Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 oktober 2021

Vier kleuters en juf naar ziekenhuis na ‘insectenbeet’ in park tijdens schooluitstap

HLN
Vier kleuters en juf naar ziekenhuis na 'insectenbeet' in park tijdens schooluitstap
In het Bospark in Lokeren zijn maandag verschillende kleuters gestoken door een nog onbekend insect. Vier kinderen en een leerkracht klaagden over pijn aan het hoofd en reageerden nogal fel op de beten. Ze werden uit voorzorg even overgebracht naar het ziekenhuis, maar mochten intussen huiswaarts keren.
Lees verder

"Veel lust en liefde, een huwelijk en een verrassende coup de foudre": dit mogen we binnenkort verwachten in 'Thuis'
Het nieuwe seizoen van 'Thuis' startte alvast met twee straffe verhaallijnen: de ontvoering van Rosa door Jacques en de plotse dood van bruidegom Leo, die het huwelijksfeest van Marianne abrupt verstoorde. Maar er is nog meer spanning op komst: 'Thuis'-producer Hans Roggen belooft dit najaar een pak vernieuwingen, een flinke portie geluk én een huwelijk. "En het is ook uitkijken naar een dramatische gebeurtenis die 's nachts zal plaatsvinden en zeer zware gevolgen zal hebben."
Lees verder

Warenhuizen in Californië krijgen verplicht een genderneutrale afdeling met speelgoed
Grote supermarkten in Californië moeten vanaf 2024 speelgoed en kinderverzorgingsproducten op een 'genderneutrale' afdeling aanbieden. Californië is de eerste Amerikaanse staat die dit bij wet regelt.
Lees verder

Belg ontvoerd en gemarteld voor drugsschuld van 1,5 miljoen euro: Spaanse politie verricht 12 arrestaties
De Spaanse politie heeft twaalf mensen opgepakt die betrokken waren bij de ontvoering en de foltering van een Belg. Het slachtoffer werd beschuldigd van diefstal van een hoeveelheid drugs ter waarde van 1,5 miljoen euro. Dat schrijft de krant Ceuta Actualidad.
Lees verder

Bierfiets rijdt door rood voor ogen van politieagenten: rijbewijs kwijt
De bestuurder van een 'bierfiets' is onlangs zijn rijbewijs kwijtgespeeld omdat hij tijdens een uitje met passagiers dronken met zijn fiets door een rood stoplicht reed voor de ogen van de politie. Dat gebeurde toen hij het politiekantoor aan de Quinten Matsijslei passeerde. Aangezien niemand van de passagiers nog in staat was om de bestuurdersfunctie over te nemen, moest het gezelschap te voet verder.
Lees verder

INTERVIEW. Zanna Vanrenterghem, de frisse wind op de klimaatmars: "Ik pleit nochtans voor hetzelfde als Anuna"
Het gezicht van de tienduizenden klimaatbetogers in Brussel gisteren was niet Anuna De Wever, maar wel Zanna Vanrenterghem. 31 jaar, werkzaam bij Greenpeace, vicevoorzitter van de Klimaatcoalitie én door Louis Neefs geïnspireerd - zo vertelt ze ons. Met heldere en genuanceerde uitspraken probeert ze de klimaatzaak zo hoog mogelijk op ieders agenda te zetten. "Onze politici stonden als ramptoeristen naar de overstromingen in Wallonië te kijken, maar ze zetten wel degelijk kleine stappen in de goede richting."
Lees verder

Voormalig Open Vld-boegbeeld veroordeeld tot jaar cel met uitstel wegens huisjesmelkerij: "Dit is een politieke afrekening"
Walter Govaert, die in juni dit jaar definitief uit de Open Vld Wetteren werd gezet, is maandag door de Dendermondse rechter veroordeeld tot een jaar cel met uitstel. Hij is schuldig bevonden aan huisjesmelkerij. "Klachten van bewoners zelf waren er nooit", stelde Govaert.
Lees verder

Adele krijgt wel heel intieme vraag tijdens livestream: "Laat haar met rust"
Adele (33) gaf haar volgers afgelopen weekend op Instagram een voorproefje van haar nieuwste album. Wat op veel enthousiasme van haar fans werd onthaald. De sfeer werd echter even verpest, toen een fan opeens een wel heel persoonlijke vraag aan de zangeres stelde: "Wat is je 'body count'?" "Heeft iemand dat nu echt gezegd?", zegt een geschokte fan op sociale media.
Lees verder

Bondscoach Vanthourenhout in HLN Sportcast: "De WK-afspraken waren voor iedereen duidelijk, behalve voor één iemand"
Sven Vanthourenhout (40) heeft er zijn eerste jaar als bondscoach op zitten. In een nieuwe HLN Sportcast 't Is weer Koers blikt hij terug op het voorbije seizoen, waarin hij hoogtes en laagtes kende. Ook Tom Boonen en Johan Museeuw schuiven aan bij gastheer Stijn Vlaeminck.
Lees verder

