Doorgaan naar hoofdcontent

Beruchte tafelschuimer (39) veroordeeld tot 6 maanden cel en 8.000 euro boete voor onbetaalde mosselen friet: “Onve...

HLN
Beruchte tafelschuimer (39) veroordeeld tot 6 maanden cel en 8.000 euro boete voor onbetaalde mosselen friet: "Onverbeterlijke recidivist"
Een 39-jarige man uit het Waalse Boussu is veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf en een gepeperde boete omdat hij op 11 juli in een brasserie in Genk ging tafelen en daarna vertrok zonder te betalen. De tafelschuimer pleegde eerder al 98 gelijkaardige soorten feiten van afzetterij. "Hij is de helft van de tijd van de wereld," zei zijn advocaat.
Lees verder

Eerste kerstreclame van het jaar duikt nu al op: Disney lanceert hartverwarmend spotje
Zo'n emotioneel mogelijk reclamespotje uitbrengen; voor vele bedrijven is het traditie met kerst. Disney brengt vandaag een nieuw spotje uit om het begin van de feestdagen te vieren. De clip 'Pluspapa' is een geanimeerde kortfilm van drie minuten. Daarmee ondersteunt Disney Make-A-Wish, dat al lang partner is van de studio.
Lees verder

Vuilnisophalers leggen het werk neer: Glasgow schakelt andere overheidsmedewerkers in om afvalcrisis te voorkomen tijdens klimaattop
De autoriteiten in Glasgow nemen noodmaatregelen om te zorgen dat het afval wordt opgehaald tijdens de klimaattop COP26. Vuilnisophalers en straatvegers staken voor een hoger loon. Daarom kunnen nu ook andere overheidsmedewerkers worden ingeschakeld om vuilnisbakken te legen, bericht de lokale krant Glasgow Times.
Lees verder

Wat doe je met kleren die je niet meer wil? 4 simpelere en leuke alternatieven voor Vinted
Herfst is het moment bij uitstek om grote kuis te doen in je kleerkast. Maar wat met de stapel kleren die weg mag? Je kan terecht op een platform als Vinted... maar al die foto's maken, vragen van potentiële kopers beantwoorden en pakketjes verzenden is een tijdrovend karwei. We zochten uit welke andere opties er bestaan, die simpel, snel en goed voor de planeet én je portefeuille zijn.
Lees verder

OVERZICHT. Bevestigde gevallen en hospitalisaties stijgen minder snel, vrijdag recordaantal van ruim 108.000 testen uitgevoerd
Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens als gevolg van het coronavirus in ons land blijven stijgen, maar het gaat iets minder snel dan de voorbije dagen. Dat meldt gezondheidsinstituut Sciensano na een update van zijn cijfers. Vrijdag werd ook een recordaantal van meer dan 108.000 coronatests uitgevoerd.
Lees verder

OVERZICHT. Bevestigde gevallen en hospitalisaties stijgen minder snel, vrijdag recordaantal van 108.000 tests uitgevoerd
Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens als gevolg van het coronavirus in ons land blijven stijgen, maar het gaat iets minder snel dan de voorbije dagen. Dat meldt gezondheidsinstituut Sciensano na een update van zijn cijfers. Vrijdag werd ook een recordaantal van meer dan 108.000 coronatests uitgevoerd.
Lees verder

Europese campagne ingetrokken nadat Frankrijk "vrijheid in hidjab" aan de kaak stelde
De Raad van Europa heeft dinsdag een campagne ingetrokken die diversiteit en "vrijheid in de hidjab" vierde. De campagne had veel protest uitgelokt in Frankrijk. Zo laakte de regering dat de slogan het dragen van een hoofddoek promootte.
Lees verder

Zes rebellen, twee politieagenten en soldaat gedood bij aanval op Congolese stad Bukavu
Zes rebellen, twee politieagenten en een soldaat zijn gedood na een gewapende aanval op de stad Bukavu in het oosten van Congo in de nacht van dinsdag op woensdag. Dat heeft de gouverneur van de provincie Zuid-Kivu bekendgemaakt.
Lees verder

Met twee jaar vertraging: Giro opent volgend jaar met driedaagse in Hongarije
De Ronde van Italië begint in 2022 met een driedaagse in Hongarije. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. De Hongaarse 'Grande Partenza' was eigenlijk al in 2020 voorzien, maar toen gooide de coronapandemie roet in het eten.
Lees verder

Algerije beschuldigt Marokkaanse leger van bomaanslag op truckers
Drie Algerijnen zijn woensdag omgekomen in een bomaanslag in de westelijke Sahara. Dat meldt APS, het nationale Algerijnse persagentschap. Volgens APS zou Marokko achter de aanslag zitten en viseerde het land vrachtwagens op de verbinding tussen Algerije en Mauritanië.
Lees verder

