Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 oktober 2021

Tienkoppig AA Gent gaat alsnog kopje onder op de Bosuil, Frey alweer belangrijk voor matig Antwerp

HLN
Tienkoppig AA Gent gaat alsnog kopje onder op de Bosuil, Frey alweer belangrijk voor matig Antwerp
Zesde competitiezege van het seizoen voor Antwerp. De 'Great Old' won zonet de topper tegen AA Gent (1-0), dat wel een uur met tien speelde na rood voor Chakvetadze. Antwerp is dankzij de zege leider in de stand, samen met Eupen.
Lees verder

Discussie over begroting gaat straks verder, regering wil volgend weekend landen
Het kernkabinet van de federale regering heeft gisteren de discussie over de opmaak van de begroting iets voor 20 uur stopgezet. Om 16 uur komen de premier en de vicepremiers opnieuw samen, luidt het uit goede bron. Het is de bedoeling volgend weekend te landen. De gesprekken gingen hoofdzakelijk over het arbeidsmarktbeleid, de ongeschiktheidsregelingen en de algemene begrotingsprincipes. Over maatregelen tegen de hoge energiefacturen zijn nog geen beslissingen genomen.
Lees verder

Prinses Elisabeth start aan universiteit van Oxford, prijskaartje bedraagt minstens 33.000 euro per jaar
Morgen begint voor onze prinses Elisabeth een nieuw hoofdstuk. Dan start ze aan de universiteit van Oxford, waar ze drie jaar lang geschiedenis en politiek zal studeren. Het prijskaartje voor buitenlandse studenten varieert van 33.000 tot 44.000 euro per jaar. Maandelijks komt er nog eens 2.000 euro verblijfskosten bij.
Lees verder

LIVE DARTS. Van Duijvenbode, Gurney en Suljovic uitgeschakeld, Van den Bergh straks aan zet op World Grand Prix
Vandaag gaat de World Grand Prix van start in de Morningside Arena in Leicester en ook onze landgenoot Dimitri Van den Bergh komt - in de laatste match van de avond - in actie. Kan hij zich herpakken tijdens de major, mét een uniek format? U krijgt het antwoord op deze pagina!
Lees verder

LIVE. Eupen en Racing Genk zijn er weer aan begonnen! Krijgen we nog een winnaar Am Kehrweg?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21 • Kehrwegstadion • John van den Brom had stevig gesprek met spelers na Europese klap: "Ik schrok van de gelatenheid"
Lees verder

Florian Vermeersch, nog straffer dan Boonen bij debuut: "Hele dag kippenvel"
"Vergelijk me niet met Tom Boonen", vraagt Florian Vermeersch (22), maar we kunnen moeilijk anders. Het is geleden van Boonen dat we nog zo'n straf debuut zagen in Parijs-Roubaix. Tweede, in helse omstandigheden, en daar was hij niet eens blij mee.
Lees verder

LIVE. GOAL! Genk profiteert optimaal van rode kaart bij Eupen, Ugbo brengt Limburgers op voorsprong
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21 • Kehrwegstadion • John van den Brom had stevig gesprek met spelers na Europese klap: "Ik schrok van de gelatenheid"
Lees verder

Grofgebekte Brusselmans jaagt Nederlandse schrijfsters de zaal uit
Opvallend moment met Herman Brusselmans tijdens de Literaire Marathon in Rotterdam: twee Nederlandse schrijfsters verlieten ontzet de zaal nadat onze landgenoot grofgebekt uit de hoek gekomen was. Dat meldt het literaire digitale tijdschrift 'Tzum'.
Lees verder

Oostenrijkse regering komt met CO2-taks
De Oostenrijkse regering heeft haar fiscale hervorming voorgesteld. Die omvat onder meer een belasting op de uitstoot van CO2. Bij de vorming van de regering van conservatieven en groenen begin vorig jaar was die CO2-taks een van de opvallendste punten.
Lees verder

Afgang voor Genk: Limburgers gaan na dramatisch slot onderuit tegen Eupen, dat met 10 stond en mee aan de leiding komt
KAS Eupen heeft de 'topper' tegen Racing Genk gewonnen. De Limburgers leken op weg naar een logische zege, maar in een dolle slotfase keerde Eupen met een man minder de match nog helemaal om. Carnaval op de Kehrweg, afgang voor de mannen van John van den Brom.
Lees verder