Europees Hof voor mensenrechten behandelt Belgische zaak na twintigtal klachten van seksueel misbruik in de kerk
Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zal zich op dinsdag 12 oktober uitspreken over de immuniteit van de Heilige Stoel. Dat gebeurt naar aanleiding van een klacht van 24 Belgen, Fransen en Nederlanders die beweren dat ze in hun kindertijd het slachtoffer waren van seksueel misbruik in de kerk. Hun klacht is gericht tegen de Heilige Stoel in Rome en tegen de Belgische bisschoppen.
Lees verder

KV Mechelen Esports is Belgisch kampioen 'League of Legends'
KVM Esports klopt Sector One in de finale van de Belgian League Country Finals en mag zich zo Belgische kampioen League of Legends noemen.
Lees verder

Minstens twee woningen onbewoonbaar na zware dakbrand in Lot
In Lot zijn maandagnamiddag minstens twee woningen onbewoonbaar verklaard na een hevige dakbrand. Ook een derde rijwoning liep veel schade op. Het vuur ontstond tijdens dakwerken, waarna de vlammen zich razendsnel konden verspreiden. Er vielen gelukkig geen gewonden.
Lees verder

Sex with Cancer is 's werelds eerste seksshop voor en door (ex-)kankerpatiënten
Kanker en seks, het zijn twee onderwerpen die in de taboesfeer zitten. En wie met de ziekte te maken krijgt, ervaart ongetwijfeld gevolgen op zijn of haar seksleven. Dat ondervonden kunstenaars Brian Lobel en Joon-Lynn Goh in levenden lijve: zij kregen zelf de diagnose die niemand wenst te horen. Daarom stampten zij Sex with Cancer uit de grond, de eerste seksshop voor en door (ex-)kankerpatiënten ter wereld.
Lees verder

Ook AstraZeneca wil medicijn tegen (ernstige) coronaklachten op de markt brengen: "Biedt 9 tot zelfs 12 maanden bescherming"
De Brits-Zweedse farmareus AstraZeneca heeft vandaag de onderzoeksresultaten van zijn coronamedicijn voorgesteld. Het middel AZD7442 halveert de kans op ernstige coronaklachten en sterfgevallen bij niet-gehospitaliseerde coronapatiënten, zo luidt de persverklaring. "Bovendien biedt het medicijn 9 tot 12 maanden bescherming."
Lees verder

Rapport noodweer: stuwdam Eupen draagt geen schuld bij overstromingen in Wallonië. "Zonder was de ravage nog erger geweest"
"Bij de verwoestende overstromingen in Wallonië van afgelopen zomer vallen de beheerders van het stuwmeer in Eupen niets te verwijten", dat meldt een team van onafhankelijke onderzoekers. Waals minister van Klimaat Philippe Henry (Ecolo) startte het onderzoek nadat er heel wat vragen kwamen van getroffen buurtbewoners.
Lees verder

Bekijk hoe LowLandLions grote finale van Belgische CS:GO-competitie wint
In Brussels Expo vond de finale van shooter Counter Strike: Global Offensive-competitie betFIRST Elite Series plaats tijdens de beurs Made in Asia. Het was voor de spelers weer enorm wennen, terugkeren op LAN. Voor sommigen was het ook een wat langere dag, want MaximN, Stev0se en Ritchiee speelden voor de finale van de Elite Series ook nog Red Bull Flick Belgium. MaximN was daar de uiteindelijke winnaar.
Lees verder

Buschauffeur leerlingenvervoer legt om half negen 's ochtends positieve ademtest af
Een buschauffeur, die instaat voor leerlingenvervoer, heeft vanochtend om half negen zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij licht geïntoxiceerd achter het stuur zat. De controle vond plaats op parking Bodart in Leuven.
Lees verder

WHO-experten bevelen extra dosis aan voor mensen met verzwakt immuunsysteem
Een expertengroep van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft besloten dat een extra vaccindosis tegen Covid-19 voor mensen met een matig of zwaar verzwakt immuunsysteem is aanbevolen. De aanbeveling geldt voor alle vaccins die goedgekeurd zijn door het VN-agentschap.
Lees verder

2.400 klachten over uitvallende zonnepanelen: wat is er aan de hand? Wat doe je als eigenaar? En kan je als gedupeerde een compensatie eisen?
De elektriciteitsprijs staat momenteel op recordhoogte, en blijft nog bijna dag na dag stijgen. Wie investeerde in zonnepanelen op het dak, wil dan ook niet liever dan dat de zon schijnt. Maar net op die momenten durft de installatie het wel eens te laten afweten. Netbeheerder Fluvius ontving dit jaar al 2.400 klachten van uitvallende zonne-installaties. Drie experten beantwoorden 12 vragen.
Lees verder

Bijna 15 procent van Europees grondwater bevat te veel nitraten: Vlaanderen kampt met "systematisch probleem"
In 14,1 procent van het grondwater in de Europese Unie wordt nog steeds de voor drinkwater vastgestelde grenswaarde voor de nitraatconcentratie overschreden, zo blijkt maandag uit een rapport van de Europese Commissie over de periode van 2016 tot 2019. Ook Vlaanderen blijft worstelen met de grenswaarde.
Lees verder