"The end is here": Netflix lost trailer voor allerlaatste deel 'La casa de papel'
's Werelds grootste overval komt in december definitief tot een einde. Netflix lanceerde vandaag de nieuwe trailer voor het allerlaatste deel van 'La casa de papel'. Het finale stuk gaat op 3 december wereldwijd in première.
Lees verder

Greta Thunberg belooft "scheldwoordneutraal" te worden
Klimaatactiviste Greta Thunberg belooft dat ze "scheldwoordneutraal" zal worden. Ze deed die toezegging op Twitter nadat was gefilmd hoe ze "je kan die klimaatcrisis in je reet steken" scandeerde tijdens een manifestatie in een park in Glasgow, waar klimaattop COP26 wordt gehouden. Scheldwoordneutraal is een knipoog naar klimaatneutraal.
Lees verder

Banengroei in Verenigde Staten in een hogere versnelling
De banengroei in de Verenigde Staten is in de maand oktober onverwacht een versnelling hoger geschakeld. In oktober zijn er 571.000 nieuwe banen bijgekomen. Dat meldt loonstrookjesverwerker ADP woensdag in Washington.
Lees verder

LIVE . Club NXT zet Man City opzij na spectaculaire comeback - Meegereisde Club-fans doen standbeeld Kompany blauw-zwarte sjaal om
• Vierde speeldag Champions League • Etihad Stadium • Man City tweede in groep A met 6 punten, Club derde met 4 punten • Wedstrijd LIVE te bekijken op VTM 2!
Lees verder

Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
Weinig hobby's maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release 'The Window', dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in 'Friday Night Lights' (Hulu), datagedreven stuntwerk in 'Moneyball' (Netflix), hilarische scènes in 'Ted Lasso' (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in 'Big Shot' (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
Lees verder

Rusland beperkt uitvoer van kunstmest
Rusland is van plan om quota op te leggen aan de uitvoer van bepaalde kunstmesten. Daarmee wil het land de voorraad voor lokale boeren verzekeren, te midden van fors gestegen prijzen als gevolg van de energiecrisis.
Lees verder

ANALYSE. Biden blijft niet aan de macht met een streng klimaatbeleid
Joe Biden heeft zijn best gedaan op de klimaattop in Glasgow. Hij heeft geboden wat hij kon, hoe weinig dat uiteindelijk ook was. Maar achter zijn rug liet de kiezer verstaan dat Biden daarmee al te ver is gegaan. Dat de Democraten te links zijn, terwijl de herinnering aan Donald Trump al niet meer schrikwekkend genoeg is om de Republikeinen te mijden. Dat kost die Democraten nu een gouverneurschap of twee — en volgend jaar waarschijnlijk ook hun meerderheid in het parlement.
Lees verder

Ondertussen in de Youth League, waar Club NXT het grote Man City gewoon het zwijgen oplegt: "Ons verhaal is uniek"
In de schaduw van de grote jongens: het straffe parcours van Club NXT in de Youth League. Ze zijn er de betere van City én de evenknie PSG. Beloftencoach Rik De Mil (40) – begin dit jaar nog interimtrainer van de A-ploeg – over de jeugd van tegenwoordig, het 1B-verhaal en die onbetaalbare sms'jes. "Ons Basecamp heeft voor een realistischer zelfbeeld gezorgd. En voor een topsportmentaliteit."
Lees verder

Football Talk. KV Mechelen-aanvaller Mrabti opgeroepen bij Zweden - Boyata drie matchen geschorst
Kerim Mrabti (27) is opgeroepen voor de Zweedse nationale ploeg. De aanvaller van KV Mechelen vervangt de geblesseerde Ken Sema. Het is de eerste keer sinds 2018 dat Mrabti in de Zweedse selectie zit. Eerder verzamelde hij al drie caps. Zweden werkt tijdens de interlandbreak twee WK-kwalificatieduels af tegen Georgië (11/11) en Spanje (14/11). (ABD)
Lees verder

Lange rijen bij klimaattop baren gezondheidsexperte zorgen
Vanwege de grote drukte en de lange rijen bij de klimaattop in Glasgow maakt een Schotse gezondheidsexperte zich zorgen over het risico dat deelnemers het coronavirus oplopen. "Ik volg dit met grote bezorgdheid omdat ik weet hoe fragiel de situatie is", zei onderzoeker Devi Sridhar van de Universiteit van Edinburgh in een interview met de Britse openbare omroep BBC.
Lees verder