

COLUMN. 100 en libido à gogo: Pater Piet staat terecht voor zedenfeit
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop
Lees verder

DE STAAT VAN QATAR. De oorlog om de gastarbeiders: te weinig drinkwater, plaspauzes niet toegelaten, onvoldoende maaltijden en minstens 6.500 doden
Niet Neymar, niet David Beckham, niet de wereldvoetbalbond. Zelfs dure PR-adviseurs krijgen de duistere kantjes aan het WK in Qatar niet onder de mat geborsteld. Eén jaar voor de start wordt er nog altijd getwist. Hoe zit het met de uitbuiting van migrantarbeiders? De mensenrechten? En zijn de aangekondigde hervormingen wel écht doorgevoerd?
Lees verder

ASSISEN. "Björn heeft gestoken als een beest, zei Kristel. Of ze zelf iets gedaan had, herinnerde ze zich niet meer"
Zijn doortocht op het eerste proces tegen Kristel Appelt en Björn De Candt ging niet onopgemerkt voorbij. Ook gisteren gaf de Limburgse IT'er Wim S. zijn visie op de gebeurtenissen. Hij is daarvoor goed geplaatst. S. was in de twee jaar voor de steekpartij uitgegroeid van bdsm-partner van Appelt tot vertrouwenspersoon van de twee beschuldigden én van slachtoffer Andy Vandereyt. Appeltje — hij noemt haar 'Krissie' — kent S. het best. Hij noemt zichzelf haar mentor, ze deelden de liefde voor bdsm. "Niet die wrede dingen die je nu ziet als je googelt op 'bdsm'. Eerder een touwtje en een klets op de billen."
Lees verder

De Sutter wil de federale aankopen verduurzamen: "Niet alleen de prijs is van belang"
Volgens de beschikbare informatie houdt amper twee procent van de overheidsopdrachten rekening met duurzaamheid. Dat zegt minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen), die een plan op tafel legt om de federale aankoopstrategie te verduurzamen.
Lees verder

Luca en Amy werden beste vrienden door 'K2 zoekt K3': "Zelfs op onze vrije dag facetimen we met elkaar"
Zij klonk te vals. Hij is te groot en — zo wordt beweerd — té geliefd door Gordon. Amy Courtens (25) en Luca Diez (21) kregen de voorbije weken flink wat kritiek in de zoektocht naar een nieuwe K3'tje. Maar achter de schermen ontstond een innige vriendschap. "Onlangs had ik last van mijn stem. Luca is toen speciaal teruggekeerd naar onze hotelkamer, om medicijnen te halen. Het is onmogelijk om niet van hem te houden."
Lees verder

Gekwetste Neymar weer onder vuur: "Wie pijn heeft aan de adductoren, danst na de match niet zo met een cowboyhoed"
Veel liever zouden ze hem niet laten gaan. Want ook nu weer pech voor PSG: Neymar die gekwetst terug komt van een interlandluik met Brazilië. Hij mist al zeker Nantes zaterdag en misschien ook de Champions League-clash woensdag tegen Man City. In Brazilië krijgt 'Ney' steeds meer de wind van voren. "Moet zo iemand ons land vertegenwoordigen?"
Lees verder

"Als je twee kinderen hebt, besef je pas écht wat opvoeden is": dit vertelde Meghan Markle in gesprek met Ellen DeGeneres
Het grote verrassingsinterview van Meghan Markle (40) bij Ellen DeGeneres (63) is vannacht in de Verenigde Staten uitgezonden. Wie op wereldschokkend nieuws zat te wachten, is er echter aan voor de moeite, want de hertogin van Sussex hield het bijzonder braafjes met wat 'chit chat' over hoe ze ooit samen met Harry incognito op een Halloweenfeestje verscheen, hoe haar vijf maanden oude dochtertje Lily haar eerste tandjes krijgt en waarom ze het belangrijk vindt om voor betaald zwangerschapsverlof in de VS te ijveren. Buckingham Palace kan dus weer (eventjes) opgelucht ademhalen.
Lees verder

Kinderen verplichten om laptop te kopen via school mag niet
Scholen mogen ouders niet verplichten een laptop via de school te kopen. Dat heeft een speciale commissie beslist, nadat ouders hadden aangeklaagd dat ze een veel te dure laptop moesten kopen terwijl ze net een computer hadden gekocht voor hun kind. Dat staat vrijdag in Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.
Lees verder

Vier keer meer jonge vluchtelingen in pleegzorg dan zes jaar geleden
Het aantal jonge vluchtelingen dat wordt opgevangen in de pleegzorg is op zes jaar tijd verviervoudigd van 130 naar 522. Dat blijkt uit cijfers van Agentschap Opgroeien. Veel heeft te maken met de vluchtelingenstroom in 2015 en het aanbod vanuit de pleegzorg in Vlaanderen.
Lees verder