Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 oktober 2021

Rusland streeft naar koolstofneutraliteit tegen 2060

HLN
Rusland streeft naar koolstofneutraliteit tegen 2060
Rusland, één van de grootste vervuilers ter wereld, wil tegen 2060 koolstofneutraal zijn. Dat heeft president Vladimir Poetin aangekondigd. Daarmee toont Moskou in de aanloop naar de klimaattop in Glasgow van volgende maand meer ambitie dan het tot nog toe al heeft laten zien.
Lees verder

Lufthansa waarschuwt: "Omzetting van EU-klimaatplan kost miljarden"
De volledige implementatie van het EU-klimaatplan "Fit for 55" zal Lufthansa miljarden euro's kosten. De moedermaatschappij van Brussels Airlines verwacht tegen 2035 een meerkost van 15 tot 20 miljard euro, zegt het concern woensdag in zijn 'Politikbrief', een nieuwsbrief over een actueel thema.
Lees verder

BV 24/7. Nick en Christophe hebben iets te vieren en slecht nieuws voor Romina uit 'Boer Zoekt Vrouw'
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Japan van 25.000 nieuwe coronagevallen per dag net na de Spelen naar nu nog amper 369
Japan tekende maandag de laagste coronacijfers in meer dan een jaar tijd op. Dat is opmerkelijk, want net na de Olympische Spelen in Tokio stuwde de deltavariant het aantal nieuwe gevallen van Covid-19 er nog naar recordhoogtes. Als oorzaak van de ongelooflijke daling worden de vaccinatiecampagne en de mondmaskerdracht genoemd.
Lees verder

Japan van 25.000 nieuwe coronagevallen per dag net na de Spelen naar nog amper 369 nu
Japan tekende maandag de laagste coronacijfers in meer dan een jaar tijd op. Dat is opmerkelijk, want net na de Olympische Spelen in Tokio stuwde de deltavariant het aantal nieuwe gevallen van Covid-19 nog naar recordhoogtes. Als oorzaak van de ongelooflijke daling worden de vaccinatiecampagne en de mondmaskerdracht genoemd.
Lees verder

Demir plant vergoeding voor langdurig uitvallende zonnepanelen
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir wil dat eigenaars van zonnepaneleninstallaties die blijven uitvallen als de zon te veel schijnt een vergoeding krijgen. Dat heeft de N-VA-minister woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van parlementslid Andries Gryffroy (N-VA).
Lees verder

Het lijkt alsof je griep hebt, maar je bent 'gewoon' verkouden: "Er ís nog geen griep in ons land"
Je snottert en hoest, je voelt je lamlendig en koortsig? Dan ben je één van de velen die door een verkoudheid zijn geveld. De incidentie van 'griepachtige aandoeningen' die bij de huisarts werden vastgesteld is de voorbije week gestegen van 70 naar 120 per 100.000 inwoners. "Dat is geen griep, maar een verkoudheidsgolf", benadrukt viroloog en voormalig griepcommissaris Marc Van Ranst. De échte griep duikt schoorvoetend op aan de Europese grenzen, maar het betreft doorgaans stammen die we twee jaar geleden ook zagen. En dat is goed nieuws. Je zit toch nog met vragen? Wij draaien.
Lees verder

"Ik voelde een felle pijnscheut, als een mes in mijn ribbenkast": Dave Grohl deelt lief en leed in biografie 'The Storyteller'
Wie is Dave Grohl? Als je z'n nieuwe biografie 'The Storyteller' moet geloven, is het antwoord veelzijdig. Muzikale veelvraat. Bezig baasje. Vriend van de sterren. Toegewijde vader. En vooral: "Voor altijd die gast uit Nirvana. En daar ben ik trots op." Van het overlijden van Kurt Cobain tot die keer dat hij dacht dat zijn laatste uur geslagen had: wij struinden door het leven van een van de grootste rocksterren du moment.
Lees verder

Na twee jaar weer doop in Kulak: "Lekker vuil worden, zonder integriteit van studenten aan te tasten"
Voor het eerst in bijna twee jaar een normaal academiejaar in hogescholen en universiteiten, dus hernemen ook studentendopen. We trokken woensdagnamiddag naar de universiteit Kulak in Kortrijk. "We kregen een weerbots omdat we door corona een generatie oversloegen, maar nu zijn we terug met 150 ingeschreven feuten, wat echt heel veel is", zegt preses Pieter-Jan Geeraerts.
Lees verder

Kanye West zet zijn enorme ranch te koop voor 'maar' 9,5 miljoen euro
Wie nog op zoek is naar een optrekje op het platteland in de VS, kan vanaf nu bij rapper Kanye West (44) aankloppen. Hij verkoopt zijn ranch in Wyoming, die 1.500 hectare groot is, voor een prijs van 11 miljoen dollar (9,5 miljoen euro). De artiest doet zijn gigantische domein mogelijk wel met verlies van de hand, en mogelijk heeft zijn ex-vrouw Kim Kardashian (40) daar iets mee te maken.
Lees verder

