Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 2 oktober 2021

Stad Poperinge: Poperinge, Ieper en Heuvelland lanceren Triootje Westhoek

Stad Poperinge
Poperinge, Ieper en Heuvelland lanceren Triootje Westhoek
In de voorbije corona-periode werd er massaal veel gewandeld. Bossen en wandelpaden werden nog nooit zoveel betreden als de voorbije maanden en wandelschoenen kenden plots een intensief gebruik. Voor wie graag langere afstanden aflegt en meerdere dagen wandelt is er nu Triootje Westhoek.
Lees verder

Poperinge ondertekent Burgemeestersconvenant 2030
Na het Burgemeestersconvenant 2020 engageert Poperinge zich ook voor het vervolg: Burgemeestersconvenant 2030. Deelnemende gemeenten engageren zich niet enkel om klimaatverandering te beperken, ze nemen ook maatregelen om de samenleving aan de gevolgen van klimaatverandering aan te passen.
Lees verder

Lokaal Energie- en Klimaatpact goedgekeurd
Poperinge gaat samen met andere lokale besturen een samenwerking aan met Vlaanderen, om de nodige transitie in het energie- en klimaatbeleid waar te maken.
Lees verder

Jongeren brainstormen over werkgelegenheid op 'Preparé your future'
Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober organiseert Jeugdraad Poperinge samen met de Jeugddienst en koepelorganisatie voor Vlaamse jeugddiensten Bataljong een hackaton: 'Preparé your Future'.
Lees verder

Wie wil jij volgend jaar graag op de Parkconcerten zien?
Al lijkt de zomer van 2022 nog heel ver weg, toch durven we al vooruit kijken naar de volgende editie van de Parkconcerten.
Lees verder