Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 oktober 2021

Wout van Aert duikt pas “over week of acht, negen” het veld in: dilemma over deelname WK in Amerika

HLN
Wout van Aert duikt pas "over week of acht, negen" het veld in: dilemma over deelname WK in Amerika
Onthaasten, ontstressen, herbronnen, heropbouwen. Meer hoeft Wout van Aert (27) de komende tijd niet te doen. Ondertussen wordt bij Jumbo-Visma rustig bekeken hoe zijn veldritwinter kan worden aangepakt. Dé hamvraag daarin: past het WK in het Amerikaanse Fayetteville wel in zijn plannen?
Lees verder

Fransen de straat op wegens stijgende prijzen
Een reeks Franse vakbonden heeft opgeroepen dinsdag te staken en te protesteren tegen het sociale beleid van de regering en de stijgende prijzen van onder meer energie. De bonden vinden dat voor gewone mensen het leven te duur wordt en dat het noodzakelijk is dat de regering onmiddellijk meer stappen zet om de inkomens van werknemers, werklozen, studenten, ambtenaren en gepensioneerden te verhogen.
Lees verder

Daniel Siebert moet clash tussen Rode Duivels en Frankrijk in goede banen leiden
De Duitser Daniel Siebert is door de Europese Voetbalconfederatie UEFA aangesteld om de halve finale van de Nations League van donderdagavond in Turijn tussen België en Frankrijk in goede banen te leiden, zo maakte de UEFA vandaag bekend.
Lees verder

Hoge energieprijzen: is het nu interessanter om in zonnepanelen te investeren?
De energieprijzen gaan door het dak. De consument zoekt massaal naar manieren om de dure gas- en stroomtarieven te ontlopen. Zonnepanelen vormen daartoe een mogelijke piste. Maar hoe rendabel zijn ze in het kader van de huidige evoluties op de energiemarkt? Mijnenergie.be legt uit.
Lees verder

Eén jaar prinses Delphine en de meningen zijn verdeeld: "Ze zal toch wat huiswerk moeten doen"
Een vol jaar mag Delphine Boël (53) zich prinses van België noemen. Een jaar waarin ze zichtbaar is veranderd. En niet altijd ten goede, volgens sommigen. "Het is erg om te zeggen, maar van de sympathieke vrouw die ze was, schiet weinig over", klinkt het bijvoorbeeld. Royaltykenners Jo De Poorter, Kathy Pauwels en Pol Van Den Driessche maken de balans op: "Als ze zich niet gauw herpakt, zal de sympathie omslaan in onbegrip en verontwaardiging."
Lees verder

BINNENKIJKEN bij de nieuwe buren van Kanye West: voor ruim 1,3 miljoen euro woon je tussen de sterren
"Net als bij Kanye West stond ons appartement officieel niet te koop, maar we wisten onmiddellijk dat het deze werd of niets." Nadia Willems en haar man Jens wonen in een penthouse in Kanaal, het project van Axel Vervoordt in Wijnegem waar de wereldster twee weken geleden een optrekje kocht. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging bij hen op bezoek.
Lees verder

Voor ruim 1,3 miljoen euro woon je tussen de sterren: Nadia en Jens hebben in hun penthouse Kanye West als buur
"Net als bij Kanye West stond ons appartement officieel niet te koop, maar we wisten onmiddellijk dat het deze werd of niets." Nadia Willems en haar man Jens wonen in een penthouse in Kanaal, het project van Axel Vervoordt in Wijnegem waar de wereldster twee weken geleden een optrekje kocht. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging bij hen op bezoek.
Lees verder

Nieuwe bankapp wil klant bewust maken van zijn impact op klimaat
Een nieuwe bankapp onderscheidt zich van de concurrentie door de nadruk op duurzaamheid. Dat bleek vandaag bij de voorstelling van Banx, een project van Proximus en Belfius. Het is de bedoeling om de klant inzicht te geven in de ecologische voetafdruk van zijn consumptiepatroon door bij elke uitgave of belegging die hij doet de CO2-uitstoot te berekenen. Hiervoor wordt een beroep gedaan op de expertise van het Zweeds fintech-bedrijf Doconomy.
Lees verder

Word je bedrogen? Tegenwoordig kom je er via een wildvreemde op TikTok achter
Een nieuwe trend maakt zijn intrede op TikTok en is wel erg expliciet in zijn missie. Bedriegers ontmaskeren. TikTokkers publiceren informatie over vreemden die een scheve schaats rijden. De 'relatiebewakers' tonen de bedriegers met hun gezicht of geven hints zodat kijkers hen kunnen identificeren. Advocaat Fred Niemans licht toe hoe (on)wettelijk dat is en wat je kan doen als het jou overkomt.
Lees verder

Noa Lang hoopt op eerste cap: "Laten zien dat ik in België volwassener ben geworden"
Al een jaar maakt Noa Lang het mooie weer bij Club Brugge. De komende week hoopt hij ook voor het eerst in het Nederlandse shirt te schitteren. "Ik voel me goed. Dit is een mooi moment in mijn carrière", zegt de 22-jarige Lang vandaag in een filmpje verspreid door de Nederlandse voetbalbond.
Lees verder

