Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 november 2021

Bespaart tot 40.984 euro euro op je hypotheek: “Het loont zelden om trouw te blijven aan je bank”

HLN
Bespaart tot 40.984 euro euro op je hypotheek: "Het loont zelden om trouw te blijven aan je bank"
Van nature zijn velen van ons trouw aan hun bank, maar voor het afsluiten van een woonkrediet is dat niet altijd de beste keuze. "Durf te vergelijken en speel de concurrentie uit", zegt onze geldexpert Pascal Paepen. Hij geeft nog tien andere tips , waarmee je in totaal meer dan 40.000 euro kunt besparen bij een woonlening van 200.000 euro op 25 jaar.
Lees verder

Geslaagd Lichtfestival gaat laatste avond in: "Blij dat we dit toch laten doorgaan hebben"
Het uitgestelde Lichtfestival wordt een groot succes genoemd. Het aantal bezoekers ligt ongeveer op gelijke hoogte als bij de vorige editie, in januari 2018. Vijf dagen lang bezochten vele duizenden mensen het stadscentrum, alleen op donderdagavond werd het even té druk. "Dit ging door in de buitenlucht en mét mondmaskerplicht. We hebben heel veel mensen een leuke avond bezorgd", zeg Annelies Storms (Vooruit).
Lees verder

"Je krijgt de kans om bij te tanken en jezelf centraal te zetten": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Tesla-baas Elon Musk hint op verkoop van nog meer aandelen in reeks tweets aan Bernie Sanders
Elon Musk heeft gehint op de verkoop van nog meer aandelen van Tesla. Dat deed de topman van de fabrikant van elektrische auto's in een reeks tweets gericht aan de Amerikaanse senator Bernie Sanders, die een eerdere oproep om de superrijken meer belasting te laten betalen had herhaald. Musk tweette daarop: "Ik blijf vergeten dat je nog steeds leeft" en "Wil je dat ik meer aandelen verkoop, Bernie? Zeg het maar...".
Lees verder

Van Ranst boos over gelekt rapport: "Dit is een enorme vertrouwensbreuk. Sommige politici willen dat dit lekt"
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) is erg misnoegd over het gelekte GEMS-rapport, waarin experten de overheid adviseren om bepaalde coronamaatregelen te verstrengen in aanloop naar het Overlegcomité van vrijdag. Voor de bron van het lek wijst Van Ranst naar de politiek: "Dit is een enorme vertrouwensbreuk. Sommige politici willen dat dit lekt. Zo dwingt men de experten om daar tekst en uitleg bij te geven", zegt hij bij HLN LIVE.
Lees verder

KBC neemt Bulgaarse bank over voor 1 miljard euro
KBC neemt voor een miljard euro de Bulgaarse activiteiten over van Raiffeisenbank. Dat heeft de bank-verzekeraar bekendgemaakt. KBC wordt zo één van de grootste banken in Bulgarije.
Lees verder

Ahold Delhaize wil onlinewinkel bol.com naar de beurs brengen
Ahold Delhaize, het moederbedrijf van onder meer Delhaize en Albert Heijn, wil zijn onlinewinkel bol.com voor een deel naar de beurs brengen. Dat kondigde Ahold Delhaize maandag aan tijdens een beleggersdag. Het gaat om de plaatsing van een beperkt aantal aandelen op de beurs in Amsterdam.
Lees verder

Was deze gemene beuk het laatste wapenfeit van Zlatan Ibrahimovic voor de Zweedse nationale ploeg?
Zit de rentree van Zlatan Ibrahimovic (40) bij de nationale ploeg er al na 258 minuten op? Spanje verwees Zweden naar de play-offs, na de match wilde Zlatan niet bevestigen of hij nog aan de WK-barrages in maart zal deelnemen. Wat dan zijn laatste wapenfeit zou zijn voor z'n land? Een stevige en vooral ongeoorloofde beuk in de rug van César Azpilicueta.
Lees verder

Adele openhartig over scheiding, gewichtsverlies en nieuwe relatie: "Ik zou graag meer kinderen willen"
Oprah does it again. Nadat ze eerder prins Harry en Meghan Markle op de bank kreeg voor een openhartig interview, liet nu ook Adele (33) in haar hart kijken bij de presentatrice. In de special 'Adele One Night Only' sprak de Britse zangeres openlijk over een aantal persoonlijke zaken, waaronder haar scheiding, zoon, nieuwe liefde, kinderwens en gewichtsverlies. "Het is niet mijn taak om andere mensen zich goed over hun lijf te laten voelen."
Lees verder

Hélène en Martijn van 'Down the Road' zijn al 1 jaar een koppel: "Achteraf bekeken was ik te snel om het uit te maken"
Eind vorig jaar liep hun relatie nog publiekelijk op de klippen in een aflevering van 'Down The Road', maar ondertussen hebben Hélène Van Peborgh (25) uit Hemiksem en Martijn Tilmans (36) uit Maaseik elkaar weer helemaal gevonden. Zelfs de afstand - het is twee uur rijden tussen hun woonplaatsen - kan geen roet meer in het eten gooien. Een gesprek over dromen van citytrips, de stress die de cameraploeg van 'Down the Road' met zich meebracht en hun gevoelens voor elkaar. "Het laatste dat ik wil is hem kwetsen."
Lees verder

