Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 november 2021

Adele geeft leerkracht ‘die haar leven veranderde’ peperdure tickets cadeau voor haar show

HLN
Adele geeft leerkracht 'die haar leven veranderde' peperdure tickets cadeau voor haar show
Enkele dagen geleden zagen we hoe de Britse zangeres Adele (33) tijdens haar tv-show 'An Audience with Adele' herenigd werd met Miss McDonald, een leerkracht die haar hielp en inspireerde toen ze nog een klein meisje was. Tijdens de emotionele ontmoeting vroeg ze om het telefoonnummer van haar oud-leerkracht. Dat heeft ze klaarblijkelijk gebruikt om haar een paar peperdure concerttickets cadeau te doen.
Lees verder

Alles wat u moet weten over de Players Championship Finals, de generale repetitie voor het WK
Vanavond gaat de Players Championship Finals van start. Met Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts tekenen twee Belgen present. Hieronder alles wat u moet weten over het laatste darttoernooi vóór het WK.
Lees verder

Op deze Black Friday-televisies krijg je fikse kortingen, tot wel 44 procent
De uit Amerika overgewaaide koopjesdag Black Friday houdt vandaag ook ons land in zijn greep. De overzeese soldengekte wakkert jaar na jaar vroeger aan en dat heeft ook zijn effect op de prijzen van televisietoestellen. De kostprijs van bepaalde modellen is vandaag flink verlaagd. Eén toestel zet je zelfs aan 44 procent korting in je woonkamer. Frank Everaardt, tech-expert bij Hardware.Info, laat vijf interessante aanbiedingen op ons los.
Lees verder

Eindelijk Black Friday: op deze grote televisies krijg je grote kortingen
De uit Amerika overgewaaide koopjesdag Black Friday houdt vandaag ook ons land in zijn greep. De overzeese soldengekte wakkert jaar na jaar vroeger aan en dat heeft ook zijn effect op de prijzen van televisietoestellen. De kostprijs van bepaalde modellen is vandaag flink verlaagd. Eén toestel zet je zelfs aan 44 procent korting in je woonkamer. Frank Everaardt, tech-expert bij Hardware.Info, laat vijf interessante aanbiedingen op ons los.
Lees verder

Voorproefje van NINA met Julie Vermeire en 3 andere eeuwige optimisten. "Ik heb heel goed leren praten. Dat maakt me sterker"
"Ik wil positiviteit uitstralen én overbrengen op de mensen. Want het leven is al zuur genoeg." Het is alweer bijna december. In NINA warmen we ons tijdens deze korte dagen aan de vrolijkheid van rasoptimisten Julie Vermeire, Yassine Ouaich, Rani De Coninck en Sabine Hagedoren. Psychologe Elke Smeets geeft tips hoe ook jij positiever in het leven kan staan.
Lees verder

Van Ranst over strengere maatregelen: "De hoop is dat we Kerstmis kunnen redden"
Op hele grote kerstgala's zullen we dit jaar niet moeten rekenen, maar in de familiekring zouden kerstfeesten wel moeten kunnen doorgaan. Áls we nu strengere maatregelen invoeren. Dat heeft viroloog Marc Van Ranst gezegd aan HLN LIVE. "De hoop is dat we Kerstmis kunnen redden."
Lees verder

Politie voert opnieuw actie op luchthavens van Brussel en Charleroi: 40 minuten extra wachttijd
De politievakbonden voeren opnieuw actie op de luchthavens van Brussel en Charleroi. Op Brussels Airport "vinden de acties plaats aan de paspoortcontrole voor reizigers naar landen buiten de Schengenzone", verduidelijkt Nathalie Pierard, woordvoerder van de luchthaven. In Charleroi komt het gemeenschappelijk vakbondsfront om 11 uur samen voor een filterblokkade die tot halverwege de namiddag zou duren.
Lees verder

Grote bezorgdheid om nieuwe coronavariant: Europa wil "noodstop" op alle vluchten uit zuidelijk Afrika
De Europese Commissie wil dat er onmiddellijk gestopt wordt met het vliegverkeer van en naar zuidelijk Afrika vanwege de daar ontdekte coronamutatie B.1.1.529. Voorzitter Ursula von der Leyen zegt dat de maatregel snel wordt besproken.
Lees verder

Prins William openhartig over zijn periode als luchtambulancier: "Ik wilde Kate niet opzadelen met mijn mentale problemen"
Prins William (39) heeft het openlijk gehad over zijn eigen mentale gezondheid, tijdens een event voor eerste hulpverleners. William werkte zelf enkele jaren als piloot voor de East Anglian Air Ambulance, waar hij piloot was van een luchtambulance. "Ik heb er veel gezien... Maar ik wilde Kate daar niet mee opzadelen."
Lees verder

River Plate pakt eerste titel sinds 2014 in Argentinië, gigantisch feest barst los in Buenos Aires
River Plate heeft voor het eerst sinds 2014 de landstitel veroverd in Argentinië. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie verzekerde de ploeg van succestrainer Marcelo Gallardo zich al van het kampioenschap, door Racing Club in het eigen Monumental-stadion met 4-0 te verslaan. Met 12 punten voorsprong is River Plate niet meer in te halen.
Lees verder

