Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 oktober 2021

Ze moet nu ook haar favoriete hobby opgeven: Queen mag niet meer paardrijden

HLN
Ze moet nu ook haar favoriete hobby opgeven: Queen mag niet meer paardrijden
Er worden steeds meer vragen gesteld over de gezondheid van de Britse koningin Elizabeth II (95). Na verschillende rapporteringen over maatregelen die haar worden opgelegd door haar dokters, raakte nu ook bekend dat de Queen haar favoriete hobby niet meer mag uitoefenen. Ze heeft al twee maanden niet meer op een paard gezeten.
Lees verder

Kijkers in shock na docu over borstvoeding bij volwassenen: "Onvoorstelbaar dat dit uitgezonden mag worden"
Het Verenigd Koninkrijk raakt maar niet uitgepraat over 'Breastfeeding My Boyfriend', een nieuwe documentaire over borstvoeding bij volwassenen die deze week werd uitgezonden door Channel 4. De bedoeling van de uitzending was het doorbreken van alle taboes die er nog zijn, maar dat zagen de kijkers duidelijk anders in: op sociale media ontstond een storm van kritiek en werden zelfs formele excuses geëist van de zender.
Lees verder

Kijkers in shock na docu over borstvoeding bij volwassenen: "Onvoorstelbaar dat dit mag uitgezonden worden"
Het Verenigd Koninkrijk raakt maar niet uitgepraat over 'Breastfeeding My Boyfriend', een nieuwe documentaire over borstvoeding bij volwassenen die deze week werd uitgezonden door Channel 4. De bedoeling van de uitzending was het doorbreken van alle taboes die er nog zijn, maar dat zagen de kijkers duidelijk anders in: op sociale media ontstond een storm van kritiek en werden zelfs formele excuses geeist van de zender.
Lees verder

NEXT GEN. "Bijna twee jaar niet kunnen spelen": ex-kapitein van Duivels-generatie 2003 kent veel pech, PSV-winger snoert criticasters de mond
What a difference a year makes. Anderhalf jaar geleden ging HLN op zoek naar dé toppers van generaties 2001 tot 2005. Sommige 'Next Gen'-talenten uit 2003 gaat het intussen voor de wind, anderen kregen véél tegenslagen te verwerken. Van een Genk-verdediger die het moeilijk heeft tot een PSV-winger die lof krijgt van Van Nistelrooy: dit is generatie 2003.
Lees verder

Nieuwe studie heeft ontdekt waarom sommige witte haaien mensen aanvallen
Onderzoekers van de Macquarie University in Australië hebben ontdekt waarom sommige witte haaien mensen aanvallen. In veel van de gevallen zouden de roofdieren zwemmers of peddelende surfers verwarren met hun normale prooi - zeehonden en zeeleeuwen - omdat die er voor jonge haaien van onderuit bijna identiek uitzien.
Lees verder

De Correspondent plaatst deepfake-filmpje van Mark Rutte: "Voortbestaan Nederland staat op spel"
Digitaal nieuwsplatform De Correspondent heeft vandaag een deepfake-filmpje van Nederlands demissionair premier Mark Rutte geplaatst. In de neptoespraak, die amper van echt te onderscheiden is, luidt Rutte de noodklok over de klimaatveranderingen en kondigt hij aan verregaand beleid door te voeren. "Het voortbestaan van Nederland staat op het spel."
Lees verder

Man (25) op step kritiek na aanrijding met wagen
Donderdagochtend raakte een 25-jarige man op een elektrische step levensgevaarlijk gewond bij een aanrijding op de Amerikalei. Het slachtoffer was door het rood gereden.
Lees verder

FLASHBACK. Na hallucinante beelden uit Leuven: ook Scheepsdalebrug in Brugge maakte al meerdere keren bijna slachtoffers
Hallucinante beelden uit Leuven gisteren. Een gezin reed halverwege een openstaande brug op de Vaartkom op, toen hun wagen achterwaarts naar beneden tuimelde. Iets wat bij heel wat Bruggelingen een belletje doet rinkelen. In het verleden waren er namelijk al meerdere gelijkaardige incidenten op de Scheepsdalebrug...
Lees verder

FLASHBACK. Na hallucinante beelden uit Leuven: ook Scheepsdalebrug in Brugge maakte al verschillende keren bijna slachtoffers
De hallucinante beelden van een auto die van een openstaande brug valt in Leuven, doet bij heel wat Bruggelingen een belletje rinkelen. In het verleden waren er namelijk al verschillende gelijkaardige incidenten op de Scheepsdalebrug.
Lees verder

Charlotte de Witte opnieuw verkozen tot beste techno-dj ter wereld
De Belgische dj Charlotte de Witte (29) mag zich voor het tweede jaar op rij de beste techno-dj ter wereld noemen. Ze staat helemaal bovenaan de lijst Alternative Top 100 van het gerenommeerde Britse magazine DJ Mag.
Lees verder