INTERVIEW. 'Novastar' Joost Zweegers brengt nieuwe plaat uit met als grote inspiratie zijn vrouw, zijn kinderen en de lockdown
'The Best Is Yet To Come' dacht Novastar-zanger Joost Zweegers (50), hij is dus nog lang niet van plan om te stoppen. Hij vertelt over zijn familie als grote bron van inspiratie, zijn vele tripjes naar Engeland, en zijn nieuwe album 'Holler And Shout' : "Artistieke mensen zijn zeer moeilijke mensen, gelukkig kan mijn vrouw daar goed mee om."
Lees verder

Je verwarmingsketel in topvorm houden? Dit staat je te doen
Je verwarming draait ondertussen weer op volle toeren. Het najaar is dan ook niet toevallig het ideale moment om je verwarmingsketel grondig te laten nakijken en onderhouden. Maar wat houdt dat precies in? En wat kan je zelf doen? Bouwsite Livios zocht het voor je uit.
Lees verder

In 'Klopjacht' neemt Guilian een groot risico en bezoekt papa Preud'homme bij Standard Liège
Guilian neemt vanavond tijdens 'Klopjacht' een enorm risico. Hij is afgezakt naar Luik, maar kan het niet laten om toch een bezoekje te brengen aan zijn favoriete voetbalclub én zijn vader Michel Preud'homme.
Lees verder

Premier De Croo vervroegt het Overlegcomité naar woensdag
Premier Alexander De Croo heeft beslist om het Overlegcomité, dat normaal gepland stond op vrijdag, te vervroegen naar woensdag. Dat meldt zijn woordvoerder maandag. Het zal doorgaan om 14.30 uur in het Egmontpaleis.
Lees verder

Chinese fabrieken verder op stoom, ook winkelverkopen stijgen
De Chinese economie vertoonde in de maand oktober tekenen van verbetering. Zo draaiden de fabrieken van de grootste economie van Azië beter dan verwacht. Daarnaast vielen ook de winkelverkopen hoger uit dan voorzien, aldus cijfers van het Chinese bureau voor statistiek. Verder leek de energiecrisis in het land wat af te nemen.
Lees verder

Wit-Rusland zegt te proberen migranten naar huis te doen terugkeren, Irak legt donderdag eerste repatriëringsvlucht in
Wit-Rusland werkt er actief aan om de migranten die vast zitten aan de grens met de EU, naar hun landen terug te doen keren. Dat zegt de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Volgens hem zijn de migranten echter "koppig" en willen ze niet vertrekken. De Wit-Russische luchtvaartmaatschappij Belavia laat mensen uit Syrië, Irak, Afghanistan en Jemen ook niet langer toe op vluchten van Dubai naar Wit-Rusland. Dat heeft de maatschappij aangekondigd.
Lees verder

Strenge boetes en straatcontroles: Oostenrijk start vandaag als eerste land ter wereld met lockdown voor niet-gevaccineerden
In Oostenrijk is sinds middernacht een lockdown voor niet-gevaccineerde inwoners van start gegaan. Vorige week besloten de Oostenrijkse bondskanselier Alexander Schallenberg en de leiders van de deelstaten over de invoering van de ingrijpende maatregel. Inwoners die niet tegen het coronavirus zijn ingeënt en ouder zijn dan twaalf jaar, mogen hun huis enkel verlaten om essentiële inkopen te doen, te gaan werken, een dokter te bezoeken of een luchtje te scheppen. De Oostenrijkse politie zal burgers bovendien streng controleren. Op het overtreden van de maatregelen staan boetes tot maar liefst 30.000 euro.
Lees verder

Buitenlandse media zien "buitenaardse" Hamilton en "onsportieve" Verstappen: "Max aarzelde niet om een crash te forceren"
"Hamazeballs", "Brazilliant" en "De race van zijn leven". Voorpagina's vol superlatieven sieren vandaag de kranten. Lewis Hamilton, die de Braziliaanse GP op indrukwekkende wijze op zijn naam schreef, bracht het verschil met Max Verstappen terug tot veertien punten.
Lees verder

Netflix-film 'Red Notice' scoort hoogste aantal kijkers op eerste dag
'Red Notice' met Dwayne Johnson (49), Ryan Reynolds (45) en Gal Gadot (36) is sinds 12 november te zien op Netflix. De film deed het meteen goed en heeft daarmee de beste eerste dag voor een film op het streamingsplatform.
Lees verder

LIVE (20u45). Italië moet tegen Noord-Ierland rechtstreeks WK-ticket afdwingen
• Groep C • Belfast • Aftrap: 20u45 • Italië en Zwitserland hebben 17 punten, Italië staat (voorlopig) op de eerste plaats dankzij een beter doelpuntensaldo. Zwitserland speelt gelijktijdig thuis tegen Bulgarije. Enkel de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks. Het nummer twee is veroordeeld tot play-offs.
Lees verder