Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 oktober 2021

Wie moet je brandverzekering betalen bij een cohousing?

HLN
Wie moet je brandverzekering betalen bij een cohousing?
Cohousing zit al enkele jaren in de lift. De woonvorm waarbij bewoners beschikken over een eigen privéwoning én tegelijk enkele ruimtes delen, biedt uiteenlopende voordelen en vormt mogelijk ook een antwoord op de stijgende woningprijzen. Maar hoe zorg je ervoor dat je in een cohousing correct verzekerd bent? En hoe regel je dat best met je huisgenoten? Spaargids.be legt het uit.
Lees verder

Australische profvoetballer komt als eerste ter wereld uit de kast: "Ik vreesde de grappen"
Voor het eerst heeft een Australische voetballer uit de hoogste klasse geopenbaard dat hij homoseksueel is. Dat een profspeler uit de kast komt, is wereldwijd een zeldzaamheid. Josh Cavallo liet op sociale media weten zich niet langer te willen schamen voor zijn geaardheid en klaar te zijn met zijn pogingen een dubbelleven te leiden.
Lees verder

Oprichter Evergrande gevraagd mee te betalen aan oplossen crisis
De Chinese autoriteiten hebben miljardair Xu Jiayin, de oprichter van de noodlijdende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande, gevraagd om ook zijn persoonlijke vermogen aan te boren voor het oplossen van de enorme problemen bij het concern. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Evergrande gaat gebukt onder een hoge schuldenberg terwijl de zakenman persoonlijk nog miljarden op de bank zou hebben staan.
Lees verder

CELEB 24/7. Emma Watson staat voortaan liever achter de camera en Kris Jenner heeft zin in Halloween
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Amir Bachrouri van Vlaamse Jeugdraad: "Liever geen mondmaskers op school"
Vandaag is er onderwijsoverleg over hoe de toenemende besmettingscijfers in vooral de lagere scholen moeten worden aangepakt. Amir Bachrouri van de Vlaamse Jeugdraad vreest de comeback van mondmaskers op school. "Dat zou ik proberen te vermijden", zegt hij. "Dat is ook voor de non-verbale communicatie van kinderen en jongeren heel moeilijk." Kijk hier wat hij nog meer zei bij HLN LIVE.
Lees verder

Ex-lid van metalband Powerstroke veroordeeld tot 4 jaar cel met uitstel wegens poging doodslag op toenmalige partner
De ex-gitarist van metalband Powerstroke is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar met uitstel nadat hij vorig jaar met een hamer meermaals op het hoofd van zijn toenmalige partner had geslagen, terwijl zij lag te slapen. Vervolgens probeerde hij haar ook nog te wurgen. Nieuws dat volgens Maarten Geeraerts van Powerstroke niet als een verrassing kwam. "Wij hebben hem in 2018 al aan de deur gezet omdat er te veel problemen waren. Hij kon toen al agressief uit de hoek komen."
Lees verder

Knokke-Heist gaat strijd aan met illegale vakantieverhuur: "Rust in woon- en villawijken wordt te vaak verstoord"
Knokke-Heist gaat de strijd aan met illegale vakantieverhuur. De kustgemeente wil de overlast in dorpskernen, villawijken en niet-toeristische zones op die manier tegengaan. "De Airbnb-slogan 'live like a local' voelt steeds meer als een frontale aanval op het gemeenschapsleven", zegt burgemeester Piet De Groote (GBL). "Speculanten die woningen opkopen om het in te richten als vakantieverblijf, zorgen er bovendien voor dat de woningprijzen stijgen. Dat alles heeft een grote impact op de sociale cohesie." Het gemeentebestuur heeft daarom een plan klaar.
Lees verder

Prins Albert stelt gerust: "Charlène keert voor 19 november terug naar Monaco"
Prinses Charlène (43) zal naar verwachting snel weer thuis kunnen komen in Monaco. Volgens haar man prins Albert (63) zal ze ruim voor de nationale feestdag op 19 november terugvliegen uit haar geboorteland Zuid-Afrika, al kan hij nog geen exacte datum geven.
Lees verder

Geen vaccin, geen salaris: zo gaan andere landen om met niet-gevaccineerden
In Nederland sluit minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge niet langer uit dat nieuwe coronamaatregelen specifiek gericht kunnen zijn op ongevaccineerden. Maar hoe ziet het beleid in het buitenland eruit?
Lees verder

