Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 30 oktober 2021

Stad Poperinge: Nog niet gevaccineerd tegen covid-19? Schrijf je in voor een eerste prik

Stad Poperinge
Nog niet gevaccineerd tegen covid-19? Schrijf je in voor een eerste prik
Ben je niet ingegaan op de uitnodiging voor vaccinatie of heb je geweigerd? Dan heb je nog een kans om je te laten vaccineren.
Lees verder

Extra dosis coronavaccin
Iedereen die 65 jaar of ouder is en risicopatiënten krijgen een uitnodiging voor een herhalingsvaccinatie. De extra prik zorgt ervoor dat je een betere bescherming opbouwt.
Lees verder

Elke stap telt in Poperinge
Met de campagne '10000 stappen: elke stap telt' willen het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Logo's en het Agentschap Zorg en Gezondheid alle Vlamingen meer in beweging krijgen.
Lees verder

Binnenkort parkeergeld betalen via sms of app
Vanaf halfweg november kan je in Poperinge, naast de bestaande parkeerautomaten, je parkeergeld ook via de 4411-app of via sms betalen.
Lees verder

Poperinge engageert zich voor woonproject Weeuwhof
De provincie West-Vlaanderen werkt aan een project rond innovatieve woonvormen. Na overleg met het stadbestuur werd het beschermde gebouwencomplex Weeuwhof geselecteerd. De stad engageert zich om samen met de provincie vorm te geven aan het project en onderzoekt in een eerste fase de haalbaarheid.
Lees verder

Gedenkboom voor sterrenkindjes
In Poperinge en in de deelgemeenten wordt op tenminste één begraafplaats een gedenkboom geplaatst. De gedenkboom is er voor levenloos geboren kindjes vanaf een draagtijd van 140 dagen. Het moet het sterrenkindje een persoonlijke plek geven, waar ouders en familieleden troost kunnen vinden.
Lees verder

Geert Cappelaere is onze eerste vredesambassadeur
Geert Cappelaere is de allereerste vredesambassadeur van Poperinge. Hij is geboren en getogen in Proven en werkt al vele jaren voor UNICEF. Hij werd gekozen na een oproep van Westhoek Vredeshoek.
Lees verder

Stadsbrouwerij De Plukker in hopmuseum
Vermoedelijk in 2023 bouwt Brouwerij De Plukker BV een groot deel van het gelijkvloers van het huidige hopmuseum om tot een stadsbrouwerij.
Lees verder

Unieke samenwerking met De Lovie vzw in Buurtsalon Krombeke
Het gerenoveerde ontmoetingscentrum De Bampoele in Krombeke opende opnieuw zijn deuren. In OC De Bampoele vind je het Buurtsalon: een gezellige ontmoetingsplaats voor de mensen van Krombeke en daarbuiten.
Lees verder

Sporten met de wind en stroom mee
Poperinge stapt mee in een proefproject rond kleine en middelgrote windturbines van het Vlaamse Energiebedrijf.
Lees verder

Concessie van een graf of nis verlengen?
Je vindt een akte aan de graven en nissen waarvan de termijn afloopt of die verwaarloosd zijn. Nabestaanden krijgen zo de kans om een verlenging of concessie aan te gaan of om het graf te herstellen.
Lees verder

Reveil in Poperinge, Roesbrugge en Watou
Op 1 november organiseert Reveil op verschillende begraafplaatsen een ingetogen concert. Ook in Poperinge, Roesbrugge en Watou kan je een kort bezinningsmoment bijwonen.
Lees verder

Werken Hoppelandwijk
Van 8 november tot vermoedelijk 23 december zal aannemer Vansteenkiste Infra NV werken uitvoeren op de Hoppelandwijk (deel 2).
Lees verder

Leen eenvoudig een elektrische auto
Op donderdag 28 oktober gaat een nieuw autodeelproject met een unieke aanpak van start in Poperinge, een samenwerking tussen het stadsbestuur en Peugeot Duran. Drie elektrische deelwagens staan ter beschikking, met standplaats op de Paardenmarkt, het Oudstrijdersplein en het Watouplein.
Lees verder

Opwaardering van begraafplaats Ter Ruste afgewerkt
De werken aan begraafplaats Ter Ruste langs de Elverdingseweg zijn afgerond. Landschapsarchitect Andy Malengier werkte een modern en groen masterplan uit, dat gespreid over meerdere jaren uitgevoerd werd.
Lees verder