Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 oktober 2021

Transportbedrijf H.Essers creëert honderden nieuwe jobs in Lommel

HLN
Transportbedrijf H.Essers creëert honderden nieuwe jobs in Lommel
De Limburgse logistieke reus H.Essers wil op een perceel van 27 hectare op de industriezone Kristalpark III in Lommel een magazijn bouwen waar 400 tot 500 jobs gecreëerd worden. Met het project is een investering van 85 miljoen euro gemoeid. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad vandaag.
Lees verder

Lokale besturen gaan aanvullend pensioen zelf beheren
De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en de provincie Antwerpen lanceren een fonds om de aanvullende pensioenen van gemeentelijke medewerkers zonder vaste benoeming te beheren. Dat wordt een van de grootste pensioenfondsen van het land, zo schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Regering pakt enkele taboes aan, maar schuift er ook door: zo moet arbeidsmarkt aantrekkelijker worden
"Wij pakken taboes aan die al decennia's bestaan in de Wetstraat", zo sprak liberaal vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gisteren op de persconferentie. En ja, de regering zet wel enkele stapjes op het vlak van het heractiveren van langdurig zieken - waar beperkte sancties worden geïntroduceerd. Maar evengoed werden taboes doorgeschoven naar de sociale partners.
Lees verder

Regering pakt enkele taboes beperkt aan, maar schuift er ook door: zo moet arbeidsmarkt een beetje aantrekkelijker worden
"Wij pakken taboes aan die al decennia's bestaan in de Wetstraat", zo sprak liberaal vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gisteren op de persconferentie. En ja, de regering zet wel enkele stapjes op het vlak van het heractiveren van langdurig zieken - waar beperkte sancties worden geïntroduceerd. Maar evengoed werden taboes doorgeschoven naar de sociale partners.
Lees verder

Regering pakt taboes aan, maar schuift er ook door: zo moet arbeidsmarkt aantrekkelijker worden
"Wij pakken taboes aan die al decennia's bestaan in de Wetstraat", zo sprak liberaal vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gisteren op de persconferentie. En ja, de regering zet wel enkele stapjes op het vlak van het heractiveren van langdurig zieken en langdurig werklozen. Maar evengoed werden taboes doorgeschoven naar de sociale partners.
Lees verder

Dit zijn de negen vrouwen die zich burgerlijke partij stelden tegen Bart De Pauw
Vandaag pleiten de advocaten van de dertien vrouwen die zouden zijn lastiggevallen door De Pauw. Vier onder hen kregen het juridische statuut van vermeend slachtoffer, maar stelden zich geen burgerlijke partij. Deze negen deden dat wel.
Lees verder

Volledig gevaccineerde Canadezen mogen begin november VS weer in
De Verenigde Staten zullen vanaf begin november de grens met Canada openen voor volledig gevaccineerde Canadezen. Dat meldden dinsdag (lokale tijd) drie vooraanstaande leden van het Congres, onder wie de Democratische Senaatsleider Chuck Schumer.
Lees verder

VS openen in november grenzen met Canada en Mexico voor gevaccineerden
De Verenigde Staten zullen vanaf begin november hun grenzen met Canada en Mexico openen voor volledig gevaccineerde reizigers. Dat meldden dinsdag (lokale tijd) drie vooraanstaande leden van het Congres, onder wie de Democratische Senaatsleider Chuck Schumer. Daarmee komt een einde aan reisbeperkingen die al sinds de uitbraak van de coronapandemie in maart 2020 van kracht zijn.
Lees verder

Vergaderen achter stuur: volgens de wet mag het (dus moet baas het maar verbieden)
Volg jij in de wagen de werkvergadering al eens op je smartphone via Zoom, Google Meet of Teams? Dat gebeurt handenvrij en is dus strikt genomen niet verboden. Maar wel erg gevaarlijk. In Nederland vrezen verzekeraars meer 'meeting-ongevallen'. De bal ligt in het kamp van de bedrijven, die er in hun mobiliteitsplan afspraken over kunnen opnemen.
Lees verder

"Geloof me: tegenover de CEO van een BEL20-bedrijf is Simon Mignolet maar een kleine jongen"
Niemand die de discussie over de bijdragen van het voetbal uit zoveel verschillende hoeken kan bekijken als Michel Maus. Professor fiscaal recht. Lid van het befaamde expertenpanel van de Pro League die twee jaar geleden al probeerde 25 miljoen vanuit het voetbal naar de schatkist te doen vloeien. En sinds twee jaar ook ingeschreven als makelaar. Is de 30 miljoen extra sociale bijdragen veel of weinig? Wie gaat het voelen? Vijf pertinente vragen en antwoorden over de felomstreden RSZ-regeling die op de schop gaat.
Lees verder

