Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 oktober 2021

"Ventilatiemaatregelen niet haalbaar voor sportclubs"

HLN
"Ventilatiemaatregelen niet haalbaar voor sportclubs"
Als gevolg van de ventilatiemaatregelen wegens de coronapandemie dreigt een groot deel van de kleedkamers van sportclubs vanaf november de deuren te moeten sluiten. Dat klagen de Vlaamse Sportfederatie - de koepel van 66 sportfederaties - en het Netwerk Lokaal Sportbeleid - dat de sportdiensten van de gemeenten verenigt - vandaag aan. De overgangsperiode blijkt te kort en de investeringskosten zijn te hoog, luidt het.
Lees verder

COLUMN. Gouden raad voor Roberto Martínez: roep Stéphane Demol op. Er moet alleen een nieuwe batterij in
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Stéphane Demol.
Lees verder

Veranderd van makelaar in zoektocht naar droomtransfer: zet Paul Onuachu zich tegen West Ham ook sportief op de kaart?
Paul Onuachu veranderde van makelaar om straks alsnog een transfer te versieren. Tegen West Ham heeft hij er alle baat bij zich te tonen. Voor zijn eigen Engelse droom. En om Genk op koers te houden voor Europese overwintering.
Lees verder

Showbits op bezoek in Château Planckaert: "Zonder Junior gaat het niet vooruit"
Nu zondag start op Eén het derde seizoen van 'Château Planckaert', over de avonturen van Eddy. Christa en hun kinderen in Frankrijk. De verbouwing van hun kasteel verloopt moeizaam en heeft al flink wat vertraging opgelopen. Door corona, maar ook door het zware ongeval van Junior. Showbits stuurde een reporter naar Lurcy-Lévis om een stand van zaken op te maken. Samen met Eddy, Christopher en Francesco blikken we ook vooruit op het nieuwe seizoen. En de Planckaerts zouden de Planckaerts niet zijn, als ook dat niet wat chaotisch in de soep draait. Bekijk het in een nieuwe Showbits Video.
Lees verder

"Ik vraag me af of ik even succesvol zou zijn geweest als ik niet plus-size was": de stijlevolutie van Adele
Nu Adele (33) op het punt staat om een nieuw album - haar eerste in zes jaar - uit te brengen, staat de Britse weer volop in de publiciteit. Vallen daarbij op: haar glamoureuze outfits en strakke lichaam. Een groot verschil met hoe ze in 2007 haar debuut maakte in de muziekwereld. Een blik op de stijlevolutie van een muziekicoon. "Anna Wintour maakte een 'lady' van me."
Lees verder

PORTRET. Het Nederlandse koningskind met het meeste temperament: wie is prinses Alexia (16)?
Eén zwoele foto in korset en de Nederlanders weten het weer: hun prinsessen zijn ook maar mensen, ook al zijn ze nog maar 16. Maar wie is prinses Alexia, tussentelg en tweede in rij voor de Nederlandse troon? Peetdochter van onze koningin Mathilde en evenbeeld van moeder Máxima, maar met de allures van een filmster en het rebelse karakter van een 'nummer twee'. Een portret.
Lees verder

Nadat hij eerst zelf meedeed is Ferdy nu de nieuwe ober in 'First Dates': "Koffie gemorst op klanten, gestruikeld met borden"
Nieuw gezicht in het restaurant van First Dates. Ferdy Motallebi (21) zocht ooit zelf de liefde in het programma, maar gaat er nu aan de slag als ober. "Ik ben nochtans helemaal geen bedieningstalent", lacht hij. Met zijn eerste tv-klus zet hij een lange neus op naar de pestkoppen van vroeger. "Ze noemden me 'meisje' en 'dikke homo'. Op mijn elfde woog ik 91 kilogram."
Lees verder

Nadat hij zelf meedeed is Ferdy de nieuwe ober in 'First Dates': "Mijn pestkoppen van vroeger volgen me nu opeens op Instagram"
Er is een nieuw gezicht in het restaurant van 'First Dates'. Of toch niet zó nieuw? Ferdy Motallebi (21) zocht ooit zelf de liefde in het programma, maar gaat er nu aan de slag als ober. "Ik ben nochtans helemaal geen bedieningstalent", lacht hij. Met zijn eerste tv-klus zet hij een lange neus op naar de pestkoppen van vroeger. "Ze noemden me 'meisje' en 'dikke homo'. Op mijn elfde woog ik 91 kilogram."
Lees verder

Tesla boekt recordwinst van 1,6 miljard dollar in derde kwartaal
Ondanks de wereldwijde chipcrisis en leveringsproblemen heeft Tesla, de Amerikaanse producent van elektrische luxeauto's, in het derde kwartaal een recordwinst geboekt. In juli, augustus en september steeg de winst op jaarbasis met 389 procent tot 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro). Dat maakte het bedrijf van ondernemer Elon Musk woensdag nabeurs bekend. De omzet steeg 57 procent tot een recordwaarde van 13,8 miljard dollar (11,8 miljard euro).
Lees verder

1 op de 5 Belgen moet dit jaar nog minstens tien vakantiedagen opnemen
Bijna 1 op de 5 Belgen moet dit jaar nog minstens tien vakantiedagen opnemen. Slechts 15 procent nam alle twintig wettelijke vakantiedagen al op. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener Securex.
Lees verder

Geneesmiddelenagentschap VS laat combinatie van vaccins toe voor boostershot
Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA geeft toestemming voor het gebruik van verschillende vaccins voor Amerikanen die een boostershot tegen het coronavirus krijgen. Dat betekent dat één dosis met de vaccins van Pfizer-BioNTech, Moderna en Johnson & Johnson gebruikt mag worden als derde prik.
Lees verder

In 'Thuis' en 'Familie' is kerst al achter de rug
In Vlaanderen moet Halloween nog gevierd worden, maar in soapland is kerst nu al voorbij. De decorbouwers kunnen de kerstbomen en bijhorende versiering zelfs alweer inpakken. De voorbije dagen werden alle scènes al ingeblikt, die tijdens de eindejaarsperiode in 'Thuis' en 'Familie' te zien zullen zijn.
Lees verder

Niet alleen toptrainer, maar volgens Degryse en Mbiye Beya in HLN Sportcast ook steengoede toneelspeler: "Guardiola verdient een Oscar"
"Pep Guardiola verdient een Oscar." Daar zijn Marc Degryse en Gilles Mbiye Beya het helemaal over eens in onze HLN Sportcast.
Lees verder

OVERZICHT. Alle coronacijfers blijven in het rood: besmettingen en hospitalisaties stijgen met meer dan 50 procent
Alle coronacijfers blijven in negatieve zin evolueren. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 53 procent. Voor afgelopen maandag zijn er voorlopig zelfs al bijna 6.500 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettingen dit jaar, ook hospitalisaties stijgen met meer dan 50 procent
Alle coronacijfers blijven in negatieve zin evolueren. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 53 procent. Voor afgelopen maandag zijn er voorlopig zelfs al bijna 6.500 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Een dagrecord dit jaar als dat cijfer morgen bevestigd wordt.
Lees verder

Regering wil 420 miljoen aan ten onrechte betaalde coronasteun terugvorderen
De regering wil 420 miljoen euro aan ten onrechte betaalde coronasteun terugvorderen tegen 2024. Dat schrijft La Libre Belgique.
Lees verder

Billie Eilish lanceert eigen parfumlijn
Billie Eilish maakt een uitstapje van de muziekwereld naar de beautywereld en lanceert in november haar eigen parfum, genaamd Eilish. Dat liet de zangeres weten in een gesprek met Vogue.
Lees verder

Samatta over zijn terugkeer, Aston Villa en Fenerbahçe: "Als je het ergens moeilijk hebt, wil je graag naar huis gaan. Wel, België is mijn thuis"
Mbwana Samatta (28) lijkt al helemaal ingeburgerd bij Royal Antwerp FC. De Tanzaniaan over Aston Villa, Fenerbahçe en de concurrentiestrijd voorin. "I'm Samatta, i'm different - ik ben blij als iemand anders zijn kans krijgt."
Lees verder

Ed Sheeran binnenkort te zien in gebarentaal: Wembley Stadion wordt veel inclusiever
Een opvallende primeur voor Ed Sheeran (30): hij zal binnenkort voor het eerst een concert geven dat voorzien is van gebarentaal. Zo kunnen ook slechthorende fans van zijn lyrics meegenieten. Dat komt omdat het Britse Wembley Stadion heeft beslist om deze service vanaf nu tijdens elk event te voorzien.
Lees verder

Ruby Rose zegt dat ze serie 'Batwoman' gedwongen moest verlaten
Ruby Rose (35) vertrok vorig jaar niet uit vrije wil bij de serie 'Batwoman'. De actrice zegt in haar Instagram Stories dat ze werd gedwongen en stelt bovendien dat de omstandigheden op de set onveilig waren.
Lees verder