"Binnenkort spelen hier 22 derderangs buitenlanders tegen mekaar. Is dat wat de regering wil?"
"Een drama", zo noemt Trudo Dejonghe de manier waarop de regering het gunstregime van het voetbal wil hervormen. "Topclubs met Belgische eigenaars die wél goed werken worden afgestraft door ronduit populistische maatregelen." En zo dreigt België nog meer het Singapore aan de Noordzee te worden.
Lees verder

Inflatie in Verenigde Staten stijgt tot 5,4 procent
In de Verenigde Staten is de inflatie, de mate waarin consumptiegoederen het afgelopen jaar duurder zijn geworden, deze maand gestegen tot 5,4 procent. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. De prijsstijgingen gaan nog iets sneller dan in augustus, toen de inflatie 5,3 procent bedroeg.
Lees verder

ASSISEN. Moeder van Davy (32) zet kwaad bloed bij nabestaanden: "Ik vind dat Sharon mijn zoon bedrogen heeft"
Zoals enigszins verwacht werd, heeft Karien Kesteman (57) tijdens haar getuigenis in het Brugse assisenhof flink uitgehaald naar het slachtoffer. De moeder van de beschuldigde stelde onomwonden dat Sharon Gruwez (22) haar zoon bedrogen heeft. "Ze was soms heel lief, maar kon ook plots helemaal omkeren", vertelde ze over haar voormalige schoondochter. En ook over de zoektocht naar de dashcam van haar zoon gaf moeder Kesteman haar eigen versie.
Lees verder

Waarom Schoenen Torfs naar de bekendste winkelstraten trekt, terwijl leegstand in stadscentra piekt
Schoenen Torfs trekt de stadscentra in. Terwijl de leegstand in onze winkelstraten piekt, opent de Vlaamse schoenenketen een nieuwe winkel in de Gentse Veldstraat. Ook in Leuven en Antwerpen heeft de schoenenketen gelijkaardige plannen. CEO Wouter Torfs heeft duidelijk vertrouwen in de toekomst, maar kunnen die fysieke winkels wel opboksen tegen de boomende e-commerce?
Lees verder

Tom Boonen toont geen begrip voor kritiek op crossen in de VS: "Als ze eens het vliegtuig moeten nemen, is het plots te ver"
Vanavond staat in het Amerikaanse Fayetteville de tweede manche van de Wereldbeker veldrijden op het programma, de tweede van drie crossen over de plas. De trip naar de VS blijft voer voor discussie in veldritland - is het de inspanningen wel waard? Tom Boonen neemt in HLN Sportcast een duidelijk standpunt in. "Ofwel stop je met zagen en blijf je een Vlaamse sport, ofwel wil je internationaler worden en klaag je niet als je eens het vliegtuig moet nemen."
Lees verder

Australische zwemt voor 44ste keer van Engeland naar Frankrijk en vestigt record
De Australische zwemster Chloe McCardel is woensdag voor de 44ste keer over het Kanaal gezwommen. Dat is een record. De 36-jarige McCardel noemt het Kanaal haar "spirituele thuis".
Lees verder

Denemarken kan het ook zonder hem, maar hoe zou het nog zijn met Christian Eriksen? "Misschien zien we hem wel nooit meer bij Denemarken. So be it"
Dinsdag was het dag op dag vier maanden geleden sinds Christian Eriksen (29) op het voorbije EK plots in elkaar zakte. De Deense nationale ploeg doet het sindsdien ook zonder haar sterspeler geweldig, getuige de historisch snelle WK-kwalificatie. Maar hoe is het ondertussen nog met Eriksen?
Lees verder

Gevangenisstraf dreigt voor Lucas Hernández: Bayern-verdediger moet zich melden bij Spaanse rechtbank
Enkele dagen nadat de broertjes Hernández samen de Nations League wonnen (tegen de Rode Duivels stonden ze nog beiden aan de aftrap), moet de oudste zich melden bij de rechter in Madrid. Lucas Hernández (25) overtrad vier jaar geleden, toen hij voor Atlético Madrid speelde, het contactverbod met zijn vriendin. Hij riskeert nu een gevangenisstraf.
Lees verder

Oppositie en meerderheid in de clinch over aanpak langdurig zieken: "Onbegrijpelijk voor socialisten"
In de Kamer wordt fel gedebatteerd over de sanctie die de regering wil invoeren voor langdurig zieken die pertinent weigeren om mee te werken aan hun re-integratie op de arbeidsmarkt. "Onbegrijpelijk voor socialisten", beet PVDA-fractieleider Raoul Hedebouw de meerderheid toe. N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel had het dan weer over "pure symboolpolitiek".
Lees verder

Sam Gooris neemt het op tegen een zwerm muggen in 'Expeditie Gooris': "Al ziek als ik eraan denk"
Sam Gooris (48) krijgt het zwaar te verduren op vakantie, dat blijkt uit de nieuwste preview van 'Expeditie Gooris'.
Lees verder