Bosalliantie Demir heeft al 1.000 hectare grond voor extra bos
De doelstelling van 1.250 hectare extra bos kan sneller dan verwacht gerealiseerd worden. Dat stelt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir. Met 644 hectare bebosbare gronden hebben de Vlaamse overheidsinstanties anderhalf jaar na de lancering van haar bosuitbreidingsplan al meer dan 51 procent van de noodzakelijke gronden in portefeuille. Maar andere partners van de Bosalliantie, in het bijzonder de lokale besturen, hebben nog aardig wat werk voor de boeg, waarschuwt Demir.
Lees verder

Dubbel feest voor Johan Museeuw, die 56 wordt en exact 25 jaar geleden wereldkampioen werd: "Lugano is altijd het eerste dat de mensen vernoemen"
Johan Museeuw viert vandaag een dubbele verjaardag. Hij wordt 56 en het is tegelijk 25 jaar geleden dat hij wereldkampioen werd. Lugano 1996 zal voor hem altijd bijzonder blijven. "Het is altijd het eerste dat de mensen vernoemen", zegt hij. "Het gaat altijd eerst over het feit dat ik wereldkampioen ben geworden, pas daarna gaat het over mijn drie overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."
Lees verder

Zij gaan de impact van de maatregelen van de regering voelen: hoe tevreden zijn deze Vlamingen: "Een vliegtaks? Maak dan ook de trein goedkoper"
De maatregelen van de regering gaan een impact hebben op het dagelijkse leven, en vooral het budget, van de Vlamingen. Hoe ver strekken de begrotingsregels concreet? En hoe tevreden, of ontevreden, zijn de mensen die direct getroffen zijn?
Lees verder

Quares-CEO Siham Rahmuni over overname van ruim 1.000 studentenkoten: "De kleine kotbazen met groezelige kamertjes zijn uit de markt geduwd"
Studentenkoten zijn big business. Nu Xior zijn overnameplannen voor Quares Student Housing bekend heeft gemaakt, staat de grootste 'kotmadam' van het land in de steigers. "Negen procent rendement per jaar, dat willen we onze aandeelhouders niet ontzeggen", zegt Siham Rahmuni (35), CEO van Quares Group, over de grootste deal uit haar carrière.
Lees verder

COLUMN. 'Wij zijn België maar. Wij hebben geen 22 toppers.' Zei De Bruyne. Of was het De Croo?
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Kevin De Bruyne
Lees verder

Megahartelijk weerzien in 'Familie': "Nieuw personage gaat voor heel wat spanning zorgen"
De verjonging bij 'Familie' gaat onverminderd voort. In de aflevering van vanavond doet Kato haar intrede, een vriendin van Louise Van den Bossche. Ze leerden elkaar kennen op wereldreis. De Brusselse actrice Alix Konandu (Loslopend Wild) neemt de rol voor haar rekening.
Lees verder

Megahartelijk weerzin in 'Familie', maar nieuw personage zorgt meteen voor heel wat liefdesperikelen
De verjonging bij 'Familie' gaat onverminderd voort. In de aflevering van vanavond doet Kato haar intrede, een vriendin van Louise Van den Bossche. Ze leerden elkaar kennen op wereldreis. De Brusselse actrice Alix Konandu (Loslopend Wild) neemt de rol voor haar rekening. Kato gaat onafhankelijk door het leven en rolt van het ene avontuur in het andere. Bovendien raakt ze net als Louise in de ban van de mysterieuze Raven. Daar komen ongetwijfeld liefdesperikelen van, maar veel willen de makers van 'Familie' nog niet lossen. De verhaallijn is zo geheim dat we Alix zelfs niet konden spreken. Desna en Senne polsten wel bij Charlotte Sieben - die Louise speelt- hoe de kennismaking verliep. Zij verklapt al wel dat Kato voor heel wat spanning en intriges zal zorgen in 'Familie'. Bekijk het hele gesprek in een nieuwe 'Showbits'.
Lees verder

Uitgelekte sms'jes werpen heel nieuw licht op olympisch drama: was schijnbaar onschuldige botsing in shorttrackfinale helemaal niet zo onschuldig?
De Zuid-Koreaanse shorttracker Shim Suk-hee is uit de nationale ploeg gezet vanwege bedenkelijke sms'jes die ze tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 heeft verstuurd.
Lees verder

Elise Mertens staat in halve finales dubbelspel in Indian Wells
Elise Mertens heeft zich samen met de Taiwanese Hsieh Su-Wei geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het prestigieuze WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/8.150.470 dollar).
Lees verder

Rob Michiels veroverde veilingwereld dankzij Oosters porselein: "Ik verkocht al een vaas voor 400.000 euro"
Nergens ter wereld zijn er meer Chinese vazen per inwoner dan in België - zelfs in het café van 'F.C. De Kampioenen staat er een. Veilingmeester Rob Michiels (35) - straks een van de veilingmeesters in 'Het Hoogste bod' op Eén - speelde in op die Vlaamse voorliefde en wist zo uit te groeien tot een gerenommeerd veilinghuis met klanten over heel de wereld. "We hebben de familie Rockefeller in ons klantenbestand, net als flink wat Aziatische regeringsleiders", vertelt hij ons. Al mikt hij zijn pijlen vooral... op China.
Lees verder