133 gemeenten nemen deel aan jaarlijks nationaal testmoment BE-Alert
Op donderdag 7 oktober zullen 133 gemeenten gezamenlijk het alarmeringsplatform BE-Alert testen. Het doel van het testmoment is de capaciteit van het platform testen tijdens een piekbelasting. Dat meldt het Nationaal Crisiscentrum.
Lees verder

'Bong-Bong', zoon van dictator Marcos, wil Filipijns president worden
De enige zoon van de Filipijnse dictator Ferdinand Marcos (1917-1989) heeft aangekondigd een gooi te doen naar het presidentschap. De ouders van Ferdinand 'Bong-Bong' Marcos jr. heersten van 1965 tot hun val in 1986 over het Aziatische land en zijn wereldwijd berucht geworden door corruptie en het wegsluizen en verkwisten van overheidsgeld.
Lees verder

Van Gucht: "Vaccins beschermen goed tegen ziekenhuisopname, minder goed tegen besmetting: uitbreiding boosterprik ligt op tafel"
Het coronavaccin van Pfizer beschermt na volledige inenting voor 90 procent tegen ziekenhuisopname na besmetting, en dat voor minstens zes maanden, zo blijkt uit een nieuwe studie in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet. De bescherming tegen besmetting neemt wel na verloop van tijd flink af. De resultaten liggen in de lijn van de gegevens in ons land, bevestigt Steven Van Gucht van Sciensano, en lijken het belang van een boosterprik te onderstrepen. "Die ligt op tafel voor risicogroepen jonger dan 65 en ook voor wie het vaccin van Johnson & Johnson - en dus maar één prik - kreeg", aldus de viroloog.
Lees verder

Football Talk. RSCA veroordeelt ongepast 'Raman-lied' - Union moet Lynen maanden missen
Union moet Senne Lynen enkele maanden missen. De 22-jarige middenvelder viel afgelopen zaterdag vlak na de rust in tegen Cercle Brugge. Tien minuten later moest Lynen na een stevig duel met Hotic van het veld geholpen worden. "Uit een echografie is gebleken dat Senne zijn kruisband en mediale band van de linkerknie gescheurd zijn. Senne zal voor een langere tijd out zijn. Over een aantal weken wordt hij geopereerd", schrijft Union op haar website.
Lees verder

11 zwartwerkers betrapt die tribunes van AA Gent aan het schoonmaken waren: "Onder hen vijf Brazilianen zonder verblijfsvergunning"
Na de 2-0 overwinning van de Buffalo's tegen het Cypriotische Famagusta vond op vrijdag 1 oktober een onverwachte controle plaats op zwartwerk. In totaal werden elf personen betrapt terwijl ze de tribunes aan het schoonmaken waren, waarvan enkelen geen verblijfsvergunning hadden. "Enkel de firma's die de werkkrachten voorzien worden onderzocht, niet de bedrijven die werkzaam zijn in de Ghelamco Arena", aldus arbeidsauditeur Danny Meerschaut.
Lees verder

"Meer leerlingen in buitengewoon onderwijs dan voor M-decreet"
Er zijn dit schooljaar veel meer leerlingen ingeschreven in het buitengewoon onderwijs. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die de verschillende onderwijskoepels dinsdag publiceerden. "Er zitten nu meer leerlingen in het buitengewoon onderwijs dan voor de invoering van het M-decreet", zegt Katholiek Onderwijs Vlaanderen. De koepel vraagt dat de Vlaamse regering ingrijpt.
Lees verder

PS-voorzitter Paul Magnette houdt staatshervorming af: "België werkt wél"
Een staatshervorming hoeft er voor PS-voorzitter Paul Magnette niet meteen te komen. Dat liet hij blijken in het openingscollege van politicoloog Carl Devos aan de UGent. "Belgium-bashing is in de mode, maar onze federale staat werkt beter dan we denken."
Lees verder

Politie Oostende houdt herdenkingsmoment en minuut stilte voor Nick Campe (41), de motard die maandag verongelukte tijdens zijn dienst
De politie van Oostende hield dinsdagmiddag een herdenkingsmoment voor hun overleden dierbare collega Nick Campe (41), de motard die maandagmiddag overleed voor de ogen van zijn collega's tijdens een training. Het verlies valt hen onnoemelijk zwaar.
Lees verder

Doe het zelf: zo maak je rustieke vazen met touw
Vind je het leuk om in je vrije tijd zelf aan de slag te gaan? En hou je van een natuurlijk interieur? Een oude vaas uit de kringloopwinkel kan je makkelijk transformeren tot een rustieke kruik van touw. Lijmen, draaien, verven, drogen: in een uurtje tijd kan je een basic vaas een eigen twist te geven. Ga aan de slag met het stappenplan van vtwonen.
Lees verder

Prijzen in industrie eurozone lopen verder op
Industriebedrijven in de eurozone hebben hun prijzen in augustus verder opgevoerd. Ten opzichte van dezelfde maand in 2020 werden hun producten 13,4 procent duurder. Vooral bij energiebedrijven stegen de prijzen hard.
Lees verder