Jubelpark- en Wettunnel in Brussel geblokkeerd door actie Uber-chauffeurs
De Uber-chauffeurs houden ook vandaag acties in Brussel. Verschillende wegen en tunnel zijn geblokkeerd. Brussel Mobiliteit meldt al dat de tunnels Jubelpark en Wet in de richting van het centrum geblokkeerd zijn. Ook de Tervurentunnel is afgesloten. Dat veroorzaakt veel verkeershinder in de hoofdstad.
Lees verder

Angèle toont kwetsbare kant in Netflix-docu : "Ik ben letterlijk uit de kast getrokken"
Het voorprogramma verzorgen van Dua Lipa, optreden voor uitverkochte stadions en nu ook een eigen Netflix-documentaire: het blijft ongemeen hard gaan voor de Linkebeekse Angèle Van Laeken (25). Al wil dat niet zeggen dat de zangeres fluitend door het leven gaat. Integendeel, Angèle toont zich in haar tv-portret opvallend kwetsbaar en staat uitgebreid stil bij de keerzijde van de roem - zoals toen haar broer Romeo Elvis beschuldigd werd van aanranding. "Wat me gelukkig maakt, is fake. Ik ben de echte Angèle kwijt."
Lees verder

Depot van PostNL in Wommelgem vrijgegeven: bedrijf moet wel strenge voorwaarden naleven
Het depot van PostNL in Wommelgem dat sinds maandag door het gerecht was gesloten wegens sociale inbreuken, is weer vrijgegeven. Dat laat arbeidsauditeur Gianni Reale weten. Het bedrijf zal wel enkele voorwaarden moeten naleven.
Lees verder

"Milieu-inspectie blaast dading tussen 3M en Lantis op"
75.000 euro, dat was het bedrag dat afgesproken werd tussen chemiefabriek 3M en Lantis, het consortium dat Oosterweel zou bouwen. De twee sloten een dading en dat geld moest ervoor zorgen dat Lantis met de meest vervuilde grond een veiligheidsberm zou bouwen op het terrein van 3M. Maar de milieu-inspectie zou die deal nu opblazen. Volgens kenners heeft dat tot gevolg dat 3M de volle pot voor de vervuiling buiten haar terrein moet betalen.
Lees verder

Football Talk. KV Oostende haalt met neef van George Weah eerste wintertransfer binnen
KV Oostende heeft zijn eerste transfer voor de komende wintermercato bekendgemaakt. De Kustboys versterken zich op 1 januari met Kyle Duncan. De 24-jarige Amerikaan, de neef van voormalig Gouden Bal-winnaar George Weah, komt transfervrij over van MLS-club New York Red Bulls. Hij ondertekende aan de kust een contract tot medio 2025.
Lees verder

Eerste headliner is bekend: Lionel Richie komt volgend jaar naar de Lokerse Feesten
Goed nieuws voor fans van Lionel Richie. De 72-jarige zanger zakt volgend jaar af naar ons land voor een optreden op de Lokerse Feesten. De Amerikaanse superster mag zich meteen ook de eerste headliner van het festival noemen.
Lees verder

Red Flames komen met 19-0-zege in de internationale annalen: nooit was overwinning ruimer in WK-voorronde voor vrouwen
De Red Flames toverden hun vijfde kwalificatieduel voor het WK 2023 om in een waar doelpuntenfestival: 19-0 luidde de eindscore aan Den Dreef in Leuven tegen het zwakke broertje Armenië. De Belgische internationals lukken zo een Belgisch record en een internationaal WK-voorronderecord.
Lees verder

Margot Cloet (Zorgnet-Icuro): "Er is te laat ingegrepen, hopelijk houden de ziekenhuizen dit vol"
De ziekenhuizen kreunen onder de vierde coronagolf en mede daarom komt het Overlegcomité vandaag vervroegd samen. "Er wordt te laat ingegrepen", zegt Margot Cloet (Zorgnet-Icuro), "want we gaan richting 700 patiënten op intensieve zorg. Maar hopelijk kunnen we volhouden tot we het effect van de nieuwe maatregelen zien"" Herbekijk het gesprek hierboven.
Lees verder

Echt of nep: welke kerstboom kies jij?
Over een maand is het weer kerstmis! Hoe de feestdagen er ook zullen uitzien of met wie je ze zal doorbrengen, een kerstboom hoort er in ieder geval bij. Maar kies je voor een echte of ga je voor een kunststofvariant? Van prijs tot veiligheid: HLN Shop vergelijkt beide opties op zes vlakken zodat je zelf een keuze kan maken.
Lees verder

Margriet Hermans herstelt van coronabesmetting: "Nog nooit zo moe geweest"
"Mijn reuk- en smaakzin was helemaal weg. En ik eet zo graag", vertelt Margriet Hermans (67) in PRIMO. "Inmiddels kan ik weer lachen, gelukkig. Maar ik heb me wel belabberd gevoeld", zo blikt Margriet terug op haar quarantaine.
Lees verder