Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 oktober 2021

Stad Tongeren: Bekendmaking: Project-MER windmolenpark Ventori te Tongeren-Riemst

Bekendmaking: Project-MER windmolenpark Ventori te Tongeren-Riemst
Elicio, Eneco, Limburg win(d)t en Luminus onderzoeken samen de mogelijkheid om 15 windturbines te plaatsen langs de E313 Tongeren-Riemst.
Lees verder

Nacht van de duisternis
Proef de donkerste nacht van het jaar op zaterdag 9 oktober. Deze nachtwandeling start om 19 uur. De laatste wandeling vertrekt om 20.30 uur.
Lees verder

Claudia wint 250 euro met ambi.pas
Mevrouw Claudia Baus uit Widooie wint met de ambi.pas. Zij wint 2.500 punten of 250 euro dankzij haar aankoop bij 'Jocry', Maastrichterstraat te Tongeren.
Lees verder

Plant een klimaatboom
Plant een klimaatboom in uw tuin en help mee het klimaat te verbeteren. Nog tot en met 31 maart 2022 kunt u kortingsbonnen ter waarde van 20 euro verdienen voor de aankoop van een klimaatboom bij een deelnemende handelaar in uw buurt.
Lees verder

Test BE-Alert op 7 oktober
Meteen verwittigd bij een noodsituatie in Tongeren? Op 7 oktober testen we BE-Alert. Tussen 10 en 12 uur zullen we sms-berichten en e-mails versturen naar iedereen die ingeschreven is voor BE-Alert.
Lees verder

Gelukswandelingen
De gemeenten Tongeren, Bilzen, Hoeselt, Riemst en Voeren hebben 5 gelukswandelingen uitgewerkt samen met de lokale Huizen van het Kind en de Opvoedingswinkel Zuid-Limburg. Terwijl u langs de mooiste plekjes wandelt, krijgt u tips en kunt u via vragen en opdrachten aan de slag.
Lees verder