Genk-spits die vergeleken wordt met Lukaku en zonen van ex-profs: hoe generatie 2004 reuzenstappen vooruit zet
Roméo Lavia schoot als een komeet naar de top. Het supertalent speelde al aan de zijde van ene Kevin De Bruyne bij Manchester City, maar hoe vergaat het de andere talenten uit onze 'Next Gen'-generatie 2004? Wie loste de verwachtingen in en wie bleef wat hangen? Van Mario Stroeykens over Pierre Dwomoh tot Sékou Diawara: ontdek in deze tweede aflevering de grootste 17-jarige Belgische talenten.
Lees verder

Elisabet uit 'De Mol' in de wolken met dochter Charlize: "Maar die naweeën zijn best pijnlijk"
Elisabet Haesevoets (35), voormalig saboteur in 'De Mol', is vorige week bevallen van haar dochter Charlize. "Eindelijk is ons prinsesje er", glundert Elisabet in een exclusief gesprek over de bevalling en de eerste dagen na de geboorte. Een vierde kindje ziet de dokter evenwel niet zitten: "Het moet combineerbaar blijven."
Lees verder

'Mol' Elisabet in de wolken met dochter Charlize: "Maar die naweeën zijn best pijnlijk"
Elisabet Haesevoets (35), voormalig saboteur in 'De Mol', is vorige week bevallen van haar dochter Charlize. "Eindelijk is ons prinsesje er", glundert Elisabet in een exclusief gesprek over de bevalling en de eerste dagen na de geboorte. Een vierde kindje ziet de dokter evenwel niet zitten: "Het moet combineerbaar blijven."
Lees verder

Opnieuw cocaïne ontdekt op schip dat in Duinkerke werd aangevallen
Op een schip waarvan de bemanning in Duinkerke urenlang gegijzeld is door een gewapende bende, is in Rotterdam voor 40 miljoen euro cocaïne ontdekt. Eerder had de Franse politie ook al een ton cocaïne ontdekt, waardoor het schip in Duinkerke aan de ketting lag. Wellicht was die bende op zoek naar de coke die de Franse politie niet had gevonden.
Lees verder

Fietser (28) in levensgevaar na aanrijding door tram
Een fietser heeft dinsdag ernstige verwondingen opgelopen na een aanrijding met een tram in Antwerpen.
Lees verder

Overheid waarschuwt voor nieuwe phishingmails die vanuit My e-Box lijken te komen
De FOD Beleid en Ondersteuning waarschuwt voor nieuwe phishingmails die vanuit My e-Box, de digitale brievenbus van de overheid, afkomstig lijken te zijn. De meeste recent gemelde gevallen betreffen een Nederlandstalige melding van My e-Box dat een nieuw aanslagbiljet van de FOD Financiën beschikbaar zou zijn.
Lees verder

Texas: Moeder van ernstig verwaarloosde kinderen en vriend gearresteerd voor mishandeling en moord
De moeder van de drie verwaarloosde kinderen die afgelopen zondag in een appartement in Houston, in de Amerikaanse staat Texas, werden teruggevonden door de politie, is samen met haar vriend gearresteerd. Naast de drie kinderen troffen de agenten eveneens het lichaam van een 8-jarige jongen aan. De jongen zou al meer dan een jaar geleden om het leven zijn gebracht.
Lees verder

'Guardians of the Galaxy' is een ouderwets maar snedig actie-avontuur
We hadden niet het beste oog in Marvel's Guardians of the Galaxy, maar ziet: het is een veel betere game geworden dan we hadden verwacht. Meer nog: na het lichtjes tegenvallende Far Cry 6 wordt dit wellicht dé blockbustergame die dit videogamejaar kleurt.
Lees verder

Nieuwe recordprijs voor benzine
Benzine 95 (E10) wordt morgen fors duurder. De maximumprijs stijgt met 3,5 cent per liter tot 1,7540 euro. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.
Lees verder

Klaasje werd op speciale manier gevraagd voor 'De Slimste Mens'
Deze avond maakt Klaasje haar opwachting in 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Dat Erik Van Looy soms heel wat moeite moet doen om kandidaten te overtuigen om deel te nemen aan zijn quizprogramma, is geen geheim. Ook het voormalige K3'tje werd op een bijzondere manier gevraagd voor 'De Slimste Mens'.
Lees verder

Gerucht: Adil en Bilall wilden Sylvester Stallone casten als slechterik in 'Batgirl'
Maandag raakte bekend dat Brendan Fraser (52) de rol van 'Batgirl'-slechterik op zich zal nemen. Nu duikt er een gerucht op dat Adil (33) en Bilall (35) eigenlijk liever actie-icoon Sylvester Stallone (75) wilde aannemen.
Lees verder