Coronacijfers breken alle records in Rusland: openbaar leven in Moskou gaat week op slot
In de Russische hoofdstad Moskou is vandaag een reeks coronamaatregelen ingegaan. Bijna het volledige openbare leven gaat zeker een week op slot. Rusland kampt met een lage vaccinatiegraad en wordt geconfronteerd met stijgende coronacijfers.
Lees verder

Ann kreeg een hersenbloeding, met partner Steven probeert ze te wennen aan haar nieuwe leven. "Ik was bijna dood, ik hoef niemand iets te bewijzen"
"Het heeft geen zin om te filosoferen. Er is geen waarom. Je moet verder, ook al doe je maar wat." Op 26 september 2019 stopte het oude leven van Ann (41). Een hersenbloeding dwong haar én haar man Steven om oude dromen op te bergen en nieuwe ­plannen te maken. Maar een ander leven hoeft niet het einde te betekenen. Ann, Steven en hun dochter Nora zoeken als ijzersterk trio hun weg. "Fysiek is er het een en ander veranderd. Maar mentaal staan we dichter bij elkaar dan ooit."
Lees verder

"Laporta heeft hem nooit vertrouwd": ontslag Koeman druk besproken in Spaanse media, ook naam van Martínez valt weer
Na de onthutsende nederlaag in Estadio Vallecas in Madrid tegen Rayo Vallecano (1-0) was het een kwestie van tijd dat de leiding van FC Barcelona het vonnis zou vellen over Ronald Koeman, zo roepen Spaanse media vandaag in koor, nadat Koeman gisteravond laat zijn congé kreeg. "Het is een publiek geheim dat Juan Laporta de trainer nooit heeft vertrouwd."
Lees verder

Honderden dode schildpadden aangetroffen op Mexicaans strand
Op het strand van Morro Ayuta in Mexico zijn de voorbije dagen zowat 300 dode zeeschildpadden aangetroffen. Dat meldt de onderzoeksinstantie van het Mexicaanse ministerie van Milieu.
Lees verder

Luk Alloo helpt chauffeur Patriek met gevaarlijke losse lading in 'Alloo bij de Verkeerspolitie': "Levensgevaarlijk"
Vanavond zetten de agenten in 'Alloo bij de 'Verkeerspolitie' ondernemer Patriek aan de kant. In zijn aanhangwagen liggen zestig houten planken los op elkaar gestapeld. "Levensgevaarlijk!", zegt agent Roderick. "Alles wat je mee hebt, moet vastliggen. Als je moet remmen, vliegt alles in het rond en kan je mensen verwonden."
Lees verder

Drama en roddels à volonté: Vlaamse tienerfilm 'Bittersweet Sixteen' dropt trailer
Wie zin heeft in een heuse portie tienerdrama, mag alvast popcorn maken. De trailer van de tienerfilm 'Bittersweet Sixteen' belooft veel meisjesroddels, puberhormonen en gebroken harten. De film is geregisseerd door de voltallige familie Verheyen-Willaert. Het scenario is van de hand van Anna (15) en is grotendeels geïnspireerd op haar eigen schoolervaringen. Samen met haar ouders Jan en Lien maakte ze haar filmdebuut.
Lees verder

Grote politieactie tegen vijf terreurverdachten in de buurt van Duitse Aken
De politie in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft donderdag vijf huizen doorzocht van jongeren die worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Er was nog onvoldoende bewijs om de vijf verdachten te arresteren.
Lees verder

Binnenkort op tv: Annemie Struyf volgt draagmoeders en wensouders voor nieuwe reeks
Kinderen krijgen. Voor velen lijkt het iets vanzelfsprekend, maar dat is het lang niet niet voor iedereen. Voor sommigen is draagmoederschap dan ook de enige weg naar een eigen kind. Voor haar nieuwe reeks volgde Één-gezicht Annemie Struyf (60) drie jaar lang draagmoeders én wensouders. Van de zwangerschap tot de bevalling, van het kraambed tot het fragiele moment waarop de baby wordt overgedragen, van de babyborrel tot het verjaardagsfeestje.
Lees verder

Dejan Veljkovic (50) bepleit deal bij rechters: "Ik ben niet de spilfiguur van de voetbalfraude. Bestuurders hebben systeem bedacht."
Voor het eerst sinds lang heeft voetbalmakelaar Dejan Veljkovic (50) zich in het publiek vertoond. Hij was vanmorgen aanwezig op het Antwerpse hof van beroep waar zijn deal als spijtoptant in de voetbalfraude werd besproken. Een tiental advocaten van voetbalclubs die beweren slachtoffer te zijn van de fraude, kwam luisteren. Veljkovic zelf is combattief, hij heeft er genoeg van om als "spilfiguur" te worden afgeschilderd.
Lees verder

Juridische strijd om kinderen 'Brangelina' gaat verder: rechter weigert beroep van Brad Pitt
Actrice Angelina Jolie (46) en acteur Brad Pitt (57) zijn al sinds 2019 officieel gescheiden, maar de problemen rond de voogdij over hun kinderen blijven aanslepen. Pitt ging onlangs nog in beroep voor een beslissing eerder in het proces maar het Hooggerechtshof van Californië weigert dat nu.
Lees verder