LIVE DARTS. Van den Bergh aan zet op World Grand Prix, wat doet 'Dancing Dimi' tegen Searle?
Vandaag gaat de World Grand Prix van start in de Morningside Arena in Leicester en ook onze landgenoot Dimitri Van den Bergh komt - in de laatste match van de avond - in actie. Kan hij zich herpakken tijdens de major, mét een uniek format? U krijgt het antwoord op deze pagina!
Lees verder

Zure nederlaag voor 'Dancing Dimi': Van den Bergh laat vier matchdarts liggen tegen Searle
Domper voor Dimitri Van den Bergh op de World Grand Prix. 'Dancing Dimi' ging in de eerste ronde meteen onderuit tegen Ryan Searle. Onze landgenoot liet vier matchdarts onbenut, waarna de Engelsman aan het langste eind trok: 3-2, 1-3 en 3-2.
Lees verder

Londense politieagent voor de rechter wegens verkrachting
Een politieagent uit Londen is aangeklaagd wegens verkrachting. Dat heeft de politie van de Britse hoofdstad vandaag gemeld, enkele dagen nadat een collega van de man werd veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de verkrachting van en de moord op de Londense vrouw Sarah Everard.
Lees verder

Bekijk de samenvattingen van de 10de speeldag in de Jupiler Pro League
Ook speeldag 10 in de Jupiler Pro League leverde weer het nodige spektakel op. Anderlecht en Club Brugge deelden de punten, Standard beleefde een horroravond Achter de Kazerne en Antwerp klopte AA Gent met het kleinste verschil. Hieronder de samenvattingen van alle wedstrijden.
Lees verder

Cartoonist die profeet Mohammed als hond afbeeldde omgekomen bij zwaar verkeersongeval
Een Zweedse cartoonist die bedreigingen ontving omdat hij met de profeet Mohammed durfde spotten, is omgekomen bij een verkeersongeval. Ook de twee agenten die Lars Vilks bewaakten, zijn om het leven gekomen.
Lees verder

Topman ontkent dat Facebook bijdroeg aan bestorming Capitool
Facebook-bestuurder Nick Clegg noemt beweringen dat het sociale medium bijdroeg aan de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari "belachelijk". Hij zei dat zondag bij CNN vooruitlopend op het optreden van een klokkenluider, die zich later in het Amerikaanse actualiteitenprogramma 60 Minutes bekendmaakte als Frances Haugen.
Lees verder

Facebook-topman ontkent dat het bijdroeg aan bestorming Capitool
Facebook-bestuurder Nick Clegg noemt beweringen dat het sociale medium bijdroeg aan de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari "belachelijk". Hij zei dat zondag bij CNN vooruitlopend op het optreden van een klokkenluider in het Amerikaanse actualiteitenprogramma 60 Minutes.
Lees verder

Vulkaan op La Palma stort deels in en neemt in kracht toe
De noordzijde van de vulkaan Cumbre Vieja op La Palma is gisteravond ingestort. Dat melden lokale media. Daarbij zou lava hoog de lucht in zijn geschoten en heeft de lava die uit de krater komt aan snelheid en volume gewonnen. Het vulkanisch instituut voor de Canarische Eilanden, Involcan, plaatste zondagavond foto's op Twitter waarop de nieuwe, rode lavastromen duidelijk te zien zijn.
Lees verder

Noord-Korea gaat communicatiekanalen met Zuid-Korea herstellen
Noord-Korea zal vanaf maandag de communicatie met Seoel, die in augustus nog werd verbroken, herstellen. Dat heeft het officiële persbureau KCNA gemeld. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un heeft "blijk gegeven van zijn intentie om de verbroken communicatiekanalen tussen het Noorden en het Zuiden te herstellen," aldus KCNA maandagochtend. De beslissing moet leiden tot een "duurzame vrede" op het Koreaanse schiereiland, luidde het.
Lees verder

Duitse socialisten willen verder praten met Groenen en liberalen
De sociaaldemocratische SPD wil verder over de vorming van een nieuwe Duitse regering om de tafel met de liberale FDP en de progressieve klimaatpartij De Groenen. Dat zei SPD-partijvoorzitter Lars Klingbeil zondag na afzonderlijke gesprekken met deze twee partijen.
Lees verder