Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 oktober 2021

Veertien overlevenden teruggevonden voor kust Balearen

HLN
Veertien overlevenden teruggevonden voor kust Balearen
Hoewel de Spaanse autoriteiten eerder nog hadden meegedeeld dat ze elf lijken hadden geborgen voor de kust van de Balearen, hebben ze later op de avond de balans bijgesteld: veertien overlevenden werden teruggevonden. Drie personen zijn nog vermist.
Lees verder

Nog niet alle partijen op één lijn voor fusie tussen Ham en Tessenderlo: "Communicatie zal de komende jaren zeer belangrijk zijn"
Zowel in Ham als Tessenderlo vond maandagavond een gemeenteraad plaats waarop de principiële goedkeuring en stemming van de fusie op de agenda stond. Die fusie lijkt er ook te komen, al zijn er veel partijen die de nodige opmerkingen hebben bij de voltrekking. Omdat alle meerderheidspartijen 'voor' stemden, wordt er snel meer nieuws verwacht rond de fusieplannen.
Lees verder

Niet langer code oranje in zuidoosten Frankrijk, behalve in Haute-Corse
In het zuidoosten van Frankrijk geldt nu ook niet langer code oranje voor noodweer, behalve dan in het departement Haute-Corse.
Lees verder

Florian Vermeersch als held onthaald in thuisdorp: "Nooit gedacht dat ik het podium in Roubaix zou halen, en al zeker niet dat ik hier in een volle zaal zou staan"
"Drink iets, want we gaan dit samen vieren." Na zijn straffe tweede plaats in wielermonument Parijs-Roubaix is een trotse Florian Vermeersch maandagavond samen met zijn familie ontvangen in zijn thuishaven Zaffelare. Honderden dorpsgenoten kwam hun bewondering tonen voor het grote wielertalent. "Er moet hier toch iets speciaals in de grond zitten, hé."
Lees verder

Twee verdachten aangehouden voor moord in Oostendse prostitutiebuurt, al wordt steekpartij geminimaliseerd: "Het was een ongeluk"
Na de dodelijke steekpartij zondagmorgen in de Oostendse prostitutiebuurt heeft de Brugse onderzoeksrechter twee Noord-Fransen aangehouden op verdenking van moord. De man die ervan verdacht wordt de dodelijke steek te hebben uitgedeeld, ontkent dat hij het slachtoffer wilde doden. "Het ging om een spijtig ongeval", beweert C.B. (31).
Lees verder

Jager die papegaai Rambo doodschoot, riskeert 4.000 euro boete: "Ik besefte niet dat die vogel een baasje had"
De jager die in december 2018 de 'free flight'-papegaai Rambo doodschoot in Westmalle, hangt 4.000 euro boete boven het hoofd. Ook is het mogelijk dat hij het wapen waarmee hij de vogel neerhaalde zal verliezen. Het Openbaar Ministerie baseert die vordering op basis van inbreuken op de dierenwelzijnswet. De jager zelf vraagt de vrijspraak, omdat hij dacht op een exotische vogel te schieten.
Lees verder

Jager die papegaai Rambo doodschoot riskeert 4.000 euro boete
De jager die in december 2018 de 'free flight'-papegaai Rambo doodschoot in Westmalle riskeert 4.000 euro boete. Ook is het mogelijk dat hij het wapen waarmee hij de vogel neerhaalde zal verliezen. Het Openbaar Ministerie baseerde die vordering op basis van inbreuken op de dierenwelzijnswet. De jager zelf vraagt de vrijspraak omdat hij dacht op een exotische vogel te schieten.
Lees verder

Jager die papegaai Rambo doodschoot, riskeert 4.000 euro boete: "Nooit gedacht dat die vogel een baasje had"
De jager die in december 2018 de 'free flight'-papegaai Rambo doodschoot in Westmalle, hangt 4.000 euro boete boven het hoofd. Ook is het mogelijk dat hij het wapen waarmee hij de vogel neerhaalde zal verliezen. Het Openbaar Ministerie baseert die vordering op basis van inbreuken op de dierenwelzijnswet. De jager zelf vraagt de vrijspraak, omdat hij dacht op een exotische vogel te schieten.
Lees verder

Seppe Nobels is tweede finalist in 'Snackmasters'
De vegetarische topchef Seppe Nobels (39) kookt volgende week in de finale van 'Snackmasters'. De chef van het Antwerpse restaurant 'Graanmarkt 13' wist in de halve finale de jury te overtuigen met zijn nagenoeg perfecte imitatie van het 'Crac-a-Nut'-borrelnootje.
Lees verder

Waarom begroting werk van lange adem is: dit speelt er achter de schermen
De tandem De Croo-Vandenbroucke is terug 'van nooit-helemaal-weggeweest'. De premier heeft de socialist mee in zijn verhaal over de aanpak langdurig zieken en de arbeidsmarkthervorming. Nu de PS nog overtuigen en de symbooldossiers uit de weg ruimen.
Lees verder

Grappen en grollen op Twitter na grote panne bij concurrenten
Door een wereldwijde storing kunnen gebruikers niet meer terecht bij Facebook, Instagram en WhatsApp. Maar Twitter werkt wél nog. Het is nu het platform bij uitstek voor grapjes over de urenlange panne bij de concurrentie.
Lees verder

Barbara Sarafian in tranen tijdens hereniging met jeugdvriendin: "Ik keek zo hard naar haar op"
Barbara Sarafian (53) vertelde maandagavond in 'De Cooke & Verhulst Show' over haar boek 'Mamy Blue'. De rode draad doorheen het verhaal is haar mama, die elf jaar geleden overleden is, maar ook jeugdvriendin Cindy komt aan bod. Als verrassing bracht ook zij een bezoekje aan de studio.
Lees verder

Anouk Matton vertelt over haar bevalling: "Het was heel heavy, zelfs Dimitri trok wit weg"
Zes weken lang krijgt de VTM 2-kijker een blik in het leven van dj, onderneemster en 'nieuwe mama' Anouk Matton (28). In de tweede aflevering vertelt ze openhartig over haar bevalling, en alle moeilijkheden die daarbij kwamen kijken.
Lees verder

Tim getuigt over de impact van 'Temptation Island': "Ik kreeg doodsbedreigingen"
'Temptation'-oudgediende Tim 'Timtation' Wauters en huidige deelneemster Shallie Abbiusi blikten in 'De Cooke & Verhulst Show' terug op hun deelname aan 'de ultieme relatietest'. "Ik kreeg doodsbedreigingen", aldus Tim.
Lees verder

Xavier Van Dam schuldig aan verkrachting en moord op joggende arts in Namen
Xavier Van Dam is voor het hof van assisen schuldig bevonden aan de moord op een joggende arts. De trieste feiten vonden op 1 november 2018 in Boninne (Namen) plaats. De jury vond het ook bewezen dat hij Wivinne Marion (42) opgesloten en verkracht heeft.
Lees verder

Facebook krijgt klappen op de beurs door panne en negatief nieuws: Mark Zuckerberg verliest 5 miljard euro
Facebook, dat te maken kreeg met een wereldwijde storing en ander negatief nieuws, krijgt klappen op de beurs. Het verlies aan vertrouwen kost CEO Mark Zuckerberg zo'n 5 miljard euro, schat Forbes.
Lees verder

Facebook krijgt klappen op de beurs: Mark Zuckerberg verliest miljarden dollars op enkele uren tijd
Facebook, dat te maken kreeg met een wereldwijde storing en ander negatief nieuws, krijgt klappen op de beurs. Het verlies aan vertrouwen kostte CEO Mark Zuckerberg miljarden dollars op enkele uren tijd.
Lees verder

Derde aardbeving in een dag in Groningen
De Nederlandse provincie Groningen heeft maandag te maken gekregen met drie aardbevingen. Maandagavond werd de derde en voorlopig laatste gemeten, met een kracht van 2,2 in de buurt van Zeerijp, meldt het KNMI. Aanvankelijk werd 2,3 als kracht gemeld.
Lees verder

Derde aardbeving op een dag in Groningen
Bij het Groningse Zeerijp heeft maandagavond de derde aardbeving van de dag in de regio plaatsgevonden. De derde beving had een kracht van 2,3 en vond plaats op 3 kilometer diepte.
Lees verder

Onderzoek: meisjes hebben veel last van valse informatie online
Meisjes en jonge vrouwen hebben veel last van valse informatie die online rondgaat. Ze hebben het gevoel dat die hun gezondheid schaadt en ze remt in hun ambities. Dat concludeert ontwikkelingsorganisatie Plan